Barion Pixel nuuvella

Szereplő válogatás űrutazásra

I. RÉSZ: 

A mostani,  Shelah (=”Küldjél”) bibliai hetiszakasz a kémekről szól, (akik előre 40 nap alatt megnézik az Ígéret Földjét, és többségük megrémül az ottani óriásoktól, és emiatt a kishitűség miatt 40 év bolyongás a büntetésük.  

A rabbik a kishitűség és a túlzott nagyravágyás témájáról szoktak beszélgetni a hívőkkel ezen a  héten.  A történelmi események közül ide kapcsolódik 1644-ben Torricelli találmánya,  a hőmérő (benne szintén vörös higanyfonalat látunk), melyet június elején - ezen  a héten - kezdett el összerakni a tudós. 

Persze úgy kell elmesélni, hogy a gyerekek is értsenek mindent. Ezen  ahéten nagy eséllyel azok az őseink hatnak ránk homonssszinten, akikkel valami fontos történt ugyanennek a Bibliai sztorinak a heti mindennapi gyakorlásako, hiszen a hetente eltérő  dallamokat gyakorolták. És voltak, akik a hangok színeit is szinte látták közben.

A Zoom képernyőn megjelent egy felirat:

„Most a Jövőbe  utazunk, kedves Gyerekek!  Megtudjuk, hogyan választották ki azokat, akik elsőként fogják kikémlelni azt a másik galaxist, ahova majd az embereknek pár miliárd év múlva, ha a Nap már nem ad elég fényt, át kell költözniük.” 

A képernyőn a miliméteres kicsi  űrhajók zajtalanul haladtak. Már a sok századik volt a legközelebbről mutatott ebből a tipusból.

A földi képernyőn követik 40 évig tartó  oda-vissza útját. Dina és Dennis, vagyis Dénes volt a beceneve a Központban a két robotnak, akik folyamatosan figyelték az utasokat.

Egy férfihangot hallunk: „ A két robotot a DNA azaz magyarul a DNS ről nevezték el, mert voltak magyarok is a sokezer mérnököt és szakembert foglalkoztató csapatban.” 

„Tudjátok, Gyerekek, „ - mondta a Zoom Konferencia bevezető beszédében Jurij Milner bácsi, akinek most jelent meg kopasz feje a képernyőn és aki  az egész tervezetet anyagilag támogatja, - „ a „dé-nes” az, amivel a magyarhoni Karikó asszonyság vakcinája közli, hogy mivel kell legyőzni a halálos járvány vírusát. Ezt hívják „E-Rendesnek” mert a rövidítése RNS. „

A másik képernyő téglalapjában egy idős fehér hajú nánit látunk két kis gyerekkel az egyik szobában. Ki van írva a neve: „Aunt Begha” vagyis Bega néni.


„Az első űrhajók erre a több-fényévnyi távra még csak egy milliméteresek lesznek 2036-ban a NASA tervei szerint.

Így  csak egy DNS vagy DNA, (Dénes vagy Dina) egyetlen nano-milliméteres kis modell fér el rajta, mert kell sok program az űrszemét kikerüléséhez, meg hát filmezni is kell közben.”

„Amikor behunyjuk a szemünket és sok kis pontot látunk, hát,  pont olyanok mint egy raj lézer-vitorlás”,  mondta a kopasz Milner bácsi és így folytatta:

„Évente ezer ilyet terveznek kiküldeni majd a 30-asévkben, de tervezni még a 2010-es évek végén, a 20-as évek elején kezdtek. 

Azért ennyit, mert sok ezer galaxis közül ez az első, de a többire is el kell indulni, amelyek kétszer vagy többször messzebb vannak.

Abban bízunk, hogy ekkora tömegben kell legyen majd olyan geokozmikus civilizáció, amelyen az ott élő emberszerű, vagyis humanoid lények ismerik a klónozást, vagyis a pici DNA (Dina) vagy DNS (Dénes) , azaz a gén alkalmas lesz belőle emberi lény kifejlesztésére. Ezt a Földön törvények tiltják, de ha a Föld lakóinak megmentéséről van szó egy másik bolygón, akkor ott ez talán másképp lesz majd.”

Ekkor a műsorvezető, a loboncos ősz hajú Milnerhez hasonlóan 90 körül járó Marc Gafni rabbi vette át a szót egy másik Zoom Kockában:

„ A mostani terv a 40 éves  oda-vissza útra az egymilliméteres űrcsónakocska, négy méter átmérőjű vitorlával, amit lézerfény hajt. Fényvitorlának hívják és 2036-ban indultak az első ilyenek a NASA pogramjában. És most, kedves Gyerekek, 2056-ban nemsokára megérkeznek.”

A Proxima Bé nevű bolygóra mennek majd a következő galaxisban. A proxima szó latinul azt jelenti, …na ki tudja, gyerekek? 

A Begha néni mellett  ülő egyik gyerek beírta a Chat-ba, hogy „legközelebbi”.

„Igen, bravó… a legközelebbi naprendszer bolygója. Négy és fél millió évre van és ezt atomrakétával 80 000 évig tartana elérni. Ezért meg sem próbálták addig, amíg egy Philip Lubin nevű feltaláló bácsi 20 másik versenyző előtt célba ért  a NASA pályázatán. A fő tervező, akit az előbb hallottatok,  Jurij Milner bácsi, aki  még életében szerette volna látni a képeket a következő galaxisban vajon lehetne-e az embereknek tovább élni, ha a Nap meghal?” 

