Barion Pixel nuuvella

Utószó

Ha valamikor a jövőben egy fejlett faj képviselőjeként valamelyik világon találnák egy olyan rendszert, amiben igen kifinomult programozású, de élőnek tekinthető digitalizált entitások élnék az életüket, akkor megfontolnám, hogy a meglévő technikai lehetőségeim birtokában kihozzam az érintetteket a rendszerből. Egészen elgondolkodtató lenne, ha ez a rendszer olyan kiterjedt lenne, hogy egy érintett faj teljes népességét magába foglalja. Nyilván kivitelezhetetlen lenne a teljes körű kimentés így, kivéve ha valamiféle teleportációs megoldással például az mégis biztosítható lenne. Ugyanakkor el se tudom képzelni, hogy mi motiválhatna egy népet a teljes, és általános digitalizálás végrehajtásában, főleg mivel a digitális kor egy civilizáció életében szinte jelentéktelen időszakot ölel fel, néhány száz évet, vagy maximum néhány ezer évet, míg a biológiai kór akár év milliárdokat is átölelhet. Egyértelmű, hogy a jelentősebb fejlődési potenciál a hosszabb ideje fennálló korszak vívmányainál van. A gyerekkorom egyik tudományos műsorában beszéltek arról, hogy 2026-ra az emberiség képes lesz teljesen digitális világba holografikus formában továbblépni. Vitatható, hogy egy ilyen lépés továbblépés-e, vagy egy nagyon kezdetleges, és gyorsan elavuló technológia alkalmazása inkább. Ugyanakkor az írásomból látható, hogy ilyen döntések mellett felmerülő kérdésekre adható válaszoknak is vannak mélységei, nem állnak messze a vallásos elképzelésektől sem, és nem tekinthető lélektelen életnek sem egyértelműen. Elképzelhető, hogy egy teljes nép valamilyen klímakatasztrófát kíván így túlélni, és várja a világa regenerálódása utáni visszatérés lehetőségét. Visszatérést a biológiai formába, esetleg a virtuális világban elért vívmányokkal együtt. Vagyis lehet realitása a digitalizált tudat általi életnek, és nem kizárt, hogy találunk egyszer még rá példát, ha a csillagokat is képesek leszünk bejárni.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 171 történetét!


  • 1213 szerző
  • 799 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

sci-fi

Rövid leírás / Beharangozó

Utószó a sorozathoz. A digitalizált tudat, ha nem is biológiai forma, lehet élő, sőt nem elképzelhetetlen, hogy lélekkel bíró létezés. Lehet realitása teljes civilizáció ilyen jellegű életterének, ha valamilyen katasztrófa túlélése érdekében történik a létrehozása.

Rövid összefoglaló

Élet egy hologragfikus világban. Lélekkel, élőként... Utószónak ennyi.

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!