Barion Pixel nuuvella

Ultron kora

Ha már a filmcímeknél tartunk, bár a mondandómnak semmi köze a kérdéses filmhez. Ez a bejegyzésem azokhoz szól, akik még nem csömörlöttek meg a sci-fi jellegű utalásaimtól.

Egy párbeszéddel kezdeném.

- Elkészültem a design tervekkel, holnap lehetne egyeztetni a fejlesztőkkel.

- A dev szabadságon van.

- Ja, akkor majd hétfőn ismertetem.

A kérdéses kolléga nem volt tisztában azzal, hogy a dev-ként jelölt fejlesztő meddig van szabadságon, mégis egy olyan időpontra hivatkozott, amikor már tényleg elérhető lesz, és annak az időszaknak is az első napjára. Tulajdonképpen azzal sem volt tisztában, hogy a dev csapat egy vagy több fejlesztőt takar-e, így nem valószínű, hogy követte a szabadság channel bejegyzéseit, és az első mondatából kiderül, hogy ő több fejlesztőre gondolt.

Talán nincs értelme ilyen jellegű már paranormális jelenségeket kutatni, mert vagy teljesen általános jelenségről van szó, vagy nem jelentős a képesség, így a vizsgálata is érdemtelen, de egy lehetséges támogatási lehetőségnek tartanám az olyan munkahelyek fenntartását, ahol ehhez hasonló jelenségek kutatása lenne a cél. Illetve nem tudom, hogy azért tapasztalok-e sűrűbben ehhez hasonló dolgokat, mert engem is beleértve válogatott emberekkel dolgozok együtt az utóbbi időben, vagy azért, mert tényleg ennyire általános ma már az ilyesmi, de én azt tapasztaltam, hogy az ilyen enyhe gondolatolvasás, vagy inkább az elméletem szerint valamiféle csoport gondolkodás igenis lehet alapja konfliktusoknak, néha munkahelyet veszélyeztető veszekedéseknek. A következtetésem pedig az, hogy legalább a sorozatos konfliktusokba keveredő embereket ki kell emelni valamilyen támogatási rendszerbe. 

A jelenség nem betegség, bár lehet, hogy egyes agyterületek túlzott aktivítása a felelős, mint például az asszociatív gondolatokért felelős agyterület, és elképzelhetőnek tartom, hogy lehet fejleszteni. Lehetséges támogatókat látok így gyógyszergyárak, mentális képességeket kutató intézetek, vagy egyetemek személyében, de nem feltétlen az emberi képességek továbbfejlesztése céljából, mert lehet, hogy ez pont olyan dolog, amit nem szabad bolygatni, és hagyni kell, hogy a természetes evolúció útján fejlődjön tovább. De dokumentálni érdemes, főleg azért mert van olyan kapcsolódó jelenség is, ami kicsit a jövőbelátással függ össze, és ismertem olyan személyt, aki tapasztalta folyamatosan a képességeit, de meg volt rémülve, mert halvány emlékei alapján volt olyan sejtése, hogy egyszer véletlen baleset során, egy önbíráskodás után emberi húst ettek, és elképzelhetőnek tartotta, hogy ennek tudható be a furcsa képesség. Persze hatalmasat tévedett, de sokáig nem tudta hova tenni a jelenséget. Volt olyan személy is, aki azt hitte egy darabig, hogy a sátántól származó képességet tapasztal, mert egyszer imádkozott, hogy az édesanyja mellrákjából valaki gyógyítsa ki, cserébe bármit elfogad. Biztos olvasott a Faustból. Ő egy beteségéig meg volt győződve, hogy a jövő érzékelése bűnös dolog, amikor egyszer az őt kezelő intézmény kapcsán elkezdett azon gondolkozni, hogy a bibliai, és az az utáni idők prófétái is sokszor jövendőltek, és őket se tekintette senki gonosznak, vagy a sátántól származó képességekkel feruházott személyeknek.

Én még senkivel se találkoztam, aki képes lett volna mások gondolatait olvasni, de ennek az enyhe változatát elég sokszor megtapasztalom. Bizonyítva látom, hogy létezik valamilyen csoport gondolkodás, ami kicsit gondolatolvasás is, de inkább egy-egy apró minta alapján valamilyen asszociatív emlék, vagy megsejtés felszínretörése. Vagyis helytállónak látom a novellám egyik lényegi momentumát, de persze lehet, hogy az eredetét rosszul tudom, és csak a sok Ősi idegenek sorozat ösztönzött az elméletem kidolgozására.

Egy szó, mint száz, nem csak tényleges áldozatok támogatása a célkitűzésem, hanem ilyen mentális eredetű konfliktusok áldozatainak nem igazán nevezhető alanyait is bevonnám valamilyen pártfogásba. Lehet, hogy a jelenség annyira általános, hogy nem igazán lehet kiemelni támogatottakat, de akkor csak dokumentációs célból ajánlanám az említettek figyelmébe. Természetesen nem szorgalmazva, hogy kényszerített teszthelyzetek is meg legyenek tervezve, mert ezt eléggé elfogadhatatlannak tartanám, de ha az élethelyzetek hoznának különösen érdekes eredményeket, akkor azzal kibékülnék.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Carl Peter Bowman 171 történetét!


  • 1212 szerző
  • 798 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

3 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Carl Peter Bowman nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!