Barion Pixel nuuvella

Mindent nem hiszek el

A történeteim úgy, ahogy leírtam őket, valóságosak, bár a család feketebárányát nem biztos, hogy elaltatták, lehet, hogy csak hosszú ideig börtönbe kényszerült, esetleg szabadult, de már nem volt hova hazatérnie. Nem ismerem mindenki motivációját, én idealista vagyok, feltételezem másokról is, hogy nem elsődleges szándékuk az, hogy ártsanak másoknak. A feketebárányunk pedig lehet, hogy még börtönben is ült, és mégsem Algériában dolgozott. Mindezt azért, mert elintézte, amit úgy vélt, hogy nem maradhat rendezetlen. Így például amikor letesztelte a vallatott kisgyereket, hogy kiderítse, hogyan lehet az újjlenyomata egy késen, akkor megállapította, hogy félrevezetés következtében történhetett, főleg mivel nem is balkezes, és csak azért fogta meg bal kézzel a kést, mert viszolygott a koszosságától, és nem akarta azt a kezét összekoszolni, amivel enni is szokott. Valahogy így képzelnék el egy ilyen jelenetet:

- Gyere be fiam.

- Igen. 

- Add ide nekem azt a kést. Vágok kenyeret.

- Ezt? 

- Igen.

- De miért ilyen? Biztos, hogy ezzel akarsz kenyeret vágni?

- Dinnyét vágtam vele, jó lesz, majd megmosom.

A teszt pedig.

- Gyere ide Peter, kérdezni akarok valamit.

- Jól van. Ez apu kése? Pont ilyennel vágott dinnyét, csak az koszos volt.

- Aha. És használtad te is a kését?

- Nem, én nem játszhatok késsel, az evéshez meg nem ilyet használunk.

- Jól van, azért add ide.

Hogy lehetett-e a reakció az, hogy jobb kézzel összesöpörve a morzsát, bal kézzel került átadásra a kés, nem tudom, régi emlékek nem annyira világosak nekem. De azt tudom, hogy elhangzott olyasmi, hogy menjek aludni, a többit majd ő elintézi.

Egy testvérpár biztos, hogy menekült, akit látszólag védtem, és talán nem túl sikeresen, az lehet, hogy valamilyen apai kiabálástól riadt meg, elképzelhető módon azt gondolva, hogy a cukor lopás a problémák oka, amit mással kell felvállaltatnia. Azt is gondolom, hogy a két gyereknek nem volt többé otthona, és akik befogadták, azok is jó ideig előítélettel gondoltak rájuk. A szándékokat esetleg erősíthette, hogy sokszor fenyegették a szülők őket, hogy mennek intézetbe.

Ha lenne olyan történetszál, ami valakinek a kényszerített jóvátételét kívánná meg, hát azt elég nehezen venném be, bár volt olyan felmenőm, akitől ilyen szándékot kicsit valóságosnak gondolnák. A lényeg, hogy ha folyton azt hallaná valaki, hogy a másiknak kettőre kell mennie valakihez, és mindig ugyanarra az időpontra, majd évekkel később olyan érvekkel követelődzne egy családi megtakarításért valaki, hogy ő bizony a testével dolgozott meg a részért, akkor azt mondanám, hogy ez csak elültett gondolat, azért, hogy valaki a családból ne csak magára gondoljon, esetleg még a jóhiszeműségét is kihasználva túlzó lemondásra is hajlamos legyen. Bár mindeni saját maga el tudja dönteni, hogy mit lenne kész megtenni, de az biztos, hogy jóvátételként én száz másféle módot el tudok képzelni. Például tehetős támogatók hozzájárulását. Fel se merülne bennem, hogy valakinek meg kellene alázkodnia egy ilyen cél érdekében. Ugyanakkor tudom, hogy a kéregetés maga is megalázó.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 186 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Mindent nem hiszek el

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!