Barion Pixel nuuvella

Nyomozás mindenféle közvetlen parancs nélkül?

Most komolyan felmerülhet egy olyan kérdés, hogy egy bűnelkötő ellen csak egy ellene kiadott körözés, vagy ilyesmi esetén indulhat nyomozás?

A bűnüldözés állami feladat, általában a rendőrség feladatkörébe tartozik a bűnfelderítés, vagyis a nyomozás. Nyílván az egyes rendőrök között szét kell osztani a feladatokat, de senki se gondolja, hogy esetleg puszi pajtása valamelyik rendőr, aki akár informálja is arról, hogy indult-e nyomozás ellene, így ha ilyen visszajelzést nem kap, akkor az azt jelenti, hogy nincs, és soha nem is volt ellene folyamatban nyomozás, és így akár még elévülésben is reménykedhet.

Azt a kérdést tegye fel aki kételkedik, hogy vétkes-e, vagy sem. Meg azt, hogy vállalja, vagy sem. Mert nyílván a reakció is eszerint alakul. Persze az, hogy arra próbál apellálni, hogy ő a legjobb tudása szerint hozott döntést, még nem jelenti azt, hogy nem minősül elkövetőnek. Azt mondják, hogy a pokolhoz vezető út is jószándékkal van kikövezve. Már aki hisz abban, hogy ki van kövezve, vagy a pokolban, vagy ilyesmi.

Persze tudni kell azt is, hogy volt más hasonló elkövetése, vagy sem, mert hát aszerint minősül majd folytatólagos elkövetésnek, ami ugye súlyosbítja az egészet. Ja, de csak akkor, ha ragaszkodunk ehhez az ügynök, vagy milyen történethez. Ha nem, akkor csak figyelmeztetés, hogy nem jó a tűzzel játszani, és inkább senki se hivatkozzon arra, hogy minden kezelésnek van mellékhatása, mert akkor a másik vagy azt gondolja, hogy nem ért a szakmájához, vagy arra gondol, hogy egy notorius elkövetővel találkozott, aki bizony folytatólagosan követi el a tetteit. Amik bizony bűntettek, és ha nem is tud eljárni, mert csak egy szürke kisegér, de más esetleg felfigyelhet minderre.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 171 történetét!


  • 1212 szerző
  • 798 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Nyomozás mindenféle közvetlen parancs nélkül?

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

1 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!