Barion Pixel nuuvella

Bogdán Szabolcs

31 rajongó

Hét évig voltam krónikása a Becses Brigantik nevezetű vidám társaságnak a Facebookon. Aztán pedig már a saját, egyéb témájú történeteimet is a nyilvánosság elé tártam. Remélem, a Nuuvellán régi és új olvasókat egyaránt üdvözölhetek!


Történetek

Egy igazán modern vásárlás
Elindultam a gigabót belsejébe vásárlani. Tudományosan. Merthogy letöltöttem egy ilyen vásárlói listás alkalmazást, hiszen annyira modern fószer vagyok, hogy az hihhhetetlen. És a csudás applikációba előzőleg betápláltam minden javat, amire vágytam, s aminek birtoklását elterveztem.
humor   7 perc olvasás
Elátkozott vásárlás
Legközelebb azt fogom kérni a Mikulástól, hogy legalább minden harmadik vásárlásom játszódjon már le komplikációk nélkül, csak úgy egyszerűen: elmegyek a bótba, kifizetem az árut, oszt hazajövök. Mert ez, ami most folyik, már nekem is sok.
humor   4 perc olvasás
A vén Brezsnyev és a tablók
A Hugi esténként újságkivágásokat készített, színezett, ragasztott, kínlódott, idegelt, de végül elkészült a csudás tabló, a Nagy Szovjet Ember pályafutásához illő mestermű. Óriási tetszést aratott az osztályfőnöknél, járt érte a jutalom ötös.
visszaemlékezés   2 perc olvasás
Az olasz nők és én
Bakasztorik - 1.
Szülőmentes nyaralás, Kardosné bikinije és gyógysörök. Interpop Fesztivál, Sabrina és Metallica. Cirokseprű, csodálkozó gondnok néni és stoppolás a 47-es út mellett. Ferrari, Forma 1 és sorkatonaság. Mindez egy és ugyanazon történetben.
visszaemlékezés   6 perc olvasás
Telekettő
A történet idején egy Piroska nevű hajadonnal laktam együtt életvitelszerűen, aki annyira értékelte konyhatündéri kvalitásaimat, hogy kaptam tőle egy káposztareszelőt. A csudás szerzeményt egy káposztás cvekedlivel szerettem volna tesztelni, ám a felavatás meglehetősen horrorisztikusra sikerült.
humor   2 perc olvasás
Fenyőfák ideje
Az ünnep előtt az ember fenyőfát választ magának. Ez mélyen igazságtalan eljárás. Éppen fordítva kellene történnie.
szépirodalom   1 perc olvasás
Négy páncélos, egy se kutya
Bakasztorik - 1.
Attól, hogy valaki apró termetű, még nőhetnek kemény izmok a testén, továbbá rendelkezhet a termetét meghazudtoló bátorsággal. A szóban forgó négytagú különítmény pontosan ilyen egyedekből állt.
humor   3 perc olvasás
Legyél pontos!
Éppen a pandémia kezdetén, 2020 márciusának egyik borongós napján arra ment haza a leány, hogy eltűnt a kecóból a srác összes cucca, és csak egy levélke várta őt, amelyben a derék hímpéldány közölte, hogy lelécelt egy másik nővel.
romantikus   2 perc olvasás
Gronyár és a fekete péntek
Becses Brigantik - 11.
Lehet, hogy Gronyárnál sokáig tart egy-egy probléma felismerése, és ez minden bizonnyal onnan származik, hogy a folyamatos szalonspicc állapotában az ember mindig derűsen és laza optimizmussal tekint erre a szörnyű árnyékvilágra. No de ha egyszer felismerte és azonosította a problémát!
humor   6 perc olvasás
Ráadásul vasárnap délben
Fontos munkát végzek éppen. Írok az én kedves olvasóimnak. Író ember számára ennél fontosabb munka nem létezhet. És akkor...csörög a telefonom. Budapesti szám. Rosszat sejtek...
humor   2 perc olvasás
A pusztítás
Még a legszelídebb emberek életében is előfordulnak olyan pillanatok, amikor annyira megbántják, felidegesítik, elárulják őket, hogy legszívesebben a falhoz szeretkeznének néhány porcelán tárgyat.
humor   13 perc olvasás
Az író kinyitotta
Az Életről fogok ma írni – suttogta maga elé az író. – Ma minden alkalmas rá, hogy régóta dédelgetett terveimet papírra vessem. Egészen biztos, hogy ezért a varázslatos reggelért jöttem a világra.
szatíra   2 perc olvasás
Zoknivásárlás Berzenkével
Becses Brigantik - 10.
Pöttöm kis barátommal amúgy is igen nagy megpróbáltatás bármit vásárolni, ám a ruhaneműk, ezen belül pedig a zoknik aztán végképp külön kategóriát képeznek.
humor   3 perc olvasás
Ha eddig nem tudtad volna, hogyan kell pénzt bevonzani
Becses Brigantik - 9.
Amikor önhipnózisos tananyagot hallgatunk, csukott szemmel, fejhallgatóval, akkor olyasmire is oda kell figyelni, amire előzőleg nem is gondolt volna az ember.
önsegítő   4 perc olvasás
Szerelmi ütközet
Balázskát randevúra hívta Noémi, ami nem volt meglepő, hiszen jó ideje együtt jártak, ilyeténképpen sokszor randevúztak. Csakhogy Balázska úgy érezte, ezúttal baljós együtthatók munkálnak a háttérben. Félve ment el a találkára, és rossz sejtelmei csakhamar beigazolódtak.
romantikus   2 perc olvasás
Az utolsó kézszorítás
Arnold bácsi állapota egy napon rosszabbra fordult. A sokat tapasztalt orvosok immár nem reménykedtek, csak a család. És ezen a napon történt, hogy valaki benyitott a kétágyas kórházi szobába...
szépirodalom   2 perc olvasás
Kotorász
Hová kell dugni a rántott húst egy lagziban? Surda-dal, megasztár és nagyszínpad. Kell-e nekünk a más folyója? Fülledt talpak, dús keblek és botanika. Kommunisztikus társadalomjobbítás, humánszociológiai kísérlet és whisky. Lambada, shimmy és indiánszökdelés. Mindez egy és ugyanazon történetben.
humor   10 perc olvasás
Így pereg le Gronyár életének filmje
Becses Brigantik - 8.
Van-e élet a halál után? Amikor Gronyárral beszélgetsz erről, akkor úgy érzed, már a halál előtt sincs.
misztikus   4 perc olvasás
Zlotyi, az emberi lény
Debrecen külterületén, a Nyulas nevű részen az első világháborúból hazatért bakák számára osztogattak nadrágszíjparcellákat annak idején. Az én dédapám is ott kapott egy kis földet, hogy felhúzhasson rá egy vályogházat.
szépirodalom   4 perc olvasás
Zélány, A-tól Z-ig
Már napok óta sejtettem, hogy valami történt. Megérzed azt, akár telefonban is, hogy már nem olyan a hangja...
romantikus   13 perc olvasás

Bogdán Szabolcs

Hét évig voltam krónikása a Becses Brigantik nevezetű vidám társaságnak a Facebookon. Aztán pedig már a saját, egyéb témájú történeteimet is a nyilvánosság elé tártam. Remélem, a Nuuvellán régi és új olvasókat egyaránt üdvözölhetek!

Béta.

Ez a funkció még nem érhető el.

Hogy mikor lesz vége a béta verziónak? Amint lesz elég történet, rögtön elindul a szolgáltatás...

Rendben