Barion Pixel nuuvella

Próbáljam meg?

Nem tudom, hogy milyen számomra fenntartott lehetőségek vannak, feltételezve azt is, hogy esetleg valaki egykor kárpótlást kapott, és szerette volna ha kamatoztatva is ezt, jutna minden leszármazottnak valami belőle. És nem tudom, hogy egykori sérelmeim miatt egy ilyen lehetőség gyarapítva lett-e valamivel, vagy minden csak annyiba lett hagyva, mondván, hogy a család tehetősebb tagja már úgy rendelkezett, hogy érezni fogom a törődés által, hogy nincs szükség minden egyes sérelem esetén újabb, és újabb kárpótlásra.

Azt se tudom, hogy hogy egy ilyen lehetőség forrásaihoz hogy tudnák hozzáférni, mert ha kárpótlás a kiinduló állapot, akkor még bíróság se lehet képes olyan döntést hozni, hogy elvegyenek belőle. Azért, mert esetleg nem bankbetétben van a lehetőség, hanem például valamilyen központi nyílvántartású számlán, mint egy NAV-os számla, és csak meghatározott célra lehet fordítani az ott nyílvántartott pénzből. Például az érintett munkavállalásához, folyamatos fejlődését is garantálandó karrierrel, és ha neki, vagy családtagjának kivitelezhető ötlete támad ésszerű keretek között indított vállalkozáshoz, akkor az is finanszírozhatóvá válik ebből a forrásból. Biztos, hogy a felhasználhatóság kiterjed minden további leszármazottra is.

Lehet, hogy történt olyan tragédia, aminek az okozója is voltam, de tőlem vár mindenki kárpótlást, és azok is, akik legalább hozzám hasonlóan felelősek mindenért, vagy mert lemérgezte az egereket, vagy mert felborult a hormonháztartása, és a követelést pedig úgy nyújtja be, hogy minden lehetőséget lenullázzon, engem mindenből kizárva, eldobva az eredeti kárpotólt által kigondolt lehetőséget, és kizrva magát egy közösségből, ami talán nem hit alapú, de biztosan nem igazán lesz a megszerzett pénzhez olyan további befektető, aki hasonló motivációkkal fog viszonyulni az újdonsült üzlettárshoz. Mindig szükség lesz további befektetőkre, mert a legjobb vállalkozások drága ingatlanberuházással indulnak, és maga a vállalkozás folyamatos tőkeigénnyel fog csak megindulni. De persze van az a pénzösszeg, amivel minden megoldható, csak esetleg családtagok között is osztozni kellene, meg egyéb befektetők részére is kellene osztalékot fizetni, esetleg banki hitelt kellene törleszteni még. Ettől még jobb lehetne valamilyen megtakarítás, de akkor kizárt a vállalkozásindítás.

Lehet, hogy nem is lehet pénzt kivenni, csak valamilyen ütemterv szerint, hiába nyújtott be valaki végrehajtást a jogos igényei miatt. És lehet, hogy ha tudok is úgy rendelkezni, hogy a részemre nevesíthető lehetőséget kérem átíratni másra, akkor is ugyanez marad a helyzet.

Ha nem lehet sehogy se minden pénzt kivenni egyben, akkor az, akire átruházom esetleg milyen lehetőségekhez juthat? Karrier program a jellemének megfelelő munkahelyeken, például börtönőr, rendőr spicli, vagy marhavagon feltöltő, de akár számvevőszéki ügyintéző is, ezt nem tudhatom. És milyen vállalkozásokhoz tudna finanszírozást kérni? Halgazdaság számára álateledel beszállító, ami ponty esetén ha jól tudom trágya, de ebben az iparágban inkább csak fogyasztó vagyok.

