Barion Pixel nuuvella

Karácsonyi emlék

  Csendesen szitált a hó a csendes karácsonyi estén. A falura boruló fekete leplet csak a szikrázóan világító hó fénye törte meg. Néhol az ablakból kiszűrődő fény mögött feldíszített fenyőfák integettek az utcán hazafelé baktató három gyermeknek és apukájuknak. Bentről a fények meleget sugároztak, de ők csak az arcukat csípő hideg szelet érezték.

  Igen, jó lesz hazaérkezni! A jó puha melegbe, a feldíszített fenyőfa mellé és kíváncsian várni, hogy voltak-e olyan jók az évben, hogy ajándékot kapjanak a Jézuskától – gondolták menetközben.

  Otthon meleg lakással és finom vacsorával várta anyukájuk a nagyszülői látogatásról hazaérkező „férfiakat”. Feldíszített fa sehol és ajándékcsomagok sem kandikáltak kifelé sehonnan.  A hatalmas csalódásból keveset mutattak, mert az mégsem illet fiúgyermekekként. De mind a hárman arra gondoltak, hogy ők sem voltak rosszabbak, mint a többi, az utcájukban lakó gyermek. Ott mégis mindenhol állt a fenyőfa és alatta biztosan volt egy-két ajándék. Egy labda, vagy valamilyen finom édesség.

  A vacsora után csendesen, de csalódottan bújtak az ágyukba és arra gondoltak mit kellene másképpen csinálniuk, hogy jövőre nekik is legyen feldíszített fájuk és még egy-két ajándék alatta. Az álom azonban erősebb minden csalódásnál és rövid sutyorgás után a szempillák már majdnem leragadtak, amikor …

  Csengő szólalt meg az ajtó előtt. Rövid idő múlva kitárult és egy piros ruhába öltözött Mikulás, esetleg Télapó, vagy Jézuska egy szépen feldíszített fenyőfával lépett be. Az öröm az álmot messzire űzte. Szinte kirepültek az ágyból! Boldogok voltak, hogy róluk sem feledkezett meg az, aki az ajándékokat hozza. Mert az is előkerült egy hatalmas kosárból. Érezhették, hogy nem voltak rosszabbak, mint a barátaik. Bár valószínűleg jobbak sem.

  Lassan megszokták, hogy náluk mindig így zajlik a karácsony. Esti látogatás a nagyszülőknél, hazafelé a lakásokból áradó fényben büszkén álló, díszes fenyőfák. Otthon minden hasonló volt, mint a többi gyermeknél, de fenyőfa az nem állt. Vagyis lett, de később, lefekvés után.

  Egészen addig, míg a legnagyobb gyermek a többiek fülébe nem súgta:

-          Ez a nagyapánk! Kilógott a piros ruhája alól a barna kabátja, felismertem!

  A szüleik meghallották a halk sugdolózást. A következő évtől mindig várta őket a feldíszített fenyőfa hazaérkezésükkor. De! Egy nagyon szép gyermeki illúzióval szegényebbek lettek. Az ő fenyőfájuk is olyan lett mint a többieké. Nem rosszabb, nem szebb, csak olyan! Elveszett az a plusz különlegessége, amelyet igazán csak felnőttként tudtak értékelni utólag, de akkor nagyon. Akkor látták meg igazán a nagyszülők és a szülők igyekezetét, hogy mennyire szerették volna, hogy az ő karácsonyuk még különlegesebb legyen, hogy minél tovább élhessenek a legszebb világban. A karácsonyi álmok világában

Tetszett a történet?

1 1

Regisztrálj és olvasd Bakos Lászlo 49 történetét!


  • 1233 szerző
  • 827 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Bakos Lászlo

Karácsonyi emlék

Műfaj

romantikus

Rövid leírás / Beharangozó

A karácsonyi álmok világa.

Rövid összefoglaló

Különleges emlék a gyermekkorból. Régen volt, de igaz volt.

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Bakos Lászlo nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!