Barion Pixel nuuvella

Gabriell halála

A reggel egy veszekedéssel indult. A nő nem látta magát a konyapulton ülve. Az üvegajtó nyitva volt, a nappaliba vezetett. Komor hangulat telepedett a konyhára, mely gőzben és párában fürösztötte az ott serénykedő lányt. Néha megállt, hogy gondolataiban kutakodjon, de nem talált semmi használhatót, ami arra ad okot, hogy a férfi után menjen. Lassan előkészítette az aznapi ebédhez a hozzávalókat. Robotszerűen, megszokásból dolgozott. Egyik mozdulat, a másik után. Nem tudhatta férje merre mehetett, de most nem is akarta tudni, csak akkor, amikor egy váratlan telefonhívást kapott.

A férfi csukott szemmel feküdt és érezte, hogy súlytalanul lebeg, mintha minden gondja elveszett volna. 

- A halottak lebegnek a semmiben. 

Hallatta hangját. 

- Egy senki vagyok! – suttogta tovább lelki nyomorát. - Elcseszted!

- Az önostorozás nem ad megváltást. 

Egy fehér tünemény lebegett el mellette. Ő volt az egyedüli fizikai test abban az ürességben.

- Ki vagy te?

- Az őrangyalod. – válaszolta higgadtan.

- Az őrangyalom? – nevette el magát. – Hol voltál most, amikor védened kellett volna?

- Elérkezett az időd.

- Az idő mire? 

- Tudatlan vagy.

- A társadalom legalja. 

- Miért mondasz ilyeneket? – kérdezte lágyan.

- Mert igaz. – mondta a férfi dacosan, és haraggal telve.

- Ha igaz lenne, nem lennék melletted. – válaszolta az angyal.

- De mindenkinek van őrangyala nem?

A tünemény hallgatott. Érezni lehetett a feszült csendet abban az éteri környezetben. A beszélgetés túl nyugodt volt. Másik út felé kezdett terelődni, hol talán olyan tudás kerülhet napvilágra, amit egy halandó léleknek nem kellene tudni.

- Itt vagy? – kérdezte a nagy csendben.

- Megbántad tetteidet?

- Ezen a ponton úgy gondolom, mindenki megbánná.- válaszolt beletörődve sorsába.

- Ha kapnál még egy esélyt, jóvá tennéd?

- Kapnék? – élénkült fel.

- Nem. –válaszolta egyszerűen a lény.

- Akkor minek ez a kérdez - felelek?

- A testedet már nem lehet megmenteni, de egy üzenetet tudunk hagyni. Megbánásod jelét megadhatod szeretett feleségednek, mielőtt belépsz a fénybe.

A férfi elhitte a tünemény minden szavát és némán bólintott a sötétségnek, melynek következtében a lény eltűnt, és várta a megbánás jeleit.

Órák teltek el a való világban.

A nő lélek szakadva rohant a rideg folyosón, hol a falon lógó lámpák már a végüket járták. Pislákoltak a fények a halál territóriumán. Mikor elérte volna a megfelelő ajtót, egy férfi lépett ki, kezén latex kesztyű, rajta átlátszó kötény, melyen vér csordogált le a papucsára. Maszkját levéve döbbenten eszmélt rá, hogy egy civil áll előtte. A nő kisírt szemekkel bámult rá, várva, hogy mondjon valamit.

- Neve? – kérdezte ridegen az orvos.

- Ysabelle Tuson. – remegett a hangja.

- Az Ön férje Gabriell Govinazzi?

- Igen.

- Őszinte részvétem.

- Látni akarom.

A patológus nyitva hagyta az ajtót, majd előre engedte. Gabriell ott feküdt a hideg acélasztalon. Friss sebekkel, durva varratokkal. Arca zúzódott a baleset következtében, de a szemeiből könnyek szöktek hajthatatlanul. Még mindig menekült.

- Ő az?

- Igen. Felismerem. 

Zsebkendőjét szája elé tette, hogy feltörni készülő sikolyát elnyomja. 

- Amint a jegyzőkönyvet kiállítják, papot hívatunk, hogy feladja rá az utolsó kenetet, mert ez a lélek nem távozott még el a testéből. 

-Bolond maga? – csak ez a kérdés bukott ki a nő száján, melyet azonnal meg is bánt.

- Megbocsájtom a kérdést, mivel nem hívő, de ez a férfi, még most is sír, és ez a lélek szenved egy élettelen testben. A pap elengedi őt innen, mert már nincs értelme. Nincs szívhang, nincs agyműködés, de mégis könnyezik. Isteni csoda vajon? Vagy az Ördög műve? Ezt nem tudhatjuk.

Ysabell odalépett már halott férjéhez és letörölte arcáról a csordogáló könnyeket, de mégis egy szkeptikus kijelentésével ejtette ki a nehéz szavakat.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Bacsa Zsófia 8 történetét!


  • 1199 szerző
  • 783 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Bacsa Zsófia

Gabriell halála

Műfaj

pszichológia

Rövid leírás / Beharangozó

Gabriell Govinazzi egy baleset következtében megéli az Isteni csodát, hogy egy angyallal, a saját őrangyalával beszélgethet.

Rövid összefoglaló

Ysabell Tuson és Gabriell Govinazzi szerelmes párként élik életüket, amikor egy nap összevesznek. Gabriell dühében ott hagyja a lákuson a lányt, majd balesetet szenved, és túlvilági élményben részesül.

Olvasási idő

3 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Bacsa Zsófia nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!