Barion Pixel nuuvella

Erdődi-Juhász Ágnes

Ha valaki azt kérdezné tőlem, mikor döntöttem úgy, hogy írni kezdek, nem tudnám megmondani. Vajon már akkor eldőlt, amikor először megpróbáltam leskelődni az iskolai könyvtár fehérre mázolt ajtajának tejüveg ablakán? Vagy csak később, mikor a nyári hőség elől a diófa árnyékába húzódva egy szuszra elolvastam a János vitézt? Talán már akkor, amikor az első, görbe betűimet odakanyarítottam az zsírpecsétes újságpapír szélére? Fogalmam sincs.

Abban viszont biztos vagyok, hogy soha nem szerettem volna semmi mást, csak írni. A félelmeim mégis gátat vetettek nekem, így az írással, mint művészeti tevékenységgel tudatosabban csak egy évvel ezelőtt kezdtem el foglalkozni. Leginkább az emberi kapcsolatok, lelki folyamatok, és morális drámák érdekelnek. Így minden novellámban ott lappang valamilyen trauma, feloldatlan konfliktus; lehet ez a
múltbéli sebek fájdalma, a megnemértettség dühe, avagy a családi minták, külső kényszerek destruktív szerepe.

Korábbi novelláim a Felhő Cafén és a Szilfa-Líra-Kávéházban, kritikáim a Litera irodalmi portálon jelentek meg. A Tarandus Kiadó tavalyi Van hangunk pályázatán második, az Aranymosás Irodalmi Magazin Aranyrög pályázatán pedig első helyezést értem el. Fél évvel ezelőtt elindítottam a blogomat is, ahol rövidebb - fiktív és személyes - írásokat, novellarészleteket osztok meg az olvasókkal.


Ha valaki azt kérdezné tőlem, mikor döntöttem úgy, hogy írni kezdek, nem tudnám megmondani. Vajon már akkor eldőlt, amikor először megpróbáltam leskelődni az iskolai könyvtár fehérre mázolt ajtajának ... tovább olvasom


Erdődi-Juhász Ágnes ajánlásai

Komondy-Tóth Anikó
Kötelezően szabadon választott
Bankó-Erdősi Viktória
Mohasimogató
Bankó-Erdősi Viktória
Pillangó_kés
Szép Csenge
Babaklinika
A gyerek

Történet a családi minták, elvárások káros hatásairól, amik sokszor akaratlanul is megmérgezik az ember életét.

3 perc olvasás
0 0 0
Olvadás

Novella egy házasságról, amely úgy roppan szét egyetlen pillanat alatt, mint a fehér- és étcsokiból összeillesztett szív.

5 perc olvasás
7 3 0
Mint avokádó közepén a mag

Történet egy lányról, aki a múltbéli sebek fájdalmát magával cipelve elindul egy új élet felé, ahol a vágyott szerelem helyett megtapasztalja testének kiszolgáltatottságát, és saját létének kényszerű korlátait.

9 perc olvasás
0 0 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Erdődi-Juhász Ágnes nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!