Barion Pixel nuuvella

Nesze semmi fogd meg jól

Nem tekintem hasznos segítségnek azt, ha a gyerekeim használt ruhákat kapnak, és látszólag mindenki jól keres. A jó kereset is nézőpont kérdése, mert a gyerekeim csak annyi jövedelmet mernek megkérni, ami az ő véleményük szerint elégséges a megélhetésükhöz. Én is így voltam fiatalon, meg egészen később is, és teljesen eladósódtam, mert minden igényt szerettem volna kielégíteni.

Lehet, hogy családi hitvallás, hogy egy megtakatrítási lehetőséget gyarapítani kell a folyton sokasodó rokonság érdekében, de nem tudok egyet érteni a folytonos lemodással, és senki se beszélje be nekem, hogy Elvis stílusú csillámló szandálban kell megjelenni egy temetésen. Összeteszem a két kezem, hogy belecsöppentem olyan lehetőségbe, mint amiben vagyok, bőven van lehetőségem macbook-ra, kocsira, meg a gyerekeim támogatására, de ez a családomban senkinél se kellene, hogy gondot okozzon. A szívem szakad meg, amikor a gyerekem elhiszi, hogy jól járt, és érdemes várakoznia, közben meg majd megöregszik, és az unokáinak is ugyanezt fogja átadni, hogy várakozzon.

A minimum az, hogy mindenki tud rendelkezni egy meghatározott vállalkozási lehetőség felett, vagyis a helyettes rendelkezés számomra nem játszik, és elfogadtatni sem akarom bárkivel, aki hozzám közel áll.

Szörnyen szégyenlem magam a szandál miatt, mert a jószándék most is melengeti a szívem, és kicsattanok a tenniakarástól, hogy tudjam viszonozni, de ennek az egésznek nem ez a módja. Biztos vagyok abban, hogy anyuék, vagy apu, vagy batyi nem erre gondolt, és tudom, hogy gondoltak valamire. Elfogadom azt is, hogy esetleg egy közösség vagyonát kell óvni, de mindenki életében eljön a pillanat, amikor képes rendelkezni felelősen pénzügyi lehetőségek felett, és nem mindig a maximális hozam kell, hogy célkitűzés legyen, hanem esetleg valami fenntartható kezdeményezés, ami képes arra, hogy a rendelkezéssel bíró személyek támogassanak is más esetlenebb személyeket. Ma találkoztam egy volt katonatársammal, tervezve se lehetett, mert ötletszerűen indultam útnak. Kétségbe van esve, és lehet, hogy alkalmas lenne kazánfűtőnek. Többek között, most hogy valószínüleg elzárják a gázcsapokat. De biztos van egy felsőbb akarat is, aki esetleg másokról gondoskodna elsősorban, de minden családtagom érezhet úgy, hogy lelki megnyugvással szolgálna számára, ha magáról is gondoskodhatna, és esetleg még nyomot is hagyhatna mások életében.

Mindent egybevetve azt mondom, hogy bőven van hely befektetőknek is, és támogatóknak is.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 171 történetét!


  • 1212 szerző
  • 798 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Nesze semmi fogd meg jól

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!