Barion Pixel nuuvella

Alkotó

   Lassan kifújta a percek óta benntartott levegőt. Figyelte, ahogy a szívdobogása egyre lassul, egyenletes és nyugodt lesz. Újra mélyen teleszívta egész lényét az erdő dús zöld illatával és maga elé képzelte leendő alkotását.

   Évszázadokon át tanulta és gyakorolta a valóra festés művészetét, míg eljött az ideje, hogy egy legyen az Alkotók közül.
Egy távoli galaxisból átsejlett egy másik Alkotó dallama ahogyan valóra énekelte a bolygókat. Egy pillanatig még hallgatta az elsöprő erejű dalt, majd kizárt minden zavaró tényezőt és újra maga elé képzelte a születendő lényt.

   Szinte oda sem pillantva mártotta ecsetjét a folyton változó színű folyadékba és tekintetét a levegőben képzelt életre szegezve Alkotni kezdett.
„Szárnyalni fogsz szárnyak nélkül” mormogta maga elé, mint egy hívogatva művét. Az ecset vége táncot járt a lény körül, mintha az élet alakja már ott lett volna, ő csak körvonalat adott neki. „Te leszel a legmagasztosabb mind közül e világban”. A színek vibrálva öltöttek formát keze alatt. Hatalmas hegyke orr játszott ezernyi fényben, pusztító mancsok lógtak a levegőben mozdulatlanul.
„Hangodra orkánná lesz a szél, mozgásodra kiönt medréből az óceán. Lélegzetedtől élet veszi kezdetét és ér véget.”

   Megremegett ahogy mozdulatait követve az élet táncra kelt, hosszú farka védelmező pajzs és gyilkos fegyver, bozontos sörénye prizmaként törte a fényt.
„Te leszel Alkotásom megtartója, a rend vigyázója, e világ ura.” Ahogy az ecsetről elfogyott a festék, és a fáradt kéz megpihent, a lény felnyitotta lángoló szemeit. Először vett reszkető levegőt és először dobbant meg hatalmas szíve, mely egy ütemre vert a bolygó lelkével.

   Pusztán akaratával felszárnyalt a tengerzöld ég felé és vissza sem pillantva indult meg a bolygó felfedezésére. Hosszú alakja keringve táncolt a széllel, éles fogai felhőket szaggattak csipkésre.

   Az Alkotó büszkén nézett műve után, sóhajától a fák lombja zúgni kezdett. Ahogy befejezettnek látta művét megpihent. De lehunyt szemei előtt már kezdett kirajzolódni egy újabb bolygó, egy újabb életre váró valóság.

Tetszett a történet?

9 4

Regisztrálj és olvasd Aina Meria 5 történetét!


  • 1232 szerző
  • 821 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

fantasy

Rövid leírás / Beharangozó

Valahol egy távoli valóságban sárkányt teremt a művész...

Rövid összefoglaló

Az Alkotó újabb bolygót teremtett, de műve befejezetlen a rend őrzője nélkül, így sárkányt alkot világának uralkodójául.

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Aina Meria nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!