Barion Pixel nuuvella

A felelősségrevonás terhe

Lehetségesnek tartom még azt is, hogy vannak olyan emberek, akiket lehetetlen felelősségrevonni, mert ha megsejtik, hogy a számonkérésük következhet, akkor egyszerűen összeomlanak. Én ezt úgy tudom elképzelni, hogy az adott személy esetében vannak előjelek arról, hogy vizsgálódnak az ügyében, esetleg saját maga is részt vesz valamiféle igazolásban, és ezek kényszerítik az agyát valamilyen kiút keresésére, hogy véletlen se következzen be az elkerülhetetlen rossz, de ez idővel fizikai tünetek mellett összeomláshoz vezet. Akkor gyakoribb az ilyesmi, ha az illető tudja, hogy vannak a védelmére felhozható nagyon is tényszerű, és szinte sorsdöntő tények, de úgy hiszi, hogy az ilyen kifogásokat egy legyintéssel félresöprik úgyis. Ahogyan a miniszoknyás lány esetében sem elfogadható érv erőszaknál az, hogy kihívóan viselkedett, úgy még erős ráutaló magatartásokat sem tekintenek érvnek. Mert van amit az egyik félnek szabad, de a másiknak nem.

Az igazságtalanság tetten érhető ilyenkor is, és az én esetemben ha ilyesmi is történt, akkor is azon a véleményen vagyok, hogy nem lehet a tragédiám megítélését sérelem nélkül elvégezni, és fontosnak tartom, hogy alapja legyen mindez a kezdeményezésnek.

Ez a változat is elképzelhető, mert részleteket nem tudtam a 2008-as munkavállalásomnál, de sejtettem, hogy támogatásban részesülök, sejtettem, hogy nagyot buktam valószínüleg a bonyolódó helyzetekben, az egyre több rejtélyes múltbéli esemény miatt, és a legnagyobb félelmem, a kirúgás előszele az igazságtalanságom érzésére még egy lapáttal rátett.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 171 történetét!


  • 1212 szerző
  • 798 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

A felelősségrevonás terhe

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!