Barion Pixel nuuvella

Nem csak engem kell meggyőzni

Nyílván nem csak engem kell meggyőzni egy olyan lehetséges jóvátétel során, amikor nem csak rólam van szó. Lehetek én a szócső, mert esetleg tájékozottabb vagyok abban, hogy milyen lehetőségek vetődtek már fel, és mert egy kicsit jobban befolyásolható vagyok főleg olyan téren, hogy ragaszkodom is ahhoz, hogy minél több családtagom tekintetében legyen valamiféle jövedelem garancia is, de legyen lehetőségünk vállalkozások indítására is. Ugyanakkor kézzelfogható pénzeszköz is jó lenne, ha megjelenne az egész elgondolásban.

A dokumentációs projekt ugyanakkor alkalmas lenne arra is, hogy több áldozat a családban egy kis szeletet kaphasson, mint koordinátor, vagy projektfelelős akár, akkor is, ha máshogy nem tud közreműködni, mert időközben már elkötelezett lett jóval jelentéktelenebb jövedelmű munkavállalásoknál.

Adatbázisok összekapcsolása nem engedélyezett, így mindenképpen külön rendszert kell kidolgozni mind a kórházi, mind a bírósági, mind a rendőrségi iratokhoz, vagyis már ez is alkalmas arra, hogy ne egy nagyobb projekt induljon el, hanem több független. Mindegyiknél lehet majd kívánalom, hogy az iratok digitalizálása az adott intézményben történjen meg, akár az intézmény dolgozói által, de a projekt keretéből finanszírozva, és ahol már vannak digitalizált példányok, ott ki legyen alakítva az új adattárolás, ami garantálja, hogy különböző jogosultságok mellett az eredeti irat megfelelő részletességű változata legyen csak elérhető.

Talán nem az eredeti iratokat kell cenzúrázni, hanem a digitalizált teljes részletességű iraton kell különböző jogosultsági szinteknek megfelelő cenzúrázottságot bejelölni, akár több munkamenetben, minden munkamenetnél valamilyen egységes szempontok szerint alkalmazva cenzúrát. Ez lehet előre beszerkesztett cenzúra, az irat gépi készítésekor, de szövegezés tekintetében meg a besorolást végző által a gépi programmal támogatott kihúzás lenne utólag alkalmazható. Így az eredeti iratokat nem irattári kezelésbe kellene adni, hanem az alkalmazott cenzúrák szerinti besorolásnak megfelelően csak külön engedély melletti betekintésre el kellene különíteni. Ebből a dokumentumraktárból nem kerülhetne ki másolat, ilyesmit csak a digitalizált példányokról lehetne készíteni, amelyek viszont a felhasználástól függően esetleg erősen cenzúrázottak lennének. Előbb-utóbb a háziorvosi rendszereket is át kell alakítani úgy, hogy nem email-en és egyéb hasonló módon jutnának kórházi iratokhoz, hanem alkalmankénti lekéréssel jutnának hozzá a megfelelően cenzúrázott irathoz, lehetőleg minimalizálva a rendszeren kívüli adattárolást. A cenzúrázás megfigyeléseim szerint a nagy amerikai vállalatoknál, és kormányzati szerveknél gépi kihúzás leginkább, mert túl szabályosak a kihúzások ahhoz, hogy mindez manuális munkának tűnjön.

Mindezekhez a kezdeményezésekhez együttműködhet több vállalkozás is, bevonva főleg azokat, akik már évtizedek óta ezekre a feladatokra készültek, de osztozva is egy-egy intézménynél felmerülő munka kivitelezésében.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 186 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Nem csak engem kell meggyőzni

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!