Barion Pixel nuuvella

Szőke szeánsz

A szobámban ülök. A fotelem kényelmében kémlelem az előttem tornyosuló bontatlan, mélyzöld színű burgundi palackot. A sötét kapszula a tetején még érintetlen. Még. A szokatlan formájú címke elegánsan tekintélyt parancsoló. Oly szófogadóan és tisztelettel áll előttem, mint egy becsületes vitézkatona. Megjelenésével elnyerte a tetszésemet és igazán kíváncsivá tett. Vajon milyen ínycsiklandó nedűt rejt az üveg? Feltéve, ha az ízlelőbimbóimnak hasonló gyönyörben lesz részük, mint a szemeimnek?! De előtte még kell egy igazi fehérboros pohár és egy dugóhúzó! Igen, igazi fehérboros pohár, amely oly méretekkel rendelkezik, hogy a kóstolást valóságos nagybetűs ÉLMÉNNYÉ teszi. Ne legyen rajta se gravírozás, se szitanyomás, se zsírfolt, se rúzsfolt! Tükörtiszta fénye ragyogja be a szobát és kelyhének ívei még kívánatosabbá varázsolják a beléjük zúduló értékes aranycseppeket! Már csak a parafadugó állít elém legyőzhetetlennek tűnő akadályt. Sebaj! Egy kis játék a dugóhúzóval és máris kezdődhet az aromák csatája.

Tiszta, közepes citrom szín jellemzi ezt a tételt, melynek szép koronája van és ezt a látványt tökéletesen kiegészítik a lassan leereszkedő lábak. Illatát tekintve tiszta, fejlődő, közép + intenzív, gyümölcsös, virágos, vegetális, fűszeres és egyéb jegyekkel, melyet pompásan kiemel a fa. Ez az illatorgánum, olyan aromákat foglal magában, mint a birs, a sárgaalma, a körte, trópusi gyümölcsök közül a mangó, az ananász, és a banán. További jegyek, a kamilla, a gyöngyvirág, a csalán, a szalma, a fehér retek, a fehérbors, a gyömbér, a fa, a méz, a vanília karamellel karöltve, valamint a finom sós-vajas popcorn eleveníti meg a krémes-ásványos karaktert. Kóstolva száraz, testes, közepes savval és alkohollal, melyek szép egyensúlyt alkotnak. Az aroma intenzitás közép +, mely gyümölcsös, virágos, vegetális, fűszeres, fás és egyéb aromajegyekkel bontakozik ki, valamint minden fenségesen visszajön ízben, ahogy azt illatban is megtapasztalhattam, s hosszú lecsengéssel ér véget ez az ízélmény. Kiváló minőségű bor tökéletes egyensúllyal, melynek érettségét figyelembe véve fogyasztható, de még érlelhető, éppen ezért kíváncsi lennék rá pár év múlva. Ár-érték arányát tekintve nagyon jó ez a „tökéletes Napkirálynő”.

A kőkemény szakmai rész után hátradőlök, és nem elemzem tovább a bort, amelyet a kezemben tartok. Fogom, és lassan kortyolgatom kiélvezve minden cseppjét és zamatát. Ketten vagyunk, csak ő és én.

Tetszett a történet?

2 1

Regisztrálj és olvasd Drubina Karolina 5 történetét!


  • 1213 szerző
  • 799 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Drubina Karolina

Szőke szeánsz

Műfaj

szépirodalom

Rövid leírás / Beharangozó

A szobámban ülök. A fotelem kényelmében kémlelem az előttem tornyosuló bontatlan, mélyzöld színű burgundi palackot.

Rövid összefoglaló

Oly szófogadóan és tisztelettel áll előttem, mint egy becsületes vitézkatona. Megjelenésével elnyerte a tetszésemet és igazán kíváncsivá tett.

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Drubina Karolina nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!