Barion Pixel nuuvella

Lélekvándorlás-dogma helyett a MOST karmája

Egy jó barátommal beszélgettem a minap az élet lelki dolgairól. Pontosabban írásban cseréltük ki a gondolatainkat, a modern technika révén. Így legalább ezt az értékes szóváltást most közzé tehetem. Az eszmecsere tetőpontján a barátom a következő kérdéscsokrot szegezte nekem:

„Szerinted, miért annyira különböző a sok ember, lelki fejlettségben? Veleszületett képességek tekintetben? Kisarkítva, például, az egypetéjű ikrek annyira tudnak különbözni, pedig testileg szinte azonosak, azonos környezetben nevelkednek, mégis teljesen más egyéniségek, képességek, érdeklődés, lelki fejlettség jellemzi őket. Nálunk volt két ilyen ikerpár is a családban. Ezt, szerintem a leginkább a lélekvándorlással lehet magyarázni! Amikor különböző fejlettségű, képességű lelkek születnek hasonló testbe; mert különböző utakat jártak be előző életeikben; ezért különböző képességeket szereztek és különböző vágyak és karma mozgatja tetteiket. Persze ez csak okoskodás, konteó, perpillanat nem bírnám bizonyítani! Csak gyanús kicsit!”

A válaszomért nagyon hálás vagyok a barátomnak, mert nemcsak a már kiforrott nézeteimet foglalhattam össze, de új érvek is felöltöttek, amelyek a reinkarnáció dogmáját még hatékonyabban törölhetik végre – s remélem, egyre többekben tisztul le ez az évezredes megtévesztő tanítás. Íme: 

Amíg az Egoreformer könyvemen dolgoztam, úgy 6-7 éven át, kimunkáltam egy biztos módszert a tiszta látásra, legalábbis ami az elhomályosító dogmákat illeti. Ezek persze nemcsak vallási hitdogmák, igazolhatatlan tévtanok, a tudatos megtévesztés átszövi a politikát, a történelmet, az egész társadalmi életünket. A nyolcadik könyvem, az Egoreformer 111 ilyen dogmát korrigál, a jelek szerint, mondhatni tévedhetetlenül, ami az említett kiforrott módszernek köszönhető.