Barion Pixel nuuvella

Gondolkoztam

Belém hasított egy sejtés, amikor arra a boltra gondoltam, ami az első helyen van a listámon. Lehet, hogy nem állampapírokban van megtakarítás, annak ellenére, hogy anyuval egykor elmélkedtünk azon, hogy lehet, hogy hosszú távra egyedi kondiciókkal lehetne biztos helyen tudni a pénzt. De elég valószínű, hogy lett egy-két jobb részvény beszerezve. Csak ilyeneket nem lenne szívem eladni, mégis fontos lenne, hogy az építkezés a családtagok, és még néhány befektető segítségével elinduljon. Tehát arra gondoltam, hogy a részvénycsomagot is fel kellene kínálni néhány komolyabb befektetőnek úgy, hogy egy közösen kezelt portfólióban benne maradjon a mi részünk is.

A szándék ugyanaz lenne, mint az ingatlanvásárlásnál, hogy az a kilenc személy névreszólóan tag legyen az értékpapírszámlán, vagy mi az ami van ilyenkor. Azért, mert nem maradhat apu nevén, vagy nem tudom kinek a nevén, az enyémen se, mert ha történik velünk valami, akkor esetleg nehéz lenne hozzáférni, vagy nem megfelelő módon lenne kezelve. A lényeg, hogy nevesítve, de közös kezelésben maradna. Ez ha tartozna hozzá időnként kivehető hozam, akkor jövedelem támogatásként szolgálhatna, főleg mivel az építkezésre alapozandó vállalkozás eleinte még nem valószínű, hogy költségeken felül is tudna biztosítani nyereséget. Jövedelemtámogatás alatt értve a távolabbi rokonságot is, ha engedné. Fontos az átörökíthetőség, hiszen már unokáim is vannak.

Mindkét kezdeményezésnél ha tervezhető lenne nagyobb volumenűre a dolog, akkor helyet biztosítanék azoknak, akik támogatták az én, és családtagjaink munkavállalásait, persze ha ez érdekes lehet számukra.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 171 történetét!


  • 1213 szerző
  • 799 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Gondolkoztam

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!