Tudom, hogy nem vagyok hibátlan, és okolható is vagyok sok mindenért, de azt biztos, hogy nem érdemeltem meg, hogy lebetegedjek, meg hogy a tervezettektől eltérően évekre jövedelemnélkülivé válljak, meg hogy az a személy elhagyjon, aki mindennél fontosabb volt nekem, és csak azért érezte úgy, hogy rosszat tettem vele, mert próbáltam igazolni valakinek az áldozatiságát. Amire esetleg nem is kellett volna, hogy sor kerüljön, mert vagy a számára is volt hasonló lehetőség, vagy tudtam volna részesíteni ilyesmiben. Ha én rossz vagyok ilyen motivációkkal, meg ilyen jellemmel, akkor a tragédiám további két áldozata hogyan tekint magára? De ez mindegy is, mert az én szememben mindkettő az marad, olyan megítéléssel, mint ahogy minden kezdetén még gondoltam.

Nem biztos, hogy mértéktelenül sok pénz kell jelentős beruházásokhoz, csak esetleg további befektetőket is meg kell tudni győzni. Én képes lennék rá. Persze az általunk behelyezett vagyonrész nem lesz jelentős, de a lényeg úgyis az lenne, hogy ki a beruházáshoz kapcsolódó vállalkozás tulajdonosa. Ide elég lehet kevesebb pénz is igaz, hogy esetleg csak maximum 15 évig kapna üzemeltetői jogot a vállalkozás, de esetleg a fenntartott családi lehetőség lényege az, hogy a családtagok menjenek is tovább más lehetőségek irányába is. Lehet, hogy mindig nagyobb szeletet kapva.

Én vártam a volt szerelmemre, és még várnák is továbbra is, talán nem végtelenségig, de a hiábavalóság nem jelentené azt, hogy ha nekem adódna valamilyen jobb lehetőség, akkor ő nem kapna belőle részt.

Fogalmam sincs, hogy miből áll a családunk lehetősége, és hogy amiket felsoroltam, azok helytállóak-e, de érzem, hogy ha megpróbálom rendezni a végrehajtást, eldobva mindent, akkor az biztosan nem a mindenki számára elvárható legjobb lesz. Azt se tudom, hogy a lehetőségeket meghagyva megszervezhető lenne-e nagyobb kezdeményezés, de én inkább erre szavaznék, és meghagynám a családi kárpótlást változatlan formában. A látszólag jelentős lehetőség esetleg azért sem vehető ki egyösszegben, mert az is az eredeti felhasználási céltól eltérő felhasználás lenne, ami az, hogy a leszármazottak változatos karrierprogramját, és vállalkozási igényeit kiszolgálja, minden leszármazott esetében, tehát nem csak egy-egy személy esetében, akkor sem, ha ő kész lenne a többiek érdekében is gazdálkodni.

De mégegyszer hangsúlyozom, hogy hatalmas tévedés áldozata is lehetek.

Biztos vagyok benne, hogy vannak családi megtakarítások is, talán nem jelentősek, és talán nem nekem szánták, hanem a rokonságnak, mint közösségnek, de akár ilyesmit is be tudok vonni a mi érdekünkben indítandó vállalkozásokba is.

Annyit tudok, hogy ha valaki jóhiszemű másokkal, nem akarja kisemmizni akkor sem, ha valami rosszat okozott neki, akkor az biztosan nem jellembeli hiba, vagy gyengeség, ami káros lenne más szituációkban, és könnyen lehet, hogy nem csak a károkozója sietne a segítségére, ha más utat választana.

Ha van páratlan lehetőség, akkor az biztosan végül azoké lesz, akik más vagyoni lehetőség esetén is megörökölnék, csak esetleg itt nincsenek kizárások, nincs egyenlőtlenség, és valószínű, hogy családon kívüliek is figyelembe vannak véve teljes jogú tagokként.

Én ezt a lehetőséget nem eladnám, nem megkövetelném az esetleges végrehajtások bármi áron történő rendezését, hanem élni kívánnák a már kidolgozott tervekhez felhasználható finanszírozási lehetőségekkel. Együtt, és akár rokonságot is bevonva, mert esetleg a kulcs a titokhoz az, hogy mindenki próbáljon a közösség érdekében gazdálkodni, elfogadva mások hibáit, és semmiképp se üldözve, semmiképp se deportálva senkit, családtagot főleg nem, mert talán ezek a legérzékenyebb pontjai a rendszernek.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 186 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Próbáljam meg?

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

5 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!