Barion Pixel nuuvella

Szabadság

- Üdvözlöm doktor Úr! Jöjjön, üljön le, mutatni akarok valamit.

- Jó napot!

- Jött egy megkeresés hozzánk, ami nagyon furcsa, bár egyértelműen igazolt a hivatalos forrás. Tértivevényes levélben jött a rendőrségről, a helyi rendőrség fejléces levelével, meg van valami aláírás is névvel, ranggal, és egy ajánlat is volt mellkékelve, de az ajánlattevő adatait tartalmazó melléklet csak egy igazolványképhez hasonlító kép, se név, se rang vagy egyéb adatok, csak annyi, hogy az adatok titkosítottak.

- Aha. És mi az ajánlat?

- Jubileumi szabadság az Ön részére, a holnapi nappal kezdődően. Azt írják, hogy már a tegnapi nappal szerették volna elküleni szabadságra, de azt a dátumot nem használhatták az ajánlatban, mert akkor esetleg lenne olyan valaki később, aki adatokat szerezhetne az ajánlattevő személyéről. Talán születési dátum, vagy nem tudom, de nem is lényeges.

- Most ez vicc? El kell mennem szabadságra? Még nem is vagyok jogosult erre a jubileumi szabadságra.

- Azt írják, hogy az ajánlat javaslat, de ha a kórház nem intézkedik ez ügyben, akkor benyújtják a számlát, amivel valamilyen nyomozás során közreműködők már elszámoltak. Azért ez az ajánlat, mert nem akarják, hogy a kórháznak csak a falai maradjanak, és mivel találtak egyéb bevételi forrást a teljesítéshez, így nem a kórházon kérik ezt számon. Ami viszont csak akkor lesz igaz, ha a szabadságot kiveszi. Azt is írják, hogy nem fog kiderülni, hogy van köze a másik bevételi forrás megteremtéséhez, ami miatt nagyon sok autós fog szidni szinte mindenkit, akit bűnözőnek gondol, mert ezt valami olyasmiként lehet elképzelni, mint autópályán egy trafipax-ot. Senki se számít rá, és szinte visszaélés az ilyen, mert a forgalom húzza magával azokat is, akik betartanák a sebességhatárokat. Már meg is van fogalmazva a szabadságengedély. Meg van egy másolat a bíróságnak küldött levélből, amiben értesítik őket, hogy ne keressék a kapcsolatot egy ideig Önnel, meg még egy másik munkatársunkkal, mert nem lesznek elérhetőek sem hivatalos, sem más ügyben.

- Aha. Hát a rendőrség nem nyomozhat bírók, meg ügyészek ellen.

- Mi is így gondoljuk, de ugye nem volt semmi törvényen kívüli kezdeményezésük velük, amit esetleg ők úgy gondolhattak, hogy csak Ön oldhat meg?

- Nem, persze, hogy nem. Mutassa a képet megint. Nem tudom, talán ismerős. Lehet, hogy beteg volt? A rendőrség küldött volna civilruhás rendőrt, hogy hivatalos engedély nélkül nyomozhasson, mint beteg?

- Nem tudjuk, de nincs jelentősége, ezt alá kell írnia. A jó oldala az egésznek az, hogy egyszerre jön majd vissza a doktornővel együtt szabadságról. Azt is írták, hogy nem lesz Ön ellen vagyonosodási vizsgálat, mert a maga betegei biztosan nem tömték Önt hálapénzekkel, ez az Ön osztályán eléggé elképzelhetetlen.

- Értem. Hát nekem tényleg rendben vannak a pénzügyeim.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 186 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!