Barion Pixel nuuvella

Gerőcs Péter

Regény-, esszéíró és novellista.
Kiskorától fogva az írással bajmolódik. Érdeklődése szerteágazó ugyan, de minden ismeret- és életanyagot az írásaiban hasznosít. Poétikája jellemzően analitikus. Szövegeit erőteljesen foglalkoztatják filozófiai, antropológiai, és lételméleti kérdések, ám nem ritka, hogy regényeibe a krimi zsánerére jellemző cselekménybonyolítás egyik-másik eleme is beszűrődik.


Eddigi megjelenések

Zombor és a világ (2010)
Tárgyak (2012)
A betegség háza (2013)
Győztesek köztársasága (2015)
Árvaképek (2018)
Ítélet legyen! (2019)
Werkfilm (előkészületben - 2021)


Bár az olvasás magányos tevékenység, az irodalom révén egy dionüszoszi közösségélményben részesülünk. Szóval kalandra fel! Találkozunk a mitológia tereiben! tovább olvasom


Eddigi megjelenések

Zombor és a világ (2010)
Tárgyak (2012)
A betegség háza (2013)
Győztesek köztársasága (2015)
Árvaképek (2018)
Ítélet legyen! (2019)
Werkfilm (előkészületben - 2021)

Abbahagyni az írást

Miért kell abbahagyni az írást

4 perc olvasás
2 0 0
KARAKTEREK KIDOLGOZÁSA

Ebből az esszéből megtudja az olvasó, mire érdemes figyelni karakterábrázoláskor, és milyen típushibákat érdemes elkerülnie.

5 perc olvasás
1 0 0
A fogadtatás fogadása

Ez az esszécske azt a problémát járja körül, miként érdemes a szerzőnek megemésztenie a könyveiről szóló kritikákat.

6 perc olvasás
1 0 0
Az első mondat

Ebben az esszében számot vetünk az első mondat, a "nyitány" megalkotásának nehézségeivel és lehetőségeivel kapcsolatban.

5 perc olvasás
1 0 0
A figyelem

Ha meg kéne határoznom azt a szót, amely az író képességeinek origójára mutat, akkor a figyelmet választanám. Ez persze nem kifejezetten egy képesség, hanem inkább egy alapállás, egy működésmód, egy attitűd, végeredményben pedig egy pozíciófelvétel a világban.

7 perc olvasás
2 1 0
Közönségsiker, szakmai siker

Ebből a fecsegő kisesszéből a siker kétféle arcáról olvashatunk.

6 perc olvasás
3 2 0
SZEMBENÉZNI A TEHETSÉGTELENSÉGÜNKKEL

"Azt hiszem, a legtöbb ember nem szívesen sétál képességeinek a határvidékén. Rég járt arra. Lehangoló. Szembesülni fog a koszlott, elrozsdált kerítéssel, a széttúrt veteményessel, a rengeteg munkával, ami vár rá, és amit talán nem is gondol már elvégezhetőnek."

4 perc olvasás
10 7 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Gerőcs Péter nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!