Barion Pixel nuuvella

Mi a jobb, a nyíltság vagy a takargatott sötét jellem?

Én nyílt és őszinte vagyok, talán nem mindenkit fog meg ez a nyíltság, de ebben biztosan nem lehet csalódni, vagy azt érezni, hogy átvertek.

Az életből egy példa. Régi, közel száz éves házakat venni alacsony áruk miatt a vevő. Megnézi az egyik házat, ahol majdnem jó minden, van falambéria a folyosón, a többi helyiség meg aránylag rendben van, bár látszik némi vizesedés, több helyen salétromos kicsapódás. Hát kezdetben nem volt ennyire durva, sok éven át javítgattuk is, teljes újravakolás is volt néhol, de hát ez van. A vevő megnéz más házakat is, és látja, hogy nagyon topon vannak, nincsenek salétromos falak, szép lambéria mindenhol, mennyezeten is. Kicsit drágább. Másik ház pedig maga a tökély, minden helyiség, meg mennyezet gipszkartonos.

Ja, nálunk is mindenhol lambéria volt, csak én azzal kezdtem, hogy leszedtem, és rendberaktam a falakat. Mennyezetet nem tudtam, ott többnyire gipszkartont raktam fel én is. A motiváció az volt, hogy nyomon tudjam követni az állapotromlást, és tudjam javítani. Én csalódtam az adás-vétellel, mert több millió forintott beleöltem, és nagyon nincs rendben. A lambériás, és gipszkartonos pedig biztos vagyok benne, hogy ugyanilyen, hiszen nem lett volna felrakva, ha rendben van. És ott majd az lesz a probléma, amikor egy vasaló által túlterhelt vezetéket cserélni kellene, vagy amikor lambéria mögött burkolt vezetékösszekötőnél zárlat keletkezik, de csak annyi, hogy még kifogástalanul üzemel minden, csak kicsit tűzveszélyes, meg kicsit magasabb a villanyszámla, mert a zárlat miatt van egy kis áthúzás.

Az én esetemben pedig ugyanez a helyzet. Ha velem szerződik valaki, akkor nem fog átverést érezni, később se, bár igaz, hogy a családi házunk csak akkor lesz rendben, ha komoly felújításokat is eszközöl a vevő. A házam tükrözi azt is, hogy milyen motivációim vannak, ezt sugallja az is, hogy majdnem mindenhol csupasz falak vannak.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 178 történetét!


  • 1215 szerző
  • 801 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Mi a jobb, a nyíltság vagy a takargatott sötét jellem?

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!