Barion Pixel nuuvella

Így készült a HErBY A magyar vlogger című könyv

Immár másfél éve igyekszem bemutatni Dely Péter, HErBY YouTube csatornáit azoknak, akik nem látták a 12 ezer+ videót, vagy szeretnének többet megtudni róla. Ezért készült a herby-xd.hu honlap és a könyv is.

Peti először nem rajongott az ötletért, mert nem volt ideje az írással kapcsolatos találkozókra, a hosszas beszélgetésekre, ő videózni szeret. Emellett nem tudta, hogy nem mint magánemberről szeretnék írni, hanem HErBY-ről, a videózás során elért sikereiről és a megélt tapasztalatairól, melyek nagyon sok ember számára hasznosak lehetnek.

Amikor megismerte a könyv valódi célját, írásbeli engedélyt kaptam tőle a csatornáin szereplő tartalmak felhasználásához, de egyúttal jelezte, hogy nem kér érte semmit cserébe, örül annak, ha minél többen megismerik a történetét.

Helyet kaptak a könyvben az elmúlt években készült blog bejegyzéseim, valamint egy dossziényi feljegyzés és az évkönyvek eszenciája. Az elmúlt év során válaszokat kaptam Petitől a feltett kérdéseimre, melyekből Podcast adásokat is készítettem.

2021 szeptemberében vetettem papírra az első gondolataimat, és az elkészült fejezeteket napról napra eljuttattam Petihez, melyekről videóban számolt be. Ezek még nem a végleges könyv lapjai voltak, csupán a piszkozat, melyet másfél hónap szerkesztés követett.

Az életútját bemutató fejezetben talált Peti néhány javítanivalót, de a továbbiakban hagyta, hogy olyan legyen a könyv, amilyennek én látom az ő világát. A következő fejezetekben egyre többet írtam a YouTube-ról, ezek a részek különösen felkeltették a figyelmét. Öröm volt hallani, amikor elismerően nyilatkozott róla, de kihallottam a szavaiból azt is, min kell módosítanom. A csatornán fellelhető videós témák és technikák is helyet kaptak a könyvben.

Egyetlen YouTube csatorna sem létezhet közönség nélkül, a könyv sokat elárul Peti nézőiről és a trollokról, valamint a sikereiről és a lelki megpróbáltatásairól is, melyek kapcsolódnak a videózáshoz. Nem a magánéletét teregetem ki, és nem is hatalmas szenzációkat mutatok be a könyvben, ezt meghagyom a trolloknak.

A történetet magam mesélem el, bemutatom Peti szakmai életútját, emellett rengeteget idézek tőle és a Nézőktől is a monogramjukat szerepeltetve. Biztosan lesznek olyanok, akik magukra ismernek. A sztorija és a történetei mellet az olvasók rengeteg információt találnak a YouTube és az online média világáról, inspirációt meríthetnek a saját ötleteik megvalósításához.

Petivel az interneten tartottuk a kapcsolatot, személyesen csak a borítókép fotózása alkalmával találkoztunk. A napokban megjelenő könyv mintapéldányát személyesen adtam át részére.

Közös célunk: a történetét megismerhessék azok, akik nem követik őt rendszeresen, és felidézhessék mindazok, akik a kezdetektől hűséges nézői. Köszönöm Dely Péternek, hogy megírhattam a róla szóló könyvet, és kívánom, hogy az emberek az alapján ítéljék meg őt, hogy mit tudnak tőle megtanulni!

Egyed Anikó szerző

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd a kedvenc szerzőidet!


  • 1294 szerző
  • 881 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Egyed Anikó

Így készült a HErBY A magyar vlogger című könyv

Műfaj

bejegyzés

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Egyed Anikó nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!