Barion Pixel nuuvella

Hokipalánta - A sisak

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy: sisak. Egy gömbölyű, nagy, piros sisak, amelyre a magyar címer volt festve. Azaz: ragasztva. Valaki fogakat is festett rá, hogy még ijesztőbbnek hasson, mint aki ezt kiáltja: hamm, bekaplak!

Hiába volt azonban felmatricázva, ette volna meg az összes korongot, gazdája, sajnos, nem akadt. Hol ide gurult, hol oda gurult, kereste a helyét, de sehol sem érezte igazán jól magát. Egyszer melege volt, máskor pedig fázott, és esténként, amikor besötétedett, gyakran félt is. Nagyon szeretett volna már kint lenni a pályán, hogy érezhesse a suhanást és hallhassa a szurkolók kiáltását. Minden vágya volt, hogy körülöleljen egy buksi fejet: akivel egy esést kihasználva a hódarában: meghempereghet.

Egy napon még az ajtónak is nekiütközött, miközben gurult ide és oda, sőt, meg is kopogtatta, hátha valaki meghallja, és lejön érte: a szertárba. De csak nem jött érte senki. Szomorkodott, olykor sírt is. Néha mozgott egy kicsit, nehogy berozsdásodjon – mint Moha az alsó sorban, vagy a polc tetején gubbasztó Hóbelebanc: vastag szürke szemöldökével és fehérre mázolt rácsaival.

Ám egy szép tavaszi napon mégiscsak csoda történt! Kinyílt az ajtó, és belépett rajta: egy szőke, gombafejű, vékonyka fiúcska. Vigyél el, vigyél el, engem válassz! - suttogta, mintegy magának szurkolva – és csábítóan ragyogva. Még mosolygott is, ha jól belegondolok. Próbált kedvesnek hatni, a rémisztő fogsorával. De a kisfiú egy fekete sisakért nyúlt: egy divatos, csillogó, csupa fekete sisakért – amilyet mezőnyjátékosok hordanak. 

A piros sisak újra elszomorodott. Begömbölyödött szokásos helyére, a hintaszékbe, amelynek csak fél karfája volt és valamelyik edző állította be a szertárba: hogy egy-egy jól sikerült szárazedzést meghosszabbítson egy ringatózással. Bánatában itt a piros sisak négy éves álomba ringatta el magát. 

Aztán, egy szép napon csoda történt, most már tényleg az ő csodája: a szőke kis gombafej, akinek időközben tüskés, zselével rögzített fizimiskája lett, kivágta a szertárajtót, határozott léptekkel sietett a polchoz, ott megállt, mint aki tudja, miért jött: Ez azzz! szisszent fel – jól emlékezett, itt van. És huss, felkapta a piros sisakot. Felpróbálta, megigazgatta a fején, gyakorlott mozdulatokkal bepattintotta a kapcsokat és fújt egyet – mintha egy kicsit: ő is izgult volna. Éppen jó – állapította meg. 

Ekkorra már az edzője is odaért. Jó ám – pacskolta meg a már sisakba bújt fejet. A fejet, amelyen a piros sisak ragyogott. De milyen sisak volt! Boldog, mosolygós, ijesztő fogsorú magyar címeres piros sisak! 
A legragyogóbb pirosságában, amilyenben csak pompázhatott. 😊

2020.01.10.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Bridget Bradshow 12 történetét!


  • 1261 szerző
  • 857 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Bridget Bradshow

Hokipalánta - A sisak

Műfaj

mese

Címkék

Rövid leírás / Beharangozó

Mesék a kis jégkorongosokról, a hokiütőről, sisakról...mindannyiunk történetei küzdelemről, sikerről, magányról és szeretetről. Akár esti meseként, sportoló gyermekeknek és szüleiknek.

Rövid összefoglaló

A sisak, aki magányosan élt a szertárban, míg egy kis játékos fején meglelte élete boldog pillanatait.

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Bridget Bradshow nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!