Barion Pixel nuuvella

Hogy reklámozzuk az önköltségen kiadott könyvet?


EElőször is legyenek olyan emberek akik biztos, h megveszik a könyvet. Család ill baráti kapcsolatok kerülhetnek szóba. A legjobb ha a biztos olvasók által generált kereskedelmi forgalom visszahozza a könyv készítés költségét. Tekintsünk ki, nézzünk szét, h mások milyen módszerekkel reklámoznak? A könyv megjelenésének az idejében a szerzők gyakran műbalhét vagy botrányt próbálnak csinálni. Lebukik, h szex orgián vett részt vagy cici villantás és akkor két klasszikust kiemeltem. A szerzőknek ebben a dologban a bulvár média a partner vagyis egy már létező széles, nagy olvasó közönséggel rendelkező média felület felkarolja a műbalhét. Kölcsönösen jól jár mindenki. Nem tudom de lehet, h egyes esetekben a szerző részéről ennek a reklámnak anyagi vonzata is van. A pornót muszáj kiemelnem érdemes használni pl. úgy, h a szerzőnőről valahogy egy pornóvideó kerül a nyilvánosra a legtöbb férfi olvasó megszólítva fogja magát érezni és ismerkedni fog a videóval és ami lényeges, h páran a könyvre is kíváncsiak lesznek. Maga a téma választás is kínálja a jó reklámot. Néhány példa: Fajgyűlölet, homoszexualitás, pornó, abortusz..Ezek a témák nagy, széles társadalmi rétegeket érdekelnek. Provokatív stílusban megírva szinte biztos az anyagi siker. De ez ha csak az anyagiakról szól akkor nem az író kiteljesedése, nem a művészetről szól. Hanem egyszerűen egy tömeg termék van árulva.
Egy író, olvasó találkozó alkalmával egy szerzőnő ha szexis ruhát vesz fel akkor és ez szokásává válik akkor egyre több férfi lesz az ilyen találkozókon. Nyilván az érdemi rész vagyis művészetről való csevegés a legfontosabb. Szerencsés aki olyan alkat, h jól tud sztorizni és akkor vele nevet a közönség ami nyilván nagyon jó dolog. Szerintem sok művelődési ház ingyen biztosít helyszínt egyszerűen örülnek, h élet költözik az épületbe. De nyáron pl, strandon is lehet író, olvasó találkozót tartani vagy egy kocsmában. Csak a fantázia és a jó ízlés szabhat határt. Bár egy pornóregény megjelenése kapcsán akár egy swinger klubban is lehet találkozni az értő olvasó közönséggel.
A közéleti publikáció nagyon hígul, hiteltelen sok esetben. A YouTube tube on látható megmondó emberek akik az ufóktól kezdve a női tamponon keresztül mindenről beszélnek és egymásra is figyelnek mert ha az egyik sikert ér el egy témával akkor a többi is meglovagolja az adott témát számomra nem érdekes. Egy jó riport könyv érdekesebb. Nyilván sok munka kell hozzá helyszínre utazni, interjúkat készíteni. pl. Ha valaki a prostitúciót akarja feldolgozni egy riport könyvben akkor szolgáltató és a vendégek oldaláról is ismerkedni kell a témával. Vagyis beszélni kell az adott közegben élő, dolgozó emberekkel. Milyen közéleti téma szólít meg engem? A buszon hogyan viselkednek az emberek? Vagy az egyetemisták alkohol fogyasztási szokásai.
Napjaink sláger témája az egyetemek függetlensége nyilván sok közéleti publicista vagy csak magát annak nevező ember hozzányúl a témához. Nyilván közéleti témával a tv be n is foglalkoznak , ki lehetne térni arra is, h a média mennyire, hogyan manipulál politikai, gazdasági vagy egyéb okok miatt ? De nyilván akinek erre van igénye találhat független médiát ami a valóságot tálalja. Vagy és ez a legjobb a saját magunk tapasztaljuk meg a valóságot pl. egy kocsmában egy fröccs mellett hiteles infókhoz juthatunk ha beszélgetünk. Ugyanis egy, egy szűkebb társadalmi közösség tagja tisztában lehet a saját falu, kerület, városrész történéseivel úgy, h nem a tv ből informálódik hanem személyesen.
Közéleti témákkal szép sikereket lehet elérni és egy szerző a sajátjának is érezheti az írását pl. akkor ha a saját korosztálya vagy környezete témáit dolgozza fel, jeleníti meg. A kötetet az adott város polgármestere vagy az adott társadalmi réteg intézményei biztos, h szívesen felkarolják, ma már szinte mindenek van szervezete, érdekvédelmi szövetsége az ilyen csoportosulások imádják ha az ő témáik vannak feldolgozva, nyilván akkor örülnek ha hitelesen, jól van megírva.
Érdemes egy írónak feltenni saját magának ezt az egyszerű kérdést, h mi érdekel engem? Mi szólít meg? Ha tudjuk a választ akkor kezdődhet a kutató munka.
Az egyetemek függetlensége témát én, hogy dolgoznám fel? Elmennék a helyszínre nagyon sok diákkal készítenék interjút ill tanárokkal, oktatókkal és politikusokkal. És ha jó a könyv akkor sok egyetemista fogja megvásárolni, tudom, h úgy tűnik, h apró pénzre van váltva a téma de a boltban pénzért adják a kenyeret és ha valaki komolyan gondolja akkor a kutató munka mellett nem fog tudni eljárni 3 műszakban dolgozni. Nyilván a legjobb ha finanszírozzák a szerzőt vagy van egy csapata aki sok kutató munkát elvégez de erre szerintem csak jobbára külföldön van példa, hogy egy író egy stábbal dolgozik. Nyilván egy politikai oldal is finanszírozhat egy riportkönyvet akár titokban is vagy gazdasági ill egyéb szerveződések. Illetve ezek összefonódásai.
Szerelem, szex mindig aktuális téma. Napjainkban kik az úrinők és kik az úriemberek? Illetve párkapcsolati dolgok is sok embert érdekelnek, ide lehet sorolni a személyiség fejlesztést is. De ezekhez a témákhoz már szaktudás kell. Nyilván a megírt könyvet felkarolhatja sok szerveződés pl. női csoportok. Ahhoz nem kell szaktudás, h valaki a saját történetét megírja és az olvasóknak ez tanulságos lehet. Egy darukezelő egy bicikli versenyző vagy egy pornószínésznő ha leírja a saját életét akkor az adott közegben mozgók és a téma iránt érdeklődők oda figyelnek a könyvre. Ha a szerző már egy híres ember akkor a hírnevét aprópénzre tudja váltani de bárki megírhatja a saját történetét nem kell híresnek lenni, semmi sem kell csak kézbe kell venni a tollat. Na meg élni kell, h legyen miről írni. Tudom, h sokan szaktudás nélkül is tesznek kijelentéseket ez már az áltudomány területe is lehet. Egy olvasó lehetőleg olyan könyvet válasszon ami hiteles képet ad egy adott témáról. Érdