Barion Pixel nuuvella

Eljárás semmissége

Talán ha lenne erőm, akkor még az egykori válóperem eljárását is semmisnek nyílváníttathatnám, hiszen súlyos eljárási hibákat vétett a bírónő, mint az összegzésemben említett adatkezelési céllal való visszaélés, vagy az eljárás egészét érintő visszásság. Például a beadványok ismertetésének az elmulasztása. Úgy tudom, hogy ha valamelyik fél beadványt nyújt be, akkor azt a tárgyaláson ismertetni kell, például felolvasással. De nem vagyok jogász, lehet, hogy az ilyesmi mellőzhető, ha érdemben nem kapcsolódik az ügyhöz a tartalma, de ha mégsem mellőzhető, akkor még ma is tartana a tárgyalás. Egy valami nyílvánvaló volt viszont számomra, az, hogy a bírónő nem is törekedett a békítésre, a volt feleségemet meg nem hatotta meg, hogy annak ellenére, hogy én mondtam neki, hogy legyen tisztességes, és ha hűtlenségre kész, és velem se akar együtt élni, akkor váljon el, mégsem hatotta meg az, hogy próbálom szabotálni a válópert, és mégiscsak azt szeretném, ha a feleségem maradna. A semmiség így hiábavaló lenne, mert a volt feleségemnek okoznák indokolatlan kellemetlenségeket csak, azt meg biztosan nem szeretném. Alapvetően csalódtam a volt feleségemben nagyon, mert a válás legjobban jellemző kiváltó oka az volt, hogy munkanélkül maradtam, és nem is próbáltam új munkát keresni, mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján azzal szembesültem, hogy mindenhol csak valamilyen számonkéréssel kell szembesülnöm annak ellenére, hogy komoly nehézségek árán indultam meg, például előre fizetett albérlet és kaukció, vagy előző jövedelem nélkül egy fővárosi környezetben önfenntartást igénylő költőpénz állomány. Ezekből lett elegem, és csak egy kicsit kellett volna szorgalmazni, hogy mindenki érdekében mégis keressek valami munkát, lehetőleg olyat, amiből a halmozott, és elmaradásokkal terhelt hiteleket is fizetni tudom. Úgy érzem, hogy provokált helyzetek vezettek oda, hogy hosszú időre munkanélkülivé váltam, és a válásom is bekövetkezett. Ezeket is látni kellett volna a válóperes tárgyaláson, és legalább javasolni kellett volna, hogy együtt változtassunk a helyzeten, és ha mégsem gondolja meg magát a volt feleségem, akkor hozzon olyan döntést, ami a válás.

Nem lehet viszont egy általam ráutaló magatartás okán létrejött szerződéssel kapcsolatban ilyen kijelentést tenni, hogy rosszhiszemű joggyakorlás miatt lenne például semmis, vagy hogy indokolatlan mértékű költségeket okozott az én és mások közreműködése, mert tényleg ennyi ideig tartott az oknyomozás, ami igényelte a 30-40 év távlatából ködösen felídézhető emlékek előhozását is, és ez nem volt egyszerű. Nem is mindenki teheti meg, hogy kormányzati, vagy más korlátozott hozzáférésű adatok között túrkásszon. Ez nyomonkövethető is volt itt, és még más forrásoknál is, illetve a felderítést, és közreműködést indokolttá tevő visszaélések folyamatosak voltak, mindvégig fenálltak. Mindez generálta is a folytatás szükségszerűségét.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 186 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Eljárás semmissége

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!