Barion Pixel nuuvella

Andró-Vaskó Sándor

Magyarországról elszármazott, 65 éves amerikai szerencsejátékos vagyok. Las Vegasban élek, unom magam, ezért időnként rok. Novellákat, élettörténeteket, dalszövegeket, dalokat.
Valaha punk-zenész voltam, az Agydaganat UMCS zenekarban énekeltem, Nyíregyházán laktam, és 1984-ben disszidáltam, hagytam el az országot. A III/III üldözöttje, "F" dossziés megfigyeltje, azaz a kommunizmus kiemelten veszélyes ellenségének kinevezett személy voltam. Zenekarom billentyűsét megölték, engem amnéziába kergettek, lőttek rám, Ausztriából visszadobtak, de végül túléltem a kalandot. Érdekes életem volt. Most is ugyanúgy csinálnám.

Miért?

Csak!

Írásaim nyersek, időnként erősek, mint maga az életem. Ez vagyok, mást nem adhatok.

Jelenleg Las Vegasban élek egy zárt komplex-ben, kiválóan rulettezem, ebből élek, és felelőtlen vagyok. Dolgaim következményeivel nem foglalkozom, éljen az élet.
Szeretném megvalósítani nagy álmomat: Magyarországon szeretnék meghalni.


Eddigi megjelenések

Egyetlen könyvet készítettem: Botos Tűz Kriszta élete címmel.
Ezt azonban csak 10 példányban nyomattam ki, kereskedelmi forgalomba nem került.


Magyarországról elszármazott, 65 éves amerikai szerencsejátékos vagyok. Las Vegasban élek, unom magam, ezért időnként rok. Novellákat, élettörténeteket, dalszövegeket, dalokat.
Valaha punk-zenész vo... tovább olvasom


Eddigi megjelenések

Egyetlen könyvet készítettem: Botos Tűz Kriszta élete címmel.
Ezt azonban csak 10 példányban nyomattam ki, kereskedelmi forgalomba nem került.


Andró-Vaskó Sándor ajánlásai

Kocsis Nagy Noémi
Retró cukrászda
Városi mesék - 1.
Kocsis Nagy Noémi
Dave, a hajóskapitány
Városi mesék - 5.
Kocsis Nagy Noémi
Az író
Városi mesék - 44.
Bankó-Erdősi Viktória
Mikszáth bajsza
Gabriel Nuktameron
Hogyan írjunk regényt? - A legfőbb drámai kérdés
Hogyan írjunk regényt? - 1.
Válasz TGM Kádár-cikkére

Az írás politikai publicisztika, mely egyrészt válaszol TGM Kádár-cikkére, mely meglehetősen egysíkú és száraz, másrészt leírja Kádár életének és tevékenységének fontosabb pillanatait. Úgy írja le Kádár Jánost és az általa fémjelzett időszakot, hogy erényeit és bűneit egyaránt kiemeli,.

7 perc olvasás
0 0 0
Sennyeiért hullik a könnyem

Egy rövid írás a kommunista időkről, ahol egy kisgróf akkor sem tud többé beilleszkedni, ha akar. Mert nincs neki bocsánat. Még az ifjúság részéről sem. Elvégeztetett.

8 perc olvasás
1 1 0
A punkot komolyan kell venni

Az írás a punkok gondolatainak, filozófiájának egy olyan pillanatnyi megjelenítése, ami, igaz csak egy rövid pár sor, mégis szinte mindent elmond lelkükről, gondolataikról, világlátásukról. A punk abszolúte féktelen és szabad világáról. Ami egyszerre van itt. és valahol messze, távol.

9 perc olvasás
1 1 0
Vérrel megpecsételt szerelem

A történet egy sajátosan gondolkodó férfi fura szerelmi életét próbálja bemutatni. Ami arról szól, hogy annyira szeret, hogy házassága előtt különös nyomatékot kíván adni mély érzelmeinek. Halállal kívánja megpecsételni komoly szándékát és szerelmét.

4 perc olvasás
0 0 0
Sweetheart – Édes szívem

Az élet munkás oldalának leírása Amerikában, Las Vegasban, amiről csak kevesen tudnak Magyarországon. Hogy is van az, hogy szakszervezet, hogy szabadság, és Amerika az 1990-es évek végén. Azzal együtt, hogy Amerika csodálatos!

14 perc olvasás
0 0 0
A Khescherű megvéd

A történet a magyar punkok valódi lelkiségét, érzelmeik elsöprő erejét és indulatát próbálja visszaadni. Bemutatva azt, hogy közöttük megcsalásnak nincs helye, és ilyen nem is történhet, mert az csak a "megvetett", polgárpukkasztott világ sajátja.

7 perc olvasás
0 0 0
A punk rövid története Biborosch ur szerint

A punk-zene és magatartás pontos leírását adja az írás. Történelmi és zenetörténeti aspektusból elemzi ennek a mára már erejét vesztett mozgalomnak valahai jelentőségét. Mert a ma embere már nem tudja, mit köszönhet nekünk, punkoknak.

12 perc olvasás
0 0 0
Kádár János – Út a hatalomhoz

Egy átfogó, de rövid és tömör írás arról, min ment át abban a korban, amit Kádár-kornak neveznek, az egyszerű magyar nép, és mit tett vezetője: Kádár János.

6 perc olvasás
0 0 0
Tirpák szerelem

Civilizációs helyzetek, szokások és előítéletek összeütközése az írás. Igaz, régi történet, azonban a mában is hasonlóképpen előforduló élethelyzetek szabatos leírása.

11 perc olvasás
0 0 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Andró-Vaskó Sándor nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!