Barion Pixel nuuvella

Várakozás vagy rendelkezés?

Sok mindent végiggondoltam, és én biztosan nem a várakozás mellett döntenék. Illetve ha egy jelentős megtakarítás lenne a családban, amiből lehetne felhasználni, akkor ha nem is a teljes összeget, de jelentős részét felhasználnám úgy, ahogy a család többsége elfogadhatónak tartaná, például ingatlanberuházás céljával, vállalkozás indításhoz. Megpróbálnák minden családtagom részére valamekkora nem túl luxusnak számító szabad forrást rendelkezésre bocsájtani, azért, mert munkabérből ilyesmire általában akkor se futja, ha viszonylag jól keres valaki, hiszen próbál tervezni is jelentősebb kiadásokra, ami szinte mindig hitellel végződik, ez pedig terhet ró ki. Ez mind rendben van, mert az ember akkor boldog, ha van életcélja, és a tervek szövögetése ilyen életcél.

Talán felét használnám fel ilyen célra a megtakarításnak, szabadság esetén se vennék ki egy hetet egyszerre, így itt is valami iyesmi motiválna. Persze szemelőtt tartva, hogy az eredeti szándék szerint nem nekem szánták, hanem a gyerekeimnek, és unokáimnak, így elsősorban a gyerekeim vagyonrészeként kerülne be a beruházásba. Az unokák részére tartanám fenn a ki nem vett részt. Ha a kivett részt hét részre osztanám, akkor egy rész lenne az enyém, egy rész a testvéremé, egy rész a volt feleségemé, de a fiamnak juttatva az ő részét, aki illetékmentesen adhatja majd tovább az édesanyjának. Egy-egy rész a két lányom részére, és egy rész a sokáig titkolt fiam részére, akit akkor cserben hagytam, amikor az anyja rám gondolt apa szerepként. A testvérem nagyon sokat segített nekem, és ő ápolta édesanyánkat is, meg most édesapánkat is. Az ingatlanberuházásba helyezendő összegeket mindenkinek egyedileg kellene eldöntenie, a javaslatom szerint egy nem túl öreg használt autó, javításaira és fenntartására szükséges összegen, és egy minimális tartalékon kívül mást nem vonnák el ettől a lehetőségtől, mert az ingatlan egy elképzelt közös üzemeltetőn keresztül majd jöedelmet lesz képes termelni.

Ha lenne is elég hozzájárulás így az ingatlan tervekhez, akkor is helyet biztosítanék az egészben a testvérem családja részére, erősítendő a kötelékeket, meg mert a testvéremet ők is támogatták vállalkozási lehetőség átengedésével. Elvárnám, hogy komolyabb érdeklődők is hozzájáruljanak forrásokkal, persze saját befektetésként, és állami részvétet is várnék, mert a cél térségfejlesztés is.

Mindez lehet, hogy nem garantál olyan hozamot, mint amit a megtakarítás, de a szándék az, hogy a gyerekeim is még öregségük előtt érezhessék, hogy tettek azért, hogy hasznosan is legyen felhasználva egy megtakarítás, rendelkezni is tudtak részben az összeg felett, és kicsit támogatnak is másokat, akár munkahelyteremtéssel, akár úgy, hogy kapcsolt vállalkozások érvényesülését segítik majd elő.

Valamekkora összeget az igazságtalanságokat támogatni hívatott alapítványba is elhelyeznék, ami ha nem indul el, akkor ilyen célra alternatív módon biztosítanák forrást.

Fontos, hogy a felveendő összegből nem egyenélig kellene megpróbálniuk a gyerekeimnek, és a többieknek a boldogulást, hanem összefogva, egyesítve a valójában feldarabolt forrásokat, főleg azért, hogy ha mód van sikeres vállalkozásra, akkor ne csak egyvalaki éljen jobban, hanem a többiek is.

A beruházáshoz történő vagyonelhelyezés után elvárt lenne, hogy a létrehozandó vállalkozások üzemeltetője legalább 15 évig a két nagy család által létrehozandó cég lehessen, legalább a nagyobb ingatlan esetében. A célok szerint kisebb üzleteknél helyet kellene hagyni másoknak is, lehetőleg a nagyobb befektetők által felkarolandó személyek részére, de véleményt várnák az alapítványtól is, és végső soron nyílván az alapítók, vagy írányítói döntenének. 

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 186 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Várakozás vagy rendelkezés?

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

3 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!