Barion Pixel nuuvella

Falusi turizmus II.

A falusi turizmus programjaihoz gondoltam tovább néhány részletet. Az egyik a partner üzletek és szolgáltatók felé történő utólagos elszámolás. Úgy működhetne az egész, hogy a programban résztvevők az igénybevétel, illetve vásárlás alkalmával csak az ár 10%-át kérnék el, amit be is ütnek pénztárgépbe, ezt az ellenértéket a kísérő bébiszitter ki is fizeti bankkártyával, és a szálláshely pedig a kártyás fizetés alapján az összeg tízszereséről, tehát a tényleges ellenértékről számlát állít ki a vendég felé, mint közvetített szolgáltatás, és a vendég általi fizetés után a különbséget átutalja. A partner üzlet elektronikus számlát küld a szálláshely részére a különbségről. A szálláshely a kezdeményezés, vagy más forrás hitellehetőségét használva mindig 8 napon belül kiegyenlíti a partner üzlet felé a tartozást, akkor is, ha a vendég akár 30 napig marad. A kártyás fizetés sms-ében szerepel, hogy ki az eladó, szerepel az összeg, ami a 10%-a a tényleges ellenértéknek, a kísérő pedig a vendéghez tudja kapcsolni a tranzakciót a bizonylatokkal. Azt kell kidolgozni ebben a kérdéskörben, hogy a kísérő milyen céges kártyát kapjon meg. A szálláshelyét, vagy a falusi turizmus program fenntartójáét?

A másik ugyanebben a szolgáltatásban a gyerekek hollétének az ellenőrzése. Ez mini gps nyomkövetővel lenne megoldva. Az eszköz gsm sim kártyával működik, sms-t küld amiben a tartózkodási hely linkje van. Az eszköznek van mikrofonja, amibe bele lehet hallgatni, ha felhívják a sim kártya számát. Ez a lehetőség az erdei sátorozáshoz is ideális lenne, hogy elkerülhető legyen az eltévedése a kirándulóknak.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 70 történetét!


  • 1201 szerző
  • 785 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Falusi turizmus II.

Műfaj

bejegyzés

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!