Barion Pixel nuuvella

A kérdés- és választudományokról 1. - bevezetés

A kérdés- és választudományok sokkalta szerteágazóbbak, mintsem könnyű kézzel hasznosan hozzájuk lehetne nyúlni. Ezért sokan azt a megoldást választják, hogy ezen tudományok rejteke alatt kanyarogva haladnak saját útjaikon, s beszélnek arról, amit fontosnak tartanak, mondván, a szerteágazó tudományterületen úgysincs ember, aki kiismerje magát, ezért aztán bátran össze lehet hordani tücsköt-bogarat, szem elől tévesztve kérdést, választ egyaránt. Sajátja ezeknek a megszólalásoknak némi durcásság. Sokan válaszoltak már olyan kérdésekre, amelyeket nem nekik tettek föl - akkor válaszolj, ha kérdeztek – illetve a kérdéseikre nem érkezett válasz, – akkor kérdezz, ha válaszolok. Néha magunk is kerülhetünk hasonló helyzetbe - akinek már volt felesége, érti. Vannak, nem is kevesen, akik azt, hogy rendszeresen kérdeznek, illetve válaszolnak, úgy állítják be, mint a kérdés- és választudományban való jártasságukat, és a szakértő hangján szólalnak meg. Az én helyzetem könnyebb, nekem nincs szükségem szakértői státusra, nem akarom, hogy elismerjenek, tudományos babérokra nem vágyom. Pusztán azért fogtam bele ebbe a kis dolgozatba, mert medvészeti kutatásaim során többször kerültem abba a helyzetbe, hogy kérdést kellett föltennem, illetve válaszolnom kellett kérdésekre, és más helyeken, ahol erről beszámoltam, minősítettem ezeket a kérdéseket, elsősorban a kérdéseket, mert, mint azt látni fogják, én a kérdések felől közelítek a válaszhoz, és ebben a tekintetben konzervatívnak vallom magam. Amikor egy kollégámnak megmutattam a feljegyzéseimet, jelezte, hogy nem pontosan érthetőek a minősítéseim, és szerencsés volna, ha kifejteném, mit értek pl. „közepesen nehéz kérdés” alatt. Nos, ez a célom, de egy kissé messzebbről kell indulnom.

Tetszett a történet?

4 2

Regisztrálj és olvasd András László 29 történetét!


  • 1200 szerző
  • 784 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

András László

A kérdés- és választudományokról 1. - bevezetés

Rövid leírás / Beharangozó

Sokan válaszoltak már olyan kérdésekre, amelyeket nem nekik tettek föl - akkor válaszolj, ha kérdeztek – illetve a kérdéseikre nem érkezett válasz, – akkor kérdezz, ha válaszolok.

Rövid összefoglaló

Rövid bevezető, melyben a szerző röviden bevezet.

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni András László nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!