Barion Pixel nuuvella

Előzetes értesítések

Elkezdtem foglalkozni egy turisztikai program demo webalkalmazásának az összeállításával, és ezzel kapcsolatban, illetve egy várható ingatlan beruházással kapcsolatban nyaggatnak, hogy nyilatkozzak legalább, hogy mégis kire gondoltunk kivitelezőként.

A helyzet az, hogy profi programozó vagyok, de egy percig se gondoltam, hogy én egyedül fejlesztem le a teljes webalkalmazást akár ehhez a turisztikai kezdeményezéshez, vagy akár a társasházi nyilvántartáshoz, vagy máshoz, ami még jelenleg fel sem merült. A demo-t barkácsolom, hogy lefoglaljam magam a szabadidőmben is, mert egy kicsit túl vagyok pörögve, és most a filmezés például tétlenkedés lenne számomra. Számomra nem kérdés, hogy a hivatalos változat kivitelezője mindkét webalkalmazás rendszer esetén a mostani megbízom, fővállalkozóm lesz. Szerintem ezzel egyet tud érteni mindenki a családban, és a többi érintett is el tudja fogadni majd, mert nagyon professzionális eszközökkel, és megoldásokkal dolgoznak, és persze az én vállalkozói megbízatásomban is kivették a részüket tisztességesen. A másik ok, amiért barkácsolom a demo rendszert, az az, hogy látni lehessen, hogy milyen gyorsan lehet haladni azokkal a megoldásokkal, amiket a jelenlegi fővállalkozómmal együtt használunk más projekteknél is. Vagyis a lényeg, hogy nem vesztegetnénk a pénzt, és az időt.

Az ingatlan beruházásoknál mindenki azt fogja mondani, hogy az alap eszmeiség figyelembe vételével a beszállítók is helyi kereskedők lesznek, olyanok, akik aktívan közre tudnak majd működni több munkafolyamatnál is, és itt is szempont a család egykori, vagy jelenlegi támogatása. Az ingatlanos munkáknál a jelenlegi politikai helyzetben ideális lenne, ha Ukrán vendégmunkások is részt vennének a kivitelezésekben, persze magyarokkal együtt dolgozva. Lehet, hogy már mások terveztek is, így amit sejtek, az az, hogy három főbb egység kivitelezési ára a telekár másfélszerese lenne, és ennek az összegnek a 10%-a lenne a lőtér, másik 10%-a a raktár, a lakóépületek meg a fennmaradó 80%-át vinnék ennek a költségvetésnek. Ez elektronika nélkül értendő. Szerintem ha a lakóházaknál lenne is okosítás, akkor az a világításra korlátozódhatna, hogy a gyerekes családok esetén legyen lehetőség halványított rgb ledes világításra is, az éjszakai világításhoz. Ehhez társulhatna külső fényérzékelő, de nem túlzásba vitt megoldásokkal. Alapvetően az is megfelelő lehetne, amit a testvéremnél láttam, mondjuk alkonyfény helyett éjjeli lámpa, ha valaki csak fény mellett tud aludni.

A társasházi nyilvántartás viszont nagyobb projekt lenne, mert külső szolgáltatókhoz igazítás, integrálás is felmerülne, meg egy csomó olyan üzleti igény lenne, amit én egyedül nem is látok még most. Később a raktár részére is kell valami alap nyilvántartás, és a lőtér is egy videóbemutatókkal teletűzdelt előjegyzési rendszert kaphatna, de ezek szerintem akkor, ha van rájuk kereslet. A lőtér bővülne is később falusi telkeken berendezett kültéri pályákkal, így az egyes rendszerek idővel egymás rendszereibe is bele tudnának nézni, legalább foglaltság összevetése szintjén, de az se lenne rossz, ha a falusi turizmus programra jelentkező látná, hogy van-e szabad időpont a lőtéren, és az egész mechanizmus idővel egységes turisztikai rendszerré fejlődne, amit fel is kínálnának szálláshelyeknek is, meg más kikapcsolódást elősegítő szolgáltatást kínáló szereplőknek. Ezek a továbbfejlesztési tervek, és nagyon jó lenne, ha ezen a beruházáson a jelenlegi fővállalkozóm el tudna indulni, mert akkor én is biztos, hogy hosszabb távon részese lehetnék.

Tetszett a történet?

0 1

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 171 történetét!


  • 1213 szerző
  • 799 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Előzetes értesítések

Műfaj

bejegyzés

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!