A támogatói rendszer az elképzelt néhány vállalkozást kiemelten támogatná, de lenne egy kisebb támogatási igényű lehetőség is, például hajléktalanok és mélyszegénységben élők melegétkeztetése, kiszállítással. A térségben nem jellemző, hogy sok hajléktalan lenne jelen, de nehéz sorsú annál inkább. Tőlük meg nem várható el az, hogy a környező településekről csak étkezés céljából bejárjanak. A főzés problémás lehet, mert kevés pénzből is általában túlzó mennyiségek készülnek, amivel fenáll az esély a túlzott elhízásra, és a cukorbetegség kockázata is megnőhet. A kiszállítást érdemes lenne úgy kialakítani, hogy a város más menüétkeztetéssel foglalkozó vállalkozásai is közreműködjenek, természetesen nem tőlük várva támogatást, hanem csak növelve a változatosságot a kínálatban.
Ez a vállalkozás hivatott lenne lekötni szállodák éttermeinek a kapacitását is, elérendő, hogy mindig legyen megfelelő kínálatuk, az olcsóbb ételek esetén is, így akár a szálláshelyet nem igénylő lakosság is idővel odaszokjon.
A klinika szorgalmazná betegei számára a menüétkezést, egyfajta ajánlásként a mértékletes étkezésre.
Idővel lehetne rászorulók átlal helyben történő fogyasztásra kért menühöz csak a részükre fenntartott, viszonylag könnyen megközelíthető helyen lévő ingatlant erre a célra kialakítani, ezt az ingatlanbefektetési alap előirányozhatja. Az ide rendelt ételekért az igénylőknek nem kellene fizetniük, és mégis helyben elfogyaszthatnák az ételt, anélkül, hogy esetleg a jelenlétükkel zavarnák szálláshelyek fizető vendégeit. A hely üzemeltetője talán a klinika üzemeltetője lehetne, de támogatásokból finanszírozva.