Barion Pixel nuuvella

Szerzői kérdések és válaszok

Történet feltöltése

Mi történik, miután feltöltöttem az első történetemet?

A Nuuvella szerkesztői megnézik az írásodat és a tartalmi követelményeinknek megfelelően ellenőrzik azt.

Mi történik ha elutasításra kerül a történetem?

Kérjük, hogy írd át, vagy válassz egy másik írásodat és küld be nekünk.

Minden történet jóváhagyáson megy keresztül?

Nem. Minden írónak az első feltöltött történetét megnézzük, de ezután az első 5 feltöltött írásig csak véletlenszerűen választja ki a rendszer, hogy mit nézzenek meg a szerkesztőink. Az 5 jóváhagyott írás után már nincs jóváhagyás, azonnal publikálhatsz. De figyelj oda, mert a szerkesztőink szeme mindent lát. Továbbra se publikálj olyat ami a szabályzatunkba ütközik.

Láttam, hogy kérhetek korrektúrát és szerkesztést. Ez hogy működik?

Igen, miután feltöltötted az írásod a publikálás előtt van lehetőséged megrendelni a korrektúrát és/vagy szerkesztést. Amikor elkészültünk, akkor értesítést kapsz és minden változást elfogadhatsz vagy elutasíthatsz. Az így véglegesnek szánt írásodat fogjuk a jóváhagyási folyamatban ellenőrizni.

Miért van szükség rövid leírásra és összefoglalóra a történetnél?

Így lehetőségünk van különböző listákban megjeleníteni és ajánlani az írásodat. Célszerű ezt frappánsan és jól megfogalmazni.

Miért csak egy kategóriát lehet választani?

A történetedhez a lehető legjobban illeszkedő kategóriát válaszd ki és a címkékkel határozd meg pontosan az olvasóknak a tartalmat. Mondunk egy példát. A történeted egy 30-as férfi külföldre költözéséről és szerelméről szól. Ha úgy gondolod ez inkább szerelmi történet akkor válaszd a romantikus kategóriát és címkének add meg a következőket: külföld, költözés, munka, férfi

Tudom módosítani a történeteimet?

Nem. Ha már publikáltad akkor módosításra nincs lehetőség.

Miként törölhetem a történeteimet?

Ha még nem publikáltad akkor bármikor törölheted. Publikálás után is van lehetőséged törölni, de 30 napos átfutási idővel. Erre azért van szükség, mert az algoritmusok és az ajánlórendszereknek ki kell futtatnia a történeted. Azonban a Nuuvella főoldala egy naponta változó irodalmi portálként fog működni. A törölt történeted kizárólag az adott dátummal megjelent főoldalról kattintva elérhető lesz a továbbiakban is. Egy megjelent újságból sem tudod utólag töröltetni az írásodat.

Támogatás

Ki adhat nekem támogatást?

Minden olvasó a havonta befizetett támogatási díjából a történeted elolvasása után támogathat egy számára megfelelő összeggel.

Én látom azt, hogy mikor milyen támogatást kaptam?

Igen, pontos statisztikát kapsz és a támogatást azonnal láthatod az egyenlegeden

Miként tudom felvenni a támogatást?

A támogatásokat havonta összesítjük és utaljuk át a Barion számládra.

Mi az a Barion?

A Barion olyan mint a Paypal. Egy egyszerű regisztrációra van szükséged a Barion.hu oldalon és a bevételedet ide fogjuk átutalni. Ez úgy működik mint egy bankszámla. Innen nem csak utalhatsz magadnak, vagy másnak, hanem sok helyen fizethetsz is vele.

Biztonságos a Barion?

Természetesen, a Barion a Magyar Nemzeti Bank által felügyelt szolgáltatás. Nem fog eltűnni a pénzed.

Kell számlát kiállítanom az utalásról?

Nem. Itt támogatást kapsz az olvasótól. Mi egy nyilatkozatot fogunk neked generálni, amit érdemes eltenni. Ezeket a nyilatkozatokat a profil oldaladon majd megtalálod.

Mennyi jutalékot vontok le a támogatások után?

Van egy 5%-os banki költség a támogatások kezelésénél, ezen kívül az alap szerzői csomagban 25% szolgáltatási díjat számolunk fel, melyről számlát állítunk ki neked és az utalás előtt ezt az összeget levonjuk. A kiemelt szerzőink jutaléka 5+5% lesz.

Mi a feltétele annak, hogy támogatást kapjak?

Támogatást csak szolgáltatás nyújtása nélkül tudsz fogadni. Ezért nem szabhatjuk feltételnek, hogy valaki csak akkor tudja olvasni az írásaidat ha biztosan támogat. Mert akkor már az szolgáltatás és áfa + adóköteles.Tehát leegyszerűsítve támogatást azért kapsz az olvasótól, mert tetszik neki az írásod és nem azért, hogy olvashassa az írásod.

Kitől kapom a támogatást?

A támogatást az olvasótól mint magánszemélytől kapod, nem a Nuuvellától.

Béta.

Ez a funkció még nem érhető el.

Hogy mikor lesz vége a béta verziónak? Amint lesz elég történet, rögtön elindul a szolgáltatás...

Rendben