Barion Pixel nuuvella

A jövő befektetései

Nem biztos, hogy már most elindulnak a jövő nemzedékeinek szánt befektetések, de ha elérkezik a szüleim által útjára indított megtakarítás futamidejének a vége, akkor az akkor majd a megtakarítással rendelkezni tudó utódaim majd felteszik a kérdést, hogy hogyan tovább. Nyilván el is lehetne költeni, osztogatni az akkor már hozzáférhető pénzösszeget, de biztos, hogy nem így tesznek majd.

Mikor is lesz ez? A második 25 éves időszak még az én életemben véget ér, aki követte az írásaimat az tudja is, hogy mikor. Sokat nem tévedek, bár nem vagyok teljesen biztos benne. A harmadik 25 éves időszak pedig a gyerekeim idősebb korában ér majd véget. Elvileg ők rendelkeznek majd az összeggel, de végső soron jut majd aránylag fiatalon is az én unokáimnak is.

Mennyi lesz ez az összeg? Nem szeretnék erről nyilatkozni, de ha azt mondanám, hogy nem lesz vita a négy gyerekem között, hiszen ők négy különböző befektetést indíthatnak majd útjára az én ágamon elérhető megtakarítás révén, törvényesen, vegyes portfólióval. Igaz, célszerűen mások bevonásával is, hogy megosztott kockázat legyen az egyes befektetéseknél. Valószínűleg lesz majd Anne gyerekével közös összefogásból egy alapítvány is, amely az egész rokonság vállalkozási lehetőségeit lesz hivatott támogatni. Lehet, hogy lesz a céljai között családon kívüliek támogatása is.

Ha nem is lesz ezekből semmi az én javamra, mint engedményezés által a jövőbeli lehetőségek terhére, akkor is biztos vagyok benne, hogy akár halálom után a befektetések részeként fel fogják vásárolni majd az egykori szülői, nagyszülői, vagy dédszülői házakat, és nem a leendő eladók veszteséges eladásaival. Ezt megtehetik csupán azért is, hogy jutalmazzák az egykori lemondásomat, illetve Anne-val közös lemondásunkat, megemlékezve a szándékról, amivel erősítettük szüleinkben a döntést. Jelen lesznek majd ingatlanokkal az akkori rokonság több lakóhelye szerinti településen, és valószínűleg hosszú távú befektetéseknek tekintve az adott ingatlanokat.

Lehet, hogy egy újabb 75 éves befektetési időszak kezdődik majd, csak hát az egykori egyedülálló lehetőségek helyett a majdan lehetséges befektetésekkel, nem feledkezve meg arról, hogy a kevésbé tehetős rokonságnak is ezáltal is lehet támogatást nyújtani, ha az ő lakhelyükön tartanak fent gazdálkodásra, vagy akár csak lakhatásra alkalmas ingatlanokat.

A lehetőségeket összefoglaltam, aki nem végzett, vagy dolgozott pénzügyi területen, az is könnyen megértheti ezeket. Ezáltal is elkerülhetik a viszonylag kockázatos befektetéseket, hagyatkozhatnak az egyszerűbb, de biztos változatokra, főleg úgy ha ezzel jót is tesznek a lehetséges támogatottak részére. A befektetések mellett pedig biztosan tudnak majd más vállalkozásokban üzletrészt szerezni, nem kell mindent egy lapra feltéve saját vállalkozással kockára tenni vagyonokat.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 178 történetét!


  • 1215 szerző
  • 801 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

A jövő befektetései

Műfaj

bejegyzés

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!