Barion Pixel nuuvella

Csak próbálsz kibujni a felelősség alól

Hát nem. Valójában már az életem során többször vállaltam felelősséget, mint kellett volna. Biztos vagyok benne, hogy a családi lehetőségek, amik kiterjednek szinte az egész rokonságra, nem csak lottó nyereménynek, vagy rejtélyes adományoknak köszönhetőek, hanem egy bizonyos felmenő általi gondoskodásnak, aki a neki szánt kárpótlást a leszármazottaknak szánta. Ugyanakkor senkit se ismerek a rokonság köreiben, aki kiugró mértékű vagyoni lehetőséggel indult volna valamilyen vállalkozásában. Én lennék az egyetlen akinek ilyen lehetősége adódna? Már kiskoromban hallottam olyasmiről, hogy kárpótlás céltól eltérő felhasználása még bírói úton sem kényszeríthető ki, vagyis biztosan már másnál is felmerült olyan, hogy el akarták volna venni tőle a részére elkülönített lehetőséget, de nem sikerült. Ha igaz, amit leírtam, akkor nyílvánvaló, hogy miért. Talán nem akármilyen jóvátételről van szó.

A nekem szánt lehetőség mindenkié egyúttal, legalábbis a közvetlen családtagjaimat illetően, beleértve a tőlem elvált feleségemet is. Így az eredeti kárpótlásból ők is részesültek, vagyis fennállhat az eshetősége annak, hogy további sérelmek esetén az legyen a válasz, hogy már ilyeneket érintő jóvátételeket is magába foglal az egykori kárpótlás, elérendő azt, hogy a leszármazottak közül még viszontagságok esetén se kelljen senkinek azt éreznie, hogy gyülölködnének, mert kárt okoztak nekik. Olyan jóvátétel részese mindenki a családban, ami mellett nem csak a részükre fentartott lehetőséggel élhetnek, hanem válalkozásokat is indíthatnak, akár jelentőset is, persze nem volt cél soha, hogy mások bevonása, vagy mások üzleti lehetőséghez juttatása nélkül valósulhasson mindez meg. Ha pedig a nagyobb dolgok esetén a működtetést csak támogatásokkal lehet megoldani, akkor úgy hiszem, hogy arra is lesz jelentkező, sokkal inkább, mint ha mások vagyoni lehetőségeinek az elvonásával járna egy befektetés.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 171 történetét!


  • 1213 szerző
  • 799 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Csak próbálsz kibujni a felelősség alól

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!