Barion Pixel nuuvella

A felszabadulás

A legfontosabb dolog a rendelkezési lehetőség. Persze a szeretet is számít, de elképzeletetlen, hogy valakit belekényszerítsenek olyan életútba, ahol szinte mindenről le kell mondania, főleg az mellett, hogy még a gyerekei számára is elégséges vagyoni lehetősége van.

Ha egy család tagjai például közösen lottóznának, és úgy hozná a sors, hogy jelentős nyereményt kapnak, azután, hogy néhány családtag még nem is nagyon van túl egy a tudatában erőszak fogalmával megegyező rémségen, és még előtte zajlott is valamilyen adománygyűjtés is, akkor azért legalább elgondolkodnék, hogy nem-e lehet a lottósorsolás számítógépeit befolyásolni, és nem-e lehet, hogy valakit meghatott egy történet, és úgy gondolta, hogy alapvetően a trauma nevetséges, de mivel a szülők esetében is komoly lelki sebeket okozott az egész, ezért mégis helyes a családnak eljuttatni az adományt, csökkentve is a fájdalmakat. Ha így történne, akkor még egy szegényebb réteg is valószínüleg visszakapná a próbálkozásuk révén összegyűlt összegeket. Ilyen forgatókönyv esetén hiába egyértelmű mindenkiben az olyan szándék, hogy lehetőleg a rokonság is támogatva legyen, ha máshogy nem, akkor kamatok révén, mégsem engedhető meg semmilyen kizárás, vagy korlátozása  a normális lehetőségeknek, még akkor sem, ha valaki elítélhető módon reagál ilyesmire törekvőkkel szemben, mert nem is lehet tudni, hogy a kizárás okozná-e a többiek által is birtokolt támogatás céltól eltérő felhasználását. Persze van olyan helyzet, amikor valakit felelősnek lehet megnevezni valamilyen esemény kapcsán, de célhoz kötött kártérítésből megkövetelni, hogy ne az eltervezett cél teljesüljön, hanem az új áldozat igénye, nem igazán elfogadható. Akkor sem, ha van rá példa, mint a rabok esetében akik rossz körülmények miatti kárpótlásukből törlesztenek egy gyilkosság hozzátartozója részére. Kicsit más, mert az első példánál előbb volt a támogatás, az új áldozat pedig igazából több felelős közrehatása után lett áldozat, esetleg úgy is, hogy az áldozat maga is megítélhető módon okozói is volt kicsit, de leginkább eldönthetetlen az egész. Érdekes lenne, ha a kizárni kívánt személy valójában mindig is törekedett arra, hogy az ő áldozata is komoly lehetőséghez jusson.

Én azt nem értem, hogy bármi is lehetett a forrás, hogyan lehet az, hogy anyu olyan sanyarú sorsot élt meg. Még olyan is volt, amikor nem volt annyi pénze se, hogy kenyeret vegyen.

Ha én lennék képtelen hozzáférni egy családi lehetőséghez, akkor biztosan lázonganák, még talán olyanokat is mondanák, hogy akkor másokat kérek fel arra, hogy pótólják azt, amit elvettek, vagy amiből kizártak. Nem azért, hogy még gazdagabb legyek, úgy is, hogy ha másról nem, akkor a gyerekeimről legalább már biztosan gondoskodtam, hanem azért, mert az életcélom esik kútba azáltal, hogy nem rendelkezhetek a sajátom felett, és ezt annak ellenére nem tehetem, hogy ki se tudom törölni az emlékét egy kezdeményezésnek, és lehetőségnek, ami még évtizedekkel később is befolyásol, és motivál. Hiába élek átlagos életet, felejteni nem tudom, hogy egészen más lett eltervezve számomra is, és a gyerekeim számára is.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 171 történetét!


  • 1212 szerző
  • 798 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

A felszabadulás

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!