Barion Pixel nuuvella

Kikeleti mese

A fekete cica éppen nyitogatni kezdte szemeit a galagonyabokor alján készített éjjeli fekhelyén. Sűrű, még télről rajta ragadt bundáját finoman melengette a felkelő nap sugara. Lustán kezdte sorban kinyújtóztatni tagjait, és valahogy nemigen akaródzott útra kelnie.

Igazából cicusunk még csak nem régen tért nyugovóra, hiszen a tavaszi éjszakák igen kalandosak a kertvárosban. Óriási bulik kerekednek napról - napra, estéről - estére. A sok környékbeli kutya nem is igen tud nyugodtan pihenni a macskazene miatt.
Kormos azonban igazából házi cica volt, és elég csúnya dolog volt tőle, hogy sokszor napokra eltűnt kisgazdájától. 

 A kislány a teraszajtóban ácsorgott, egyik kezecskéjében bánatosan lógott megrágott fülű plüssnyuszija, és ő a szemét törölgette. Nagyon várta haza a cicust, aki pedig még mindig a galagonyabokor tövében pihente ki az előző napi tivornya fáradalmait.

Kisvártatva egy cirmos kandúr lépdelt el peckesen a bokor előtt, amire Kormos felfigyelt. Azonban csak fél szemmel nézte, mint akit igazából nem is érdekel a jóvágású macskalegény. A kandúr is úgy ment el a bokor mellett, hogy látszólag ügyet sem vetett a cicalányra. Kormos farka jobbra - balra himbálózott, és tekintete mégiscsak követni kezdte a cirmost. Lassan, lopódzva, szinte osonva eredt a kandúr után a macskalány, de mindegyre elbújt valami alá, vagy mögé, nehogy amaz észrevegye.

A kislány már lecsüccsent az erkély ajtaja sarkába, összekucorodva maga alá húzta lábait, és szorongatta a rágott fülű nyuszit. Nagyon várta, hogy a fekete cica feltűnjön az utca sarkán, vagy épp egy fáról másszon le és rohanjon oda hozzá. Reggelihez hívta édesanyja valahonnan a ház belseje felől, de ő egyáltalán nem volt éhes, csak várt és várt.

Hirtelen, a szemközti játszótér egyik bokra mögül kibukkant egy megtermett cirmos macska. Peckesen lépdelt az úttest felé, ám ekkor váratlanul óriási sebességgel, a cirmos háta mögül kiszaladt Kormos, és egyenest a kislány felé vette az irányt. A gyermek nagyon megörült kis barátjának, és ahogy Kormos odaért, azonnal a karjába kapta. Boldog volt, hogy a cica újra itthon van. Ám egyszerre csak óriási fékcsikorgás rondított bele az idillbe. Egy autó állt meg hirtelen az út közepén.

- A fene vigye el, mit mászkálsz itt, meguntad az életed? Menj már onnan!

Egy férfi lógott ki az autója ablakán és ordított valamivel, ami ott kuporgott a kereke előtt az úton. A cirmos macska volt az. A kislány azonnal letette Kormost, és rohant a bejárathoz. Menet közben elkapta apukája kezét, aki épp a cipőjét vette az ajtónál.

- Mi történt kislányom? Hova viszel? - lepődött meg a férfi, de a kicsi lány már húzta is ki az ajtón.

Az apa észrevette az üvöltő férfit az autóban, és meglátta a halálra rémült, talán sebesült macskát is.

- Kérem uram! Várjon egy percet, megyek a cicáért.

- Jó lesz már, és vigyázhatna jobban a macskájára! - hangzott az utasítás a vérvörös fejű sofőrtől.

Az apuka szó nélkül odaszaladt, és ölbe vette a kandúrt, majd bevitte a házba. A cica remegett, és egy darabig nem is mozdult meg.

- Ugye nincs baja? Ugye, meggyógyul apa? - sírt a kislány.

Kormos lassan oda somfordált a remegő cirmoshoz, óvatosan megszaglászta, és gyengéden odasimult az oldalához.

- Szerintem ők ismerik egymást - mondta az apa kislányának, aki az oldalához bújva pityergett.

- Nézd csak Pöttöm!

A cirmos lassan abbahagyta a remegést, és szinte átölelte a fekete cicalányt. Nem elehetett nem észrevenni a kapcsolatot, ami köztük volt.

- Apa, akkor most két cicám van? - derült fel a kis könnyáztatta arcocska.

Az apuka megvakarta a fejét, majd komótosan ejtve a szavakat, így szólt: Igen, két cicád van.

 

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Deák Gabi 5 történetét!


  • 1185 szerző
  • 783 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Deák Gabi

Kikeleti mese

Műfaj

gyerek

Rövid leírás / Beharangozó

A kislány keresi cicusát egy szép, tavaszi reggelen, aki elkóborolt...

Rövid összefoglaló

Az elkóborolt macska hazartér éjjeli kilengséből, de nem ám egyedül...

Olvasási idő

3 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Deák Gabi nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!