Barion Pixel nuuvella

Ajánló az A forrás - az élet értelme novella A kezdeményezés fejezetéhez

Az írásommal nem rugaszkodtam el a valóságtól, és ismét felmerült egy lehetséges támogatott. Vagyis a család lehet visszahúzó erő, vagy kimondottan hátrányos, de senkitől sem várható el, hogy ezért gyűlöljön egy adott hozzátartozót. Én megfontolandónak tartom a leírt célok szerinti támogatásokat, akkor is, ha esetleg a részleteit az elgondolásnak még alakítani kell. Egy ilyen kezdeményezés nyilván nem egy ember közreműködését kívánja meg, és a támogatásokat is pont olyan sokszínűen célszerű megszervezni, mint ahogy leírtam. Az is természetes igény, hogy egy-egy támogatás megszűnése esetén a támogatottak kezét ne engedjük el, tehát egy kicsit önfenntartónak kell lennie az egész rendszernek.

A hátrányos helyzet nem feltétlenül anyagi lehetőségek hiányában mutatkozik meg, sokszor csak egy lehetőségtől esik el az érintett, esetleg költözni kényszerül, hogy ne érje hátrányosan a családról rávetülő árny. A rendszerben egyes célokat az adatkezelésekre vonatkozó törvényi tiltások miatt csak ajánlások alapján lehet támogatni, és ezekben az esetekben a támogatók nem konkrét történetek alapján tudnának dönteni, hanem célok szerint. Itt is ha mégis igény lenne adott személynek címezni a támogatást, akkor például több lehetséges célt lehetne felsorolni, valótlant is, és a támogatónak súlyoznia kellene a lehetőségeket, hogy az adott személy esetében mennyire lenne hajlandó elfogadni a típust. De ez csak egy kósza ötlet, a támogatásoknak mindenesetre nem lenne célja a megbélyegzés, vagy beskatulyázás. Az ilyen speciális támogatási igényeknél meg is kell tudni bíznia a támogatási forrást biztosító személynek, vagy vállalkozásnak az elbírálást végző személyek erkölcsösségében. Részben ezért is írtam ilyen sokféle, néhol furcsának ható fejezetet, vagy történetet.  

Az elméletem az, hogy legyen az egész mögött némi vallásos eszmeiség is, hogy a rokonlelkek az élet során egymásra találnak, mégpedig okkal. Azért, hogy a szükséges gondoskodást hangsúlyozzák a másik felé, aki esetleg képes a sorsukat pozitívan is befolyásolni. És a megfelelő személy a rokonlelkek közül ajánlást tesz a kezdeményezés felé. Így talán elindul valami, ami a kívánt változást is elhozza. 

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 58 történetét!


  • 1200 szerző
  • 783 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Ajánló az A forrás - az élet értelme novella A kezdeményezés fejezetéhez

Műfaj

bejegyzés

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!