Barion Pixel nuuvella

Ágoston Gábor

Már nagyon korán elkezdtem az írással foglalkozni, nyolc-tíz éves koromban több "regényt" is készítettem, de ezek a művecskék szigorúan az asztalfiókban maradtak. Akkori érdeklődésem a tudományos-fantasztikus irodalom felé vonzott, tehát én is ezen a területen próbálkoztam először , de utazós-hajózós történeteket is szívesen írtam. Aztán 1970-ben felvettek a Képző és Iparművészeti Szakközépiskolába, ahová grafikusnak jelentkeztem. Az elkövetkező négy év alatt elsősorban vizuális művészetekkel ismerkedtem, de az irodalomtanárom felfedezett bennem egy kis írói tehetséget, ezért ösztönzött arra hogy többet foglalkozzak az írással a rajzolás mellett. Főállású író sohasem akartam lenni, bár szívesen lejegyeztem a gondolataimat később is, más életutat jártam be végül. 1985-ben negyedszeri próbálkozásra felvettek a Színház és Filmművészeti Főiskola TV-operatőr szakára. Ezért operatőrként dolgoztam a Magyar Televízióban (és annak az utódszervezeteként az MTVA-ban) egészen 2020 december végéig. Az írás szeretete a mai napig munkálkodik bennem, a gondolataimat - többnyire novellák formájában - bepötyögöm a számítógépbe. A nagyobbik lányom, Ágoston Róza Mária kisgyermek kora óta írónak készül, és szép sikereket mondhat már most magáénak. Az én írói képességeimet meghaladó tehetsége engem is jobban inspirál az alkotásra.


Már nagyon korán elkezdtem az írással foglalkozni, nyolc-tíz éves koromban több "regényt" is készítettem, de ezek a művecskék szigorúan az asztalfiókban maradtak. Akkori érdeklődésem a tudományos-fant... tovább olvasom

Ágoston Gábor első története hamarosan megjelenik a Nuuvellán. Ha szeretnél értesülni róla, a gombbal kövesd őt és rögtön szólni fogunk!

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Ágoston Gábor nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!