Barion Pixel nuuvella

Összefonódások

Egyszer régen, már nem tudom mikor, azt mondta az egyik ismerősöm, hogy megpályázott egy páratlan lehetőséget, és úgy néz ki, hogy kivitelezheti a projektet, de nem beszélhetek róla senkinek. Kérdeztem, hogy mi lenne az, erre azt felelte, hogy FBI iroda indítása, itt a lakhelyünkön, a projekt keretösszege nagyjából fele annak, mint amiről egy másik ügy kapcsán beszélgettünk. Elcsodálkoztam, de nem néztem hülyének, csak annyit mondtam neki, hogy engem se hagyhat ki belőle. Megígérte, hogy benne leszek, ha realizálódik az egész.

Persze nyílván nem a szakmától lényegében távolálló emberek fognak egy ilyen lehetőségben részt venni, de elképzelhető, hogy érettségizett, és kórházi betegápolást megjárt személyek fognak előkészíteni ilyesmit. Csupán igazolandó, hogy van létjogosultsága az ilyesminek.

Mire gondolok? Hát például arra, hogy egykor amikor a rendőrök lényegében az utcáról elhurcoltak minden ok nélkül, és a polgármester előtt kinyilatkoztatott köpködést nem tekintem alapos oknak, akkor később lett belőle tárgyalás is, hivatalos személy elleni erőszak vádjával, merthogy ellenálltam. A tárgyaláson megkérdezte a bírónő, hogy miért vittek kórházba az intézkedésnél, erre azt felelte az egyik letartoztató rendőr, hogy hát mert igazoltattak, és úgy látta rajtam, hogy nagyon depressziós vagyok. A bírónőnek a szeme se rebbent, és nem ez a körülmény volt érdekes, hanem az, hogy megkérdezett valakit, hogy alkalmaztak-e rajtam egy bizonyos kezelést. Nem értettem, hogy mit, de az ügyvédem talán, vagy akit kérdezett azt felelte, hogy nem, mert az első injekcióra nagyon rosszul reagáltam, majdnem megfulladtam. Nem is ő írta alá a kórházi kezelést elrendelő bírói végzést, mégis tisztában volt azzal, hogy egy bizonyos kezelést el kellett volna végezni. Egy utcáról elhúrcolt emberen, akinek valós betegségét kellett volna a betegséget diagnosztizáló orvosnak megfelelő kezeléssel kezelnie.

Azt mondom, hogy amíg ilyesmi megtörténhet, vagy már ki tudja hány esetben megtörtént, addig igazoltnak lehet tekinteni azt, hogy szükség van különleges nyomozó részlegekre, még ha nem is FBI irodára, de valami hasonlóra akkor is, ha a részleg nem jogosult bírók és ügyészek elleni nyomozásra, de legalább megjelölheti azokat az ügyeket, ahol valószínűleg különös visszaélések voltak tapasztalhatóak. Nem hiszem, hogy akár bíró, akár orvos jogosult lenne arra, hogy a hatáskörét jócskán túllépve szinte istent játszva, de legalább a pozicióját kihasználva döntsön mások sorsáról, de nem a törvényes lehetőségeket használva. Egyébként meg logikus lenne az FBI-ra gondolni, mert a filmekből úgy tudom, hogy a szervezett bűnözés ellen nyomoznak leginkább, csak hát magyaroszág lehet, hogy híján van néhány megállapodásnak.

Másrészt meg olyan esetekre is figyelmet fordítanék, ahol az intézkedő rendőr ilyesmire hivatkozik, mint az esetemben, vagyis arra, ami nyílván teljesen távol áll a szakterületétől, például depressziós tünetek megállapítása.

Talán az én esetemben, még az években mérve is hosszú idő alatt a meghurcolásaim csak amolyan érzékenyítő tréningek voltak, prezentálva is az esettípusokat. A lényeg, hogy van értelme időt és pénzt fordítani a hasonló visszaélések felderítésére, és akár a sérelmek ellentételezésére, mert a törvényeknél, és az alkotmányban, meg az igazságszolgáltatás rendszerében nincsenek hátsó ajtók, mégis valóságos az a jelenség, hogy emberi sorsokat törnek félbe, olyan emberekét akik esetleg jellemük, vagy meggyőződésük miatt nem lázadnak a nyílvánvaló igazságtalanságok ellen.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 186 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Carl Peter Bowman

Összefonódások

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!