(Látjuk Milnert bólogatni.)

És hozzátette Gafni bácsi:

„A NASA főtanácsadónak, aki a fény-űrlények egyik első rajongója, a ma, az odaérkezéskor 90  éves Abi Loeb Harvard Egyetemről nyugdíjazott csillagász professzor bácsinak adom át a szót, ő fogja emesélni unokáinak és dédunokáinak, a Zoom-csoportunkban, hogy is kezdődött mindez”

A szemüveges Prof kép-kockája körül megjelent a sárga keret, ahogy bekapcsolta a mikrofont: 

”Tudjátok, amikor kicsi voltam, abban az izraeli mosávban, a fidzsoa - fákon cirpelő tücskök zizegése közben, a tojásokat begyűjtve mindig arról álmodoztam, hogy csillagász leszek. 

Mert tanultuk az iskolában, hogy a Nap csak három milliárd évig él, és akkor  előbb Vörös Törpe lesz, majd Fekete Lukká alakulhat át. Ezért az embereknek el kell jutni egy másik galaxisba. Sokmilliárd galaxis van a Kozmoszban. A milliárd az ezer millió. A millió az ezerszer ezer. Szóval mindegyik Naprendszernek van sok tízezer Naphoz hasonló csillaga és sokfelé vannak Földhöz hasonló bolygók, azaz geokozmikus vagy terraform planéták.”

Az egyik robot bekapcsolt egy feliratot, ami ezt a szöveget írta ki alul: 

„Loeb Tanár Úr fiatalon részt vett az izraeli hadseregben a rakéta-elhárító Vaskupola tervezésében, ami lézerfénnyel működik, és ezért hívták el  a Milner-féle intergalaktikus űrutazás tervezői között a Bizottságban.”

(Látjuk, a kopasz Milner bólogat és közben egy banánt hámoz. Egy kéz benyúl, talán Mrs. Milner, hiszen példát kell mutatni, minden utcasarkon plakát van arról, hogy 70 év körül a cukorbevitelt és emiatt a gabonabevitelt, mert az is cukorból van részben, minimalizálni kell, hiszen leállítja a fehérvérsejt termelést, vagyis az immunitás egy elemét.)

II. RÉSZ 

KIK LESZNEK AZ ELSŐ ÚJRAÉLEDŐK A MAJDNEM ÖRÖKLÉTRE A MÁSIK NAPRENDSZERBEN? 

A Prof  egyik déd-unokája felnyújtotta a kezét – már megszokta, hogy  szinte mindig csak képernyőn (Zoom-on) tudtak beszélgetni a nagypapájával: ”De Szabba, „ - ez a héber neve a Nagypapáknak, - „ azt mondtad, hogy Michael Jackson „dénesét” (DNS-ét) is kilövitek!”

Az idős Prof, aki már több szervét kicseréltette, és az agya egy részét is megtámogatta egy AI, a szakállát simogatta:

„Tudjátok, hogy végül a Bizottság úgy rendelkezett, hogy az UNESCO dönt arról, kit küldenek fel újra élesztésre. És arról a Listáról, amit az AI majd megír a Történelem fő Hőseiről , amit  az artificiális vagy mesterséges Intellgencia vagyis Értelem készített az ő egyik alapító igazgatójuk listájáról, a véletlenre bízzák majd a döntést.”

„Nade, Papi, szólt közbe az ekkortájt már hatvanon túli lánya, Lotem, hiszen azt mondtad, hogy a jármű visszatérése előtt nem mondjátok meg, hogy kiknek a Dinijét külditek fel. Hogy ezt teljesen random döntik majd el a számítógépek. Sőt, kérted az összes rokonodat, hogy hagyjanak fel a könyörgéssel, hogy a Nagyit is klónozzák majd a Proximán.”

„Igen, hát végülis az valahogy kiszivárgott, hogy Karl Mannheim volt az a Roosevelt elnök által 1944-ben javasolt  UNESCO igazgató-jelölt, aki sajnos fiatalon elhunyt még a szervezet beindulása előtt, de neki voltak a tanítványai által a Pentagonban, az amerikai Hadügyminisztériumban  is használt ókori „híresneves” kártyái rajta  a történelemnek azok a fő Befolyásos Hősei nevével,  az elmúlt 400 évben, akik közül Mannheim, egy jó ismerősük, Marcel Proust francia író regényéből és életéből beválasztotta fontosabb nemzedéki vezetők neveit. 

Aztán 2020 táján  az egyik nyugdíjas házban a  Begha néni, aki ma már hozzám hasonlóan többszöri szerv-cserével 100 fölött jár, elkezdte a korabeli kártyaklubban proponálni, hogy játsszák híres nevekkel a pókert, meg a dupla pasziánszot, mert sokkal érdekesebb úgy a pontozás.

Most az egyik ottani szenior-házi klubvezető  gyerekei is részt vehetnek a műsorban és az egyikük feltette a „kezet”, kérdezne valamit.”

„Nade hogy lehet mindenkit feltámasztani…az évszázadokig is eltarthat….” – mondta a kis Zsófi,  a tízéves, öccsének, Leónak.

