Barion Pixel nuuvella

Megjegyzések a fikció és nem fikció jellegű írásaimhoz

Egy érdekességre figyeltem fel tegnap, amit fontosnak is tartottam leírni, bár már az első novellámban több hasonló esetet bizonyítékként adtam elő, alátámasztandó egy jelenséget, aminek az eredetére egy lehetséges magyarázatot adtam a novelláimban. Ez az eredet fikció, a jelenség viszont valós.

Amit tegnap tapasztaltam az a következő volt. A Cinemax csatornára kapcsoltam este 8-kor, amikor is műsort kerestem a későre tolódott sütögetésemhez. Egy kétórás elfoglaltsághoz kerestem valamit, ami le is tud kötni, de valami jobb, mint a kedvenc csatornámon akkor adott sorozat. A History-t néztem szinte kizárólag az utóbbi 1 hónapban, amikor igen ritkán, de bekapcsoltam a tévét. Többnyire valamelyik streaming szolgáltatást nézem laptopon, így ez egy igen ritka alkalom volt, hogy tévén néztem meg egy filmet. Az is ritka véletlen volt, hogy a sütés épp addig húzódott, amíg el nem jött az este 8 óra, és épp a film elejét tudtam elcsípni. Az Antigoné című francia filmet játszották.

A bizonyíték pedig a harmadik novellám Többes szerződés című fejezete, amiben körülírtam a körülbelül egy hónappal később általam véletlenek egybeeséseként megnézett film főbb cselekményeit, és filmbeli gondolatait. Egész pontosan a börtönbe került családtag kiszabadítását, a család mint összetartó erő fontosságát a büntetés végrehajtással való fenyegetettség esetén, a bűnpártolás elutasítását. Ezenkívül egy elültetett gondolatot is ezek motiváltak, amit később, más fejezetben jöttek elő, ez pedig a rossz útra tért személyek családtagjainak a támogatása. Mindez megsejtése volt egy film történetének, amiben az alap mondanivalóval azonosulni is tudtam, a szívemhez is szólt, és motivál is a tenni akarásomban. Persze ez a jelenség igen gyakori az esetemben, és nem írom le folyton, hogy megtörténik. Látom, hogy mások is tapasztalják, létezik ez széles körben is. Zavaró lehet, hogy a nem fikció jellegű írásaimnak is alapja lehet az ilyesmi, de a lényeg, amit azokkal az írásaimmal el kívánok érni, az az adott írás szerint motivált, és ténylegesen az elérni kívánt célokat fogalmazzák meg.

Egy újabb érv a paranormális jelenségeket tapasztaló emberek felkarolására, de hangsúlyozva, hogy az igazi támogatást a visszahúzódó jellem alapján szeretném, ha odaítélnék, és ez nem csak az ilyen dolgokat tapasztaló személyek esetében áll fenn. Fenn áll ez a ténylegesen negatív hatásokkal befolyásolt emberi sorsok esetén is, és tehetős emberek esetén is, akiknél esetleg még hosszú időre ki van zárva a visszafogottabb életmód változása.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 54 történetét!


  • 1199 szerző
  • 783 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Megjegyzések a fikció és nem fikció jellegű írásaimhoz

Műfaj

bejegyzés

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!