Barion Pixel nuuvella

Minden háromszor annyi?

Ha tegyük fel, hogy valaki vesz fel szoc.pol-t, és van is hozzá három gyereke, majd egyszer meghal a kisbaba, mert megölik, a nyomozás azt állapítja meg, hogy az egyik gonosz testvér a tettes, akkor az eredmény az, hogy a maradék két gyereket is elveszik tőle. Lehet, hogy nem kell intézetbe vinni őket, mert befogadja valamelyik rokon, de a szoc.pol-t vissza kell fizetnie az anyának, kamatostól. Pedig ő nem is tehet semmiről. Ahogy a gyerekek se tehetnek a meghurcolásról, meg a halmozott hazugságokra, meg más egyebekre épülő kórházi kortörténetekről.

Minden összefügg mindennel. Nem mondom, hogy a szoc.pol-t bonyolító bank vállaljon felelősséget, mert lehet, hogy nincs pénze ilyesmire, főleg a 30-40 évre visszakövethetetlen kamatlábak tekintetében nem lehet megmondani, hogy egy lehetséges családi jövedelemnek mi lenne a mai értéke, és az megtakarításba helyezve ma mit mutatna, de az a pénz valóságos lenne ma. Mindenki gondoljon bele, hogy egy ház ára negyven évnyi megtakarításban azért lett volna egy kisebb összeg. De ha azt nézzük, hogy az anya képtelen volt magáról is gondoskodni, meg visszafizetéssel is törődni, akkor már ez egy olyan tétel, amit nem tudok elfelejteni, valakinek muszály lesz eljuttatni a részére, vagy gyerekei részére, ha volt ereje erre. Ugyanez a helyzet a többiekkel, akik ki lettek ragadva egy normális életből, pedig ha egykor a nyomozóhatóság nyomozott volna, akkor maradhattak volna, nem lettek volna egész életükre betegnek, meg gyilkosnak, meg hasonlóknak titulálva. Az anya meg lett volna támogatva a halott csecsemőért, a gyerekek pedig, minthogy ők se zabi gyerekek, részesültek volna belőle. És még biztos lett volna három havi, vagyis 9000Ft összegű megtakarítás és kamatai felnőtt korukra. Ugyanez a lehetőség hiánya minden egyéb szituációban felmerül, és most ott tart a dolog, hogy még mindig nincs semmi sem rendezve, de kártérítést, helytállást, meg kötelezettségvállalást tőlem, illetve tőlünk elvárnának. Akár úgy is, hogy a hatóságok és egyéb intézmények által el lett érve, hogy sehol se kapok hitelt, csak évi 35%-os kamattal, és hiába vagyok egyéni vállalkozó, nem tudok pályázatra jelentkezni, mert végrehajtásos vagyok.

Tudom, hogy a tehetősebbek megfontolják, hogy kinek adjanak pénzt, meg tolonganak az elkülönített keretek kiapasztásáért, de valakinek be kell nyújtanom a számlát. Ami visszafogott, nem költségmentes, de el se fordulhatok azoktól, akik vállalták, hogy ne kelljen éheznem a kialakult helyzet ellenére. Nem az állam volt ez a szereplő. Nyújtsam be egy orvosnak, akitől majd csordogál havonta letíltásból? Nincs is ekkora vagyona, és az én részemre rosszhiszeműen előídézett helyzetekben még én pereskedjek, perköltséget fizetve, végrehajtói illetékekkel, meg lehetlen helyzetekben, mint amikor már rég elévült bűncselekmények, és más dolgok esetén nem is lehet eljárást folytatni?

Úgy tűnik a károkozók, meg rosszhiszemű emberek megúszhatják, sütögethetik a pecsenyéjüket tovább a zavarosban, de az ügyem nem húzható tovább. Egyértelmű voltam, hogy kiktől várok megoldást, de ez nem úgy működik, hogy önkényesen leemelem a számláikról a pénzt, nyílván hozzá kell, hogy járuljanak. És ahogy én se vitatom a boltban az Amanlander sajt árát, úgy nem értem, hogy mi a baj egy olyan kifizetéssel, ami a sajtos példánál maradva csak ízelítő az érintetteknél.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 171 történetét!


  • 1212 szerző
  • 798 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Minden háromszor annyi?

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!