„Dolgozott akkor ott egy a Loeb professzor úrral  egyidős, fiatal hatvanas  alrabbi,” - mondta Begha néni – „aki már korábban megírta nekünk a Senior Inventor Klubunkban a Memória Kártya  névlistát. Az úgy működik, hogy minden kártyán van egy Híres Név, de nem őket kell megjegyezni, bár az is hasznos, hogy ki kinek a  kortársa, hanem a nevük vagy városuk egy betűjét képviselik és azzal segítik az új szavakra emlékezést például nyelvtanulásban.”

A Prof képernyője a sárga keretben megint: „Szóval ez elkezdett terjedni a kétezer harmincas években, sokféle új kártya-lista létrejött, hiszen az eredetiben  csak európaiak voltak, mert Mannheim az Európai Igazgató volt az UNESCO-ban.  

A Proust-féle kártyában csak az író francia őseire ható királyok és azok angol meg orosz meg német meg magyar király rokonai, valamint a zsidó rabbi-családok vezetői szerepeltek. A Proust erdélyi menyasszonyai miatt voltak erdélyi magyar nemesek a lengyel rokonaikkal. Tehát szükség volt ázsiai, latin-amerikai, muszlim és afrikai névsorokra is, meg külön a festők és zenészek és más művészek kártya-paklijait is kiadták, nem beszélve az amúgyis népszerű focista meg filmsztár és slágerénekes paklikról. e az még sok millió év múlva lesz csak aktuális, hogy majd mindenkit feltámasszanak új életre. Ráadásul ki kell alakítani az olyan lélektani elveket, amikkel azokat, akik a nagyon régi múltból jönnek leszoktatjuk majd a túlzó haragról, hiszen párszáz éve még mindenki szívesen küldte a tizenéveseket háborúkba és a parkokban párbajoztak  a  papák, vagy kicsit régebben élve elégettek másképp gondolkozókat…mint boszorkányokat„

„Végülis mire 20 év alatt elérte az első párezer fényvitorla a geokozmikus bolygót a Proxima bé-t, mindenki tudta, hogy a  már csak pár évtized és odaér az a klónozó masina is, amivel a kis Diniket felfejlesztik, a csontokra ránő a hús és a bőr, elindul a  vérkeringésük, beindulnak az agyak…És hogy hetente küldtek fel új és új mini-járművet, és az Olajág nevű lubavicsi vezetésű Senior Innovátor Klub vezetője, a  Begha néni javaslatára, aki hallott arról a memória terápiát vezető  alrabbitól, hogy minden héten más „színűnek” tűnő  dallamokat énekelnek a zsidó templomokban, a zsinagógákban, - ezért olyan algoritmus szerint választották ki a prousti lista neveit, amiket a hetiszakasz 4 fő heti változó sorrendű dallama generált.”

A Prof egyik unokája bejelentkezett:

„Hogyhogy hetente más színű dallamok?”

Gafni rabbi válaszolt: „ A Bibliát énekelve mondjuk a fontosabb szavaknak dallamuk van a hagyomány szerint. Négy fő dallam más és más sorrendben van minden héten.  Minden hangnak más színe van, vannak emberek is, akik ezt hallják és az AI-t is meg lehet kérdezni. És minden héten más a többségi dallam, más hangokból áll.

Ezért az UNESCO-s Mannheim egyik késői követője, a párizsi Sorbonne afrikai eredetű tanára, dr. Suzanne Mpuli, meglepve vette észre, hogy Mannheim ideája, aki csak ráérzett arra, hogy  25 évig tart egy nemzedék, beigazolódott. Dr. Mpouli betáplált  sokezer könyvet többszáz évről egy kompjuterbe és tízévente is más színt használnak leggyakrabban, valamint vannak huszonöt éves  szín-többségek is.

És csak ki kell választani az AI-vel azokat a híres neveket, akik az egyes felmerülő színek  évtizedében  születtek.”

Loeb dédpapa ekkor megkérdezte az egyik dédunokáját:  

„Tudod-e milyen hetiszakaszt olvasnak a Bibliából?”

„A Kémeket! A Shelah szakaszt!” – kiabáltak többen is a különböző képernyők előtt a gyerekek. A műsort, aminek nézői közül mostanra 2069-e, amikor az EU Űr-iroda is bekapcsolódott, már két nemzedék felnőtt, és egy Marc Gafni nevű rabbi vezette egy időben, aki ekkoriban szintén száz felett volt már, az ő dédunokája is jelentkezett:

„ És ezen a Shelah (Kémek) héten, 2036-ban  a Torricelli génmintáját küldték fel, mert a Találmányok Listáján ő jött be az AI-nak a barométerrel, vagyis a hőmérővel.”

Egy másik gyerek is jelentkezett, rányomott a Zoom-on a felemelt kéz jelképre:

„Igen és mivel egy év alatt ezret akartatok felküldeni, hetente 3-at kellett így kiválasztani. Torricelli mellé került a 45-éves Krízis évek ritmusa miatt a 300 éves merénylet-ritmus egyik főhőse, akit aztán Verdi is bemutatott egy operában, a Simone Boccanegra és az Oswald, a Kennedy-gyilkosság egyik gyanusítottja, akit a Ruby megölt  ez után 600 évvel. „

(Az egyik Robot kitesz egy feiratot az 1663/64-es merényletről, amit a magyarhoni Wesselényi nádor tervezett, aki Oswald álnéven lefizetett egy Rubin nevű orvost, hogy a lengyel király-jelöltet megöljék.)

Az agg Prof közbeszólt: „ Igen, de a Bizottság úgy döntött, hogy aki gyilkosságot követ el, az ugyan jogosult a revivációra, vagyis az új klón-életre, akár örök életre is…De csak ha terápiának veti alá magát. És ezért a legelső utakra csak olyanokat viszünk, akik arról ismeretesek, hogy már életükben sikerült a gyilkos ösztöneiket lefékezni. Az ilyen esetekben, amikor az AI algoritmusa egy gyilkost javasol, az ő kortárs messiás-jelöltjével cseréljük le.

III. RÉSZ 

 A NEMZSIDÓ DÁVIDI HÁZ LEGENDÁI

Sok vita volt ezügyben, mert akkoriban az emberek még nem mind tudták, hogy Mózes mesterünk (Rabbénu Mose)  minden nemzedékre jósolt egy „felkent” jövő-hódoló prófétát. ( A Bibliában az 5 Mózes 18:18-ban.) „Felkent” mint egy király, szokták mondani – és  ugye héberül ez „Mesiah”, latinosan a Messzi Ász. 

És ezért a Talmud szerint több nemzedékből való messzi-ászhirdető  rabbi vagy király testrészének kell részt vennie a Messzi Ász testének újra összállításában. 

Abban is megállapodtunk, hogy úgy, ahogy Izrael elfogadja azt a bevándorlót, akinek csak az apja volt zsidó, elfogadjuk, ha egy nem-zsidóról tudjuk a legendákból, hogy egy Dávid-Házbeli az ősei közt volt. Ez minden keresztény és muszlim királyi házra is érvényes, hiszen ők többször is beházasodtak szándékosan, hogy a Messzi Ász rokonai legyenek a bagdadi dávidi házba a 8-dik és 12-dik században, Narbonne-ban is élt ilyen Karoling család, a későbbi Stuartok és a Konstaninápolyban élő Palaiologosz család, akiknek Árpád-házi és Rúben-házi rokonai is voltak, szintén ide tartozik. Csakúgy, mint Mohamednek a dávidi utódtól,  Fatimától származó utódai. Itt persze el kellett fogadnunk, hogy ebben az esetben a rang nem férfi ágon öröklődik.”

„Ami azt illeti,” -  mondta a műsorvezető Gafni, aki 80 felett viszakapta a Rav címét, amit egy súlyos félreértés miatt fiatalon elvettek tőle, - „ szerintem nézzünk be a százezer évvel előbbre járó  Szimulációs Terembe, ahol robotokkal előre eljátsszák nekünk, milyen is lesz az, amikor megszűnik az emberek közt az állandó verseny és harc és irigység, hiszen mindenkinek van esélye sokszázezer vagy millió évig élni. 

És az év minden hetében felküldött különféle csapatok egymással is beszélgetnek Zoom konferenciákon.

Tehát megnézhetjük, hogy a Zöld (szín-gyakoriságú vagyis Kolor-Frekvenciás) Nemzedék, amelyik a Zöld Galaxis felé tart majd, hogyan tud folyamatosan barátságosan együttműködni a Piros Nemzedékkel, akik a Vörös törpe körül keringő Proximára mentek. 

Hiszen azt is az UNESCO-s bácsi teóriájából tudjuk, hogy a Zöld és a Piros azaz a 75-99-es és a 25-50-es Nővér és Fivér Nemzedék azaz a nagyszülő és az unoka jószívű szerető viszonyai  viszik előre az embereket és ugyanez a viszony segíti a Fekete és Kék Nemzedéket, akiket az Atya és az Anya névvel jelez a Kabbala, vagyis a bibliai sztorikból kialakított lélektan.”

IV. RÉSZ

A MESSZI ÁSZ TESTRÉSZEI AZ ELTÉRŐ NEMZEDÉKEKBŐL KIGYŰJTVE 

Loeb megkérdezte: „Mit gondoltok, gyerekek, ki lesz ezen a héten a Messzi-ász és melyik testrésze lesz kiválasztva? Írjatok javaslatokat a Chat-be.”

A kis Leo bekiabált: „A Messi, a Messi, a Messi az Ász!” 

A gyerekek közül páran kuncogtak. Zsófi rápisszeggett az öccsére. 

„Ez nagyon egyszerű”, mondta a Robot Dina a Robot Dénesnek. „Ha a Vörös a hívószó a héten, mert Rubin a neve a gyilkosoknak, akkor csakis a Fivér vagy Fiú Nemzedékek jönnek számba, mert ők a Piros színt leggyakrabban használó nemzedékből vannak, és ők rendelkeznek a Teljesség és a Büszkeség érzelmi szintjével. Piros szinten, a találmány 1643-as évében jelen lévő két messiás jelölt közül kell választani a megállapodás szerint azt, aki nem etnikailag zsidó: Sabbatai Cvi tehát, Racine kortársa lesz az, aki javasolhat és  mint a kortársak kártyái mutatják, I. Rákóczy György erdélyi fejedelem lesz kiválasztva, akit a korban szintén Messzi Ásznak hittek s ennek ő is  a hatása alatt volt. Ennek jegyében megtámadta Varsót, amit viszont a tatárok nem engedhettek és lekaszabolták.  

Begha néni beírta  Chat-ba: „Miért nem lehet a Messzi Ász etnikai zsidó? „ 

Loeb Prof válaszolt: „Azért mert a nem-zsidók közt is sok milliárdan a Dávid Házából erednek. A testrészeiket tehát nem zsidók adják majd.  De a kortárs Messzi Ász azért kapcsolatban lesz velük. Ez csak a gyakorlatban derül majd ki.”

Mivel az Anya másik, testrész-csoport beli elnevezése, a Mell, hiszen a nemzedék fő funkciója a „táplálás” (ami lehet hanyagoló vagy túlzó), ezért az ő mellét használják azon a héten, amikor létrehozzák a kompjúterben az Öröklét Proklamátorának a több-nemzedékből összeragasztott, montírozott képét, ami az előírás, hogy minden kor képviselje magát.”

A Begha néni mellett ülő unoka, Leo megkérdezte Chat-ban Robot Dinit, hogy miért a Piros színt leggyakrabban használó nemzedékeket nézik, amikor neki az jön ki a heti melódiának a táblázatán, hogy ez egy Fekete (Pikk) Kolor Maximumú Hét. Dini rögtön válaszolt: az egyes napokban a Piros a többség – csak szombaton olyan sok Fekete dallam van, hogy mivel ezt naponta gyakorolják a hét színe a fekete lesz majd (tudod, négy hang lefelé, mint a Piafnál, hogy „je ne regrette rien” vagy Sinatránál, hogy „and this is my way”). 

Leo: ” Tehát végül az dönt majd , hogy egy  héten kit támasztanak fel? Vagy mivel naponta lövik ki az űrhajókat a napi színhasználati maximum dönt erről? ” 

Robot Dini megígérte, hogy megkérdezi a Loeb Professzor bácsit, de ezügyben lehet, hogy még évszázadokig vitatkoznak majd. Hisz igazából csak akkor lesz ez fontos, amikor a Nap Vörös Törpévé kezd alakulni, akár kétmilliárd év múlva. Addig fel kell tárni a galaxisokat és hogy hol van mód geokozmikus  föld-szerű, vagyis terraform élet újrakezdésére. 

V. RÉSZ

A HUSZADIK SZÁZADBAN SOKKAL TÖBB EMBER ÉL ÉS EZÉRT TÖBB HÍRES EMBER ÉL, ITT MÁSOK A SZŰRÉS SZABÁLYAI

Robot Dénes azt válaszolta: „Akkor most meg kell néznünk, hogy a Huszadik századból, vagyis az 1900-as évszázadból hogyan lehet kiválasztani a feltámadásra várakozókat a másik Galaxis vezetői közé.

Itt az a szabály, hogy az egyes 25 éves nemzedékek is a szín-gyakorisági elv szerint egy öt és két tízéves alcsoportra oszlanak. Ezt hívták a tervezők „Jones Nemzedékeknek” az 1954-64-es nemzedékről, amit Jonathan Pontell 1990-es évekbeli tévé műsor vezető javasolt, aki 1950-bn született, ma tehát 119 éves 2069-ben. Kapcsoljunk át hozzá, Rav Gafni?” 

Jonathan máris ráklikkelt a Zoom konferencia ikonjára. Megigazította szemüvegét és megadta a kért választ:

„Mindig a Vörös Nemzedék napfolt-számai a döntőek, mivel a magas napfoltszám kevesebb stresszt jelent a statisztikák szerint, akkori születésűek élnek a legtovább és az alacsony nap-mágnesesség viszont  sajnos több stresszt, rövidebb élethosszt jelez átlagban. 

És az első Jones Nemzedék, 1925-29 közt van, tehát Warhol, és Wiesel neve jelenik meg a képernyőn, a Proust-menyasszony erdélyi ismerősei közt pedig  egy erdélyi magyar, akit …Elemér… Hankiss… így hívnak. 

És azok közt, akik a „Breakthrough” azaz Áttörés NASA Projekt nyilvánosságra kerülése , a Loeb Prof könyve megjelenése évében, a 2021 –es évében éltek, és van esély, hogy már a szervcserékkel örökké élve maradnak: II. Erzsébet, Lollobrigida, Juliette Greco és a magyar zsidó világhírű zenész, Kurtág Gyuri bácsi és persze Lator Laci bácsi, szintén magyarhoniak, mert ugyee tudjuk, hogy Proust erdélyi menyasszonya miatt elég sok magyarhoni lakos is szerepel az UNESCO-s Mannheim-Proust féle  Ős-Hang Listán. 

 Viszont  közülük csak a 28-as magas napfolt-évből Andy Warhol és …ööö…Elemér …öööö… Hankiss kérdezhet a kor Messziászától, akit akkoriban, az ő idejükben a lubavicsi dinasztiából a Menahem Mendel Schneerson nevű lubavicsi Rebbe hirdetett.

Nézzünk akkor bele az ő idézeteikbe, amikor a Terápiás Szobában beszélgettek a Rebbével.

Warhol: „Azt hiszem mindenkinek mindenkit szeretnie kéne. Erről szól a Pop Art.” (I think everybody should like everyboy. That is what Pop Art is about.”

A Rebbe egyetért: „A pici mindennapi tettek azok, amik az Én és Te helyett „Mivé” alakítanak minket. „ It’s the small acts that you do on a daily basis that turn two people from a ‘you and I’ into an ‘us.

Hankiss, a magyar TV-elnök és filozófus hozzáteszi: „ Boldog, irigylésre méltó az az ember, aki az életben megtalálta a maga szerepét.”

A képernyőn feliratok röviden elmondják, hogy Warhol volt az első, aki a jelentéktelen konzerv hirdetési plakátot kiállította egy múzeumban, s feltalálta a Pop Art trendet ezzel. Hankiss egy kis ex-szovjet-zóna országának utolsó népszerű tévé-elnöke volt, aki még az akkoriban üldözött egyéni jogok védelmezője volt és a Rebbe volt a haszid vagy karizmatikus zsidóság vezetője. 

VI. RÉSZ 

A KABBALISTA TESTRÉSZEK A MESSZI ÁSZ VAGY AZ ÖRÖKLÉT HIRDETŐ ÖSSZEÁLLÍTÁSA SORÁN

A műsorvezető, Rav (ami rabbit jelent) Gafni  ekkor a gyerekekhez fordult: „Mit gondoltok, gyerekek, amikor majd a két feltámadó klón a másik galaxison szavaz az öröklét Proklamátorának a Szemen, Fülön (Az Atya-Anya Nemzedéken) és a Mellen és Háton (Fívér és Növér) kívüli testrészeinek hordozójára a Kar-Láb javaslója ki lesz? 

Persze azok jelentkezzenek, akik már tanulták, hogy kik azok, akik szóba jönnek, hiszen ehhez ismerni kell az egyes dávidházi Rabbik és Rebbék életét…Na , ki volt az, aki egyszer látott egy rosszalkodó kamaszt rohanni, hogy egy gyengébbet megverjen és kinyújtotta a lábát, hogy elgáncsolja? „

Több gyerek is jelezte, hogy ő már ezt is tudja, és többeket is bekapcsolt a két Dini-robot: „A Leiner rabbi! A Rebbe Mordehaj Joszef!” 

Már meg is jelent erről a Rabbiról egy régi fénykép az 1850-es évekből, vagyis Harmadik Napóleon korából. Az ő idejében a spanyol Bourbonok voltak csak az uralkodók közül dávid-háziak, meg az orosz Romanovok és a Windsorok meg a berlini Bradenburgiak. 

Mivel a német és orosz házakról már lehet tudni, hogy elűzik őket, a Windsorok viszont összeházasodtak sokszor és a spanyolok  Bourbonok ősei , csak az V. Fülöpnek a fiai, VI Ferdinánd és III. Carlos jöhetnek szóba, és az dönt, hogy melyik volt jobb vezető, melyik volt kevésbé kegyetlen. Így, ezt senkinek nem kell tudni, nézzétek csak meg a Wiki-n, az AI is onnan nézi ki: tehát Carlos III, azaz Harmadik Károly lesz elsőnek klónozva, hogy az ő kaja és lába 3D-s hologramja legyen a Messiás testének hátralevő része.

Leo megkérdezte Chat-ban: „ Miért külön részekből hologram-fotózzák egybe?”

A rabbi így válaszolt:

„ Mert ez egy ősi legenda, Ozirisz szétvágott testét az alvilág különböző bugyraiban találta meg Ízisz, az Anya istennő, és Fia, Hórusz, hogy összerakják.  Ezek  a pokolbeli bugyrok az eltérő vadságú múltbeli nemzedékek jelképei.”

Leo az autójával kezdett el játszani. Zsófia elszedte, de aztán inkább visszaadta neki. Értette, hogy az ilyen kis gyerekeket nem érdeklik a történelem hősei, akiket kiválasztanak az örök életre. 

VII. RÉSZ 

A NEMZEDÉKEK LÉLEKTANILAG ELTÉRŐ FUNKCIÓI, SZEREPEI ÉN-RÉSZ-KÉNT 

A NASA rangidős tanácsadója, Loeb professzor visszavette a képernyőn a szót: „ Na, gyerekek, akkor már csak az van hátra, hogy erre a hétre kijelöljük, hogy a Kémek hetiszakasz dallamai által javasolt örökéletre kijelölt  Ős-Hősök közül melyik lesz a Fívérünk, a belső testvér, vagyis a teljesség hordozója, melyik az a Protektor, aki valamilyen Hamis Én-t képvisel, azaz a Nővér addiktív vonásait – és melyik  a Tápláló, gondoskodó „Caretaker” angolul ,  vagyis az Anya (Kék) és melyik a Cél kitűzője, az Atya, a menedzser, (a fekete Többégi Színt használó  nemzedék) vagy az Ügyvezető. tessék beírni a Chat-ba a táblázatról, és akire a többség szavaz, azokat élesztjük fel ezen a héten. 

De ne felejtsük az UNESCO Lista szabályát: szerepelniük kell a Torricelli korában a Proust-regényben, legalább unokaként. Hat lépésre lehet eltávolodni, hat személyen keresztül el kell tudni jutni Proust-ig, ha konkrétan valaki nem szerepel névvel a könyvben vagy a környezetében. Ez a játékszabály, tudjátok.”

A közös műsor a döntést nem közvetíti, mert hiszen 2069-ben ezt csak a szimulációs szinten tudják még úgyis elvégezni, hogy a terápiás szobába küldik azokat, akiket ezzel a szabályrendszerrel kidob a gép.

Leo feltette a kis narancs sárga kéz jelet: „De miért kell mindig választani? Nem lenne egyszerűbb sorba haladni, a gép odamegy a temetőhöz a kis daruskocsival és kiszippantanak pár hajszálat és a DNA-mintát felteszik az űrvitorlásra és kész, odafent majd nemsokára összeáll a klónozó és akkor sorban mindenki sorra kerül…” 

Loeb Prof mindenkinek szokott válaszolni, mint aki ráér, hisz már második évszázada is elkezdődött szinte: 

„De még egy párezer év is  eltelik, míg  valóban újra-élesztik majd őket. Egyelőre tanulmányoznunk kell szimulációkban a modellt. „

VIII. RÉSZ 

A  KÁRTYA PONTOK  A FUNKCIÓKKAL FÜGGNEK ÖSSZE – NEM EGYENLŐ ÉRTÉKŰ MINDEN NEMZEDÉK.

Azért nem egyenló pontértékű minden nemzedék, mert a lélekgyógyászok felfedezték, hogy Négy Hang van bennünk minden helyzetben. Ezt egy Richard Schwartz nevű bácsi meséli el a Youtube-on, őt is bekapcsolták a műsorba:

„Igen, minden páciensem elmondta, hogy vannak belső Részei, rész-ének, akik próbálnak segíteni, ha baj van. De van köztük egy olyan, aki el akarja fojtani a bajjal való szembenézést, és a síró kisgyerek Részt elzárni valami azonnali örömmel. Ez az Addikció Hangja. Nem csak a kábítószer addikció, hanem drogként lehet használni bármit, minden jó dolgot , a szerelmet vagy a munkát is. Tűzoltónak neveztük el. Ő a Nővér hangja a Kabbalában és a színe a zöld. A Treff kártyák.  Aztán van egy olyan Rész Hang, amelyik a Gondoskodó, aki arra figyel, hogy mindig meglegyen az a Jó Dolog, ami lecsöndesíti a Fájdalma miatt Panaszkodó Gyereket, akit Száműzni kell, ő az Anya a régi szövegekben. Színe a kék…azaz a  Káró. És az Atya szintje a Cél szintje a régi mesékben, amint kapolásnak Kabbalának hívnak. Az  atyai szint az éppen a Belső Gyerek, akit elzárnak, a Száműzött. Akinek a Céljait letiltja a három másik Gondoskodó Én-Rész. 

Ő a fekete kártya, a Pikk. A Felépülő vagy Gyógyuló Belső Rész-Én pedig a Fiú vagy Fivér. Az ő színe a piros a hagyományos kártyákban. Mert ő ragyog – türelmes, nyugodt, együttérző, kreatív. 

Ha sikerül a többi Én-Részt rávenni, hogy ne zárják el, ne száműzzék a  gyereket, és ne téves örömökkel kábítsák (mint a a Zöld Nővér) és ne szervezzék meg (Kék Anyaként) ezek tartós megszerzését…Akkor a Fiú megoldja a gondokat – jó okból, helyes célért tud majd küzdeni mindegyik Én-Rész lenyugszik.”

Most Rav Gafni vette vissza a szót:

„Az Atya tehát I. Károly angol király.  A Pikk Ász.

Az Anya az 1600-as sávban, Torricelli életében  a Fekete Nemzedékben , I. Anna, aki a Károly feleségének unokájának sógornője Anglia trónján, és Leibniz javaslatára majd az ő unokatestvére lesz az utóda Hannoverből. 

Ők egymásnak nagyszülői távban vannak.

A Fívér az AI  wiki szerint a  Cristina kiálynő javaslatára I. Rákóczy György, a bibliás fejedelem.

Ő az, aki támogatja a benne lévő Teljesség által a Hiányban élő belső Nővért, aki az adott héten éppen Opalinska Katalin lengyel királyné, a Leszczinsky Szaniszló felesége. 

Persze a klónjaikat nem zavarja, hogy eredetileg száz év távolában éltek egymás után, vagyis ezt majd meg kell beszélnük a terápiás csoportban. Hisz száz év alatt annyi minden változott, 1660 és 1760 között. Például 1709-ben feltalálták a zongorát az addigi csembalónál sokkal szebb hangja volt. 

Most  ezt inkább csak a szülőknek említem, a gyerekeknek nem érdemes megjegyezni a neveket, hisz az AI úgyis mindent tud róluk és a Wikin is fent vannak.”

Aztán még hozzátette:

„Nagymamája Zófia Kostka, később ismert név lesz a festők közt ez. 

A Chat-ban Zsófi a kisöccsébek üzente: „Tudod a Csontváry Kosztka, a festő.”

Dini robo a Wiki-t beidézi: 

„Zófia apja Krisztof írta a híres verset „Lengyelhon A teremtő játszótere és mi vagyunk a bohócai”. Arról nevezetes, hogy a lánya francia királyné lett, XV. Lajos felesége.”

Aztán Dina, a másik robot bejelentette:

A Prof záró-szavai következnek az űrhajókól szóló tévéműsor sorozat e heti adásában: 

„Kedves Gyerekek, ez van tehát feladva a hétre. A  feladat, elolvasni a Wikipédián, mi mindenből kell majd meggyógyítani a fent említett Ős-Hősöket. Torricelli például ismeretlen maradt jó ideig, mert csak egy püspök tudós kollégájával levelezett a találmányáról, aki nem merte hirdetni. I. Anna súlyos túlevő volt, lábra sem tudott állni és gyaloghintóval cipelték ide-oda. I Károly királyt és Leszczinsky-Opalinska dédunokáját, XVI. Lajost lefejezték egy-egy forradalomban. „

A Prof lánya, Lotem,  szemrehányóan nézett apjára a képernyőn: „De papa, ez a lefejezés dolog nem túlzás? Itt egy csomó kicsi gyerek van.”

A Prof  csak mosolygott: „Tudod jól, hogy a gyerekek mindent megtudnak úgyis. Az nagyon - nagyon régen volt, hogy az emberek megölték egymást, ha haragudtak egymásra. És ma már ez csak azt jelenti, hogy a Biblia  melódiája alapján a színek szerint kiválasztott nemzedékek kapcsolódó szereplői, akiket most egy másik galaxisra küldenek, azok csak jelképes figurák. Azt jelképezik, hogy mi emberek könnyen elvesztjük a fejünket…könnyen elkap a hév, és emelkedik a hőmérő higanyszála…Ez ellen azt találtuk ellenszernek, hogy ugyan mindenkit igyekszünk jutalmazni és a másik galaxison újra éleszteni.  De az egymással konfliktusban lévők, tehát a  szülők és a gyerekek nem egy bolygóra kerülnek. Nem lesz tilos akár 3D-s hologram szinten találkozni néha, de nem lakhatnak együtt. Csak a nagypapa-unoka nemzedékek. És ezt a gyerekeknek minél előbb érdemes lesz megtanulniuk. Úgyhogy a feltámadás előtt érdemes megtanulniuk a szülőkkel való harcaik kifejezését… „

Zsófi megint jelentkezett: „De Professor Úr, hát a klónozással végülis nem maga Torricelli vagy I. Károly vagy a gyilkos Oswald és Ruby kerül át a másik bolygóra, hanem egy ikertestvére. Hát azt hiába  küldjük akármilyen jó terápiába…”

Loeb professzor mintha kicsit gyorsabban simogatta volna a szakállát: „ Igen, ebben …Zsófiának…ha jól olvasom a nevedet,  teljesen igaza van. 

A hosszú távú tervben szerepel, hogy az emberi életet meghosszabbítjuk akár egymillió évig.  Csak hát a múlt-belieknél ez csak klónok számára lehetséges.  De ahogy mondod, iker-testvér a klón. Tehát a szüleitől és az őseitől örökölt érzelmi bajai azonosak a múltbeli ikrének a bajaival. Ha az olyan túlzó tettekre vetemedett, mint a gyilkosság…egy eszme nevében…hát akkor igenis, az ikertestvérnek is terápiába kell mennie. De az út csak az első közeli Galaxisra rövidült le a lézer vitorlásokkal…A többi naprendszer földszerű azaz geokozmikus bolygóira már százezer évig tartó úton jutnak el a millió éves emberek, köztük a feltámasztottak. De erről majd a következő Zoom műsorban beszélgetünk. Aludjatok jól gyerekek, vagy akik most kel fel, az menjen fogat mosni, ha szénhidrátot is evett, mert ugye az cukorrá alakul, és órákra leállítja az immunrendszert.”

Gafni rabbi szót kért: 

„A Tanár Úr, kedves Gyerekek, azt is megírta egy tudományos újságban, (A Scientific American-ban, ez alul feliratban megjelent, a 2020 augusztus 16-i számban), hogy most, hogy Karikó néni feltalálta az „e-rendes” vakcinát, talán más betegségeket is legyőznek majd. Hiszen a rák ellen már sokszáz emberen kipróbálták, mielőtt a vírusra átálltak. És elvileg, azt írta meg a cikkben  Loeb bácsi, akár egymillió évig is elélhet egy ember. Találtak a tenger alján egy olyan baktériumot, ami ennyi ideig él, tehát a „dénesében” ott van a megfelelő program…Erre azért lesz szükség, mert ha a legközelebbi Galxison mégsem megfelelő a geokozmikus bolygó, akkor messzebb kell menni. És bizony, akkor már embereket is vinni kéne, mert ugye a lézervitorlás nem bír el egy embert – itt atomrakétával  százezer éves útról  van szó. Ezeknek a jövőbeli embereknek legalább egy millió évig kell tehát élniük. A professzor bácsi szerint nyilván a legtöbb szervüket ez alatt le kell majd cserélni többször is. Az agyukat kompjúterrel lehet segíteni majd.”  

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Geo Jorge Uri Kozmo Kecskeméti 12 történetét!


  • 1200 szerző
  • 784 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

sci-fi

Rövid leírás / Beharangozó

A RABBIKNAK HETENTE KELL MESÉLNI A BIBLIA HETI SZAKASZÁRÓL

Rövid összefoglaló

Egy 2056-ban játszódó Zoom Konferencián az akkor a Proxima Bé bolygóról hazaérő vitorlások számára kiválasztandó DNS modellekről beszélget - egy gyerekműsor keretében - a NASA fő tanácsadója, Avi Loeb professzor, valamint GAfni rabbi és más tudósok

Olvasási idő

25 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Geo Jorge Uri Kozmo Kecskeméti nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!