Barion Pixel nuuvella

Az ingatlan biznisz

Vettem húsz éve egy régi, rossz állapotú házat, amit tervezek eladni, mert már nem lakjuk, és csak a rajta teherként lévő adósságot húzzuk magunkkal. Voltak olyan vélemények, hogy gyorsan kellene eladni, és ne nagyon reklámozzam, hogy bizony baj van a tetővel, hátha így még megvennék. Hát nem vagyok egy utolsó rohadék, aki mindenáron szabadulni akar a rossz befektetésétől, hogy az másnál omoljon össze. Kihangsúlyoztam, hogy rossz a ház, és rendbe kell rakni a tetőt is, és jó szívvel csak olyanoknak adom el, akik tudnak tenni az ellen, hogy a folyamatos beázás miatt egyszer csak összedőljön a ház. De nem is akarom mindenáron eladni. Ha nem sikerül az üzletet megkötni, akkor megmarad teleknek, mert ugyanis a tető rendbetétele nélkül biztosan összedől. A megkérhető ár mellett telekárnak se lenne túl sok a benne lévő pénznek, és a kiterhelt tartozásokat meg idővel visszafizetném. Ha pedig fenntartható lenne a vállalkozásom, a jelenlegi feltételekkel, akkor akár építkezésbe is fognék a régi ház helyén, csak ezt persze úgy, ha biztos lenne, hogy be is tudom fejezni.

Alapvetően ha lennének ingatlanjaim, mert felvetne a pénz, akkor a rossz állapotú ingatlanoktól se akarnák mindenáron megszabadulni, felújítanám őket, ami pedig menthetetlen, azokat lebontanám, és meghagynám teleknek. Semmiképpen se tennék rá másra úgy egy romos ingatlant, hogy az valamikor később nála legyen problémás, mert nem jutna az elengedhetetlen felújítások végére.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 70 történetét!


  • 1201 szerző
  • 785 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Az ingatlan biznisz

Műfaj

bejegyzés

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!