Barion Pixel nuuvella

A gumós pillácska

Hétvégén is folytatjuk eme hiánypótló ismeretterjesztő sorozatunkat, melyben most a gumós pillácska (skubizicus gigavalagicus) kerül terítékre.

Ez az érdekes szobanövény azonnal felismerhető hatalmas ülőgumójáról és hasonlóan méretes pilláiról. Kétszikű növényként tartják számon, bár egyes botanikusok szerint inkább kétszínű. És itt nemcsak arra utalnak a tudósok, hogy felül fekete árvalányhaj, alul pedig jókora piros ülőgumó határozza meg a növény látványát. Sokkal inkább arra, hogy a skubizicus gigavalagicusok a tekintélyes méretű pilláikat leginkább készpénz, ékszerek és egyéb prémium termékek láttán rebegtetik, de semmilyen reakciót nem mutatnak belső értékek felemlítése során.

Virágárusok elmondása alapján nem lehet népszerű szobanövénynek nevezni, mert korlátozott a vevőköre. Amikor például házaspároknak ajánlgatják az árusok, akkor leginkább a férjek lelkesednek fel, bizonygatva, hogy jó helye lenne náluk ennek az érdekes növénynek, és ők majd szorgosan gondozzák, locsolgatják, nyesegetik, ám az asszonyok ilyenkor "A szemedet is vedd le róla, Kázmér!" formulával reagálnak, és nem ritkán az esernyőjüket is fenyegetően meglóbálják, a virágüzlet tulajdonosának őszinte riadalmára.

A gumós pillácska beszerzése tehát nem egyszerű, de ha sikerül a műveletből kiiktatni a feleségünket, akkor eltölthetünk pár kellemes órácskát a növény dugványozásával. De előre szólunk: ez nem lesz olcsó mulatság!

Tetszett a történet?

2 1

Regisztrálj és olvasd Bogdán Szabolcs 44 történetét!


  • 1200 szerző
  • 783 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

humor

Rövid leírás / Beharangozó

Ez az érdekes szobanövény azonnal felismerhető hatalmas ülőgumójáról és hasonlóan méretes pilláiról. Kétszikű növényként tartják számon, bár egyes botanikusok szerint inkább kétszínű.

Rövid összefoglaló

Ez az érdekes szobanövény azonnal felismerhető hatalmas ülőgumójáról és hasonlóan méretes pilláiról. Kétszikű növényként tartják számon, bár egyes botanikusok szerint inkább kétszínű.

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Bogdán Szabolcs nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!