Barion Pixel nuuvella

Zombi

Előre-hátra, előre-hátra… Nyikorog alattam az ócska hintaszék az öreg tornácon. Kezemben whiskys pohár. Bámulom a semmit.

Itt éltem valamikor régen. Virágzó gazdaság volt. Megművelt földek, veteményes, csodás virágoskert- anya műve. Állatok, melyeket sok szeretettel gondoztunk. Ebből éltünk. A föld eltartott mindannyiunkat.

Többre vágytam. Elvégeztem egy csomó iskolát. Főnök lettem egy hipermodern, gépesített nagyüzemben. Majd megvettem az egészet. Nem értem rá hazajönni. A földet, az állatokat nem volt, aki gondozza. Jött egy válság, aszály, rovarkártevők, a plafonig emelt adók… Elpusztult minden. A szüleim is meghaltak már.

Én meg közben éltem a világomat, nem tudtam, nem is akartam segíteni. 

Beleszerettem Júliába. Ő volt a világom, nem érdekelt rajta kívül más. Gyönyörű volt. Akár egy magazin címlapjáról lépett volna le. Karcsú, magas. Dús, fénylő, hosszú szőke haj. Hatalmas ibolyakék szemek, feszes, hibátlan bőr. 

Feleségül vettem. Minden levegővételénél ott akartam lenni. Csakhogy rengeteget dolgoztam, hogy mindent megadjak neki. Ő meg egyedül, otthon… Nem engedtem dolgozni, társaságba járni. Gyereket sem akartam. Csak hogy ő várjon rám minden este, és szeressen.

Nem érdekelt, hogy ő mit akar, miről álmodik, mire vágyik valójában. Én elképzeltem neki, úgy gondoltam, ez így jó, így helyes.

Megdöbbentem, mikor egy este, mikor összebújva néztük a lángokat a kandallóban, azt mondta halkan, hogy el fog hagyni. Nem értettem.

-          Miért? Hisz szeretlek, mindent megadok neked, amit csak kívánsz…

-           Nem, Dávid. Azt kapom, amit te kívánsz nekem. Én szabad akarok lenni, kilépni az ajtón. Sétálni, nézni a felhőket egy park közepén, ahogy lassan úsznak, szétválnak, újból összegabalyodnak. Esőcseppet akarok érezni az arcomon. Hogy szél borzolja a hajamat. Végig járni az utcákat, boltokat, emberek közé akarok menni. Utazni. Úszni a tengerben. Gyereket akarok. Egyedül vagyok…

-          Van valakid?

-          Honnan lenne. Itt élek bezárva, évek óta az aranykalickában, ahová elzártál.

-          Nem, nem, te nem szoktál így viselkedni. Biztos kiszöktél, és megismerkedtél valakivel. Gondom lesz rá, hogy ne tehesd meg újra. Most menj, gondolkodj, hogyan tedd ezt jóvá…

És attól kezdve pokol lett az életem. 

A féltékenység, mint métely, átvette felettem a hatalmat. Már nem láttam mást a lelki szemeim előtt, csak azt, hogy más férfit ölel, más férfit csókol… Szabadságot vettem ki és lesben álltam. Mindenhová kamerákat, lehallgató készülékeket helyeztem. Az ajtók réseibe papírfecniket dugtam kívülről, ha azok elmozdulnak, biztos ajtót nyit…

Ha otthon voltam, állandóan rá akartam mászni, szeretkezni vele, kifulladásig. Ha nem akarta, ütöttem. Sírt. Már nem volt szép. Nem ápolta magát. Nem vette fel a szép ruhákat, ékszereket, pedig vettem neki, még mindig. Virágot is vittem, hogy ne haragudjon a verésért… 

Észrevettem, hogy vékonyabb lett. Már nem olyan feszes a bőre.

-          Ki miatt fogyókúrázol, te céda? Ordítottam magamból kivetkőzve, és újból ütöttem, azzal, ami a kezembe akadt. 

Formátlan hústömeg lett. Tele kék-zöld foltokkal. A ruhája cafatokban lógott rajta, azt is letéptem róla, mint az arany nyakláncot a nyakából.

Csak feküdt. Már nem sírt. A szeme mozdulatlanul meredt rám, a szája szélén vér csordult.

Kirohantam a házból. 

Kocsiba ültem. Meg sem álltam idáig. 

A féltékenység mételye zombivá tett. Már nem én vagyok. Olyan vagyok, mint a csiga, amelyikbe belemászott a métely, a szemeit elérve a vesztébe vezeti, árnyékos helyről a tűző napra, a pusztulásba…

Előre-hátra, előre-hátra… Nyikorog alattam az ócska hintaszék az öreg tornácon. Kezemben whiskys pohár. Bámulom a semmit. Várom, mikor jönnek értem…

Tetszett a történet?

1 0

Regisztrálj és olvasd ewacska 20 történetét!


  • 1318 szerző
  • 909 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

thriller

Rövid leírás / Beharangozó

Feleségül vettem. Minden levegővételénél ott akartam lenni. Csakhogy rengeteget dolgoztam, hogy mindent megadjak neki. Ő meg egyedül, otthon… Nem engedtem dolgozni, társaságba járni. Gyereket sem akartam. Csak hogy ő várjon rám minden este, és szeressen.

Nem érdekelt, hogy ő mit akar, miről álmodik, mire vágyik valójában. Én elképzeltem neki, úgy gondoltam, ez így jó, így helyes.

Rövid összefoglaló

Mivé tesz egy férfit az esztelen féltékenység...

Olvasási idő

3 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni ewacska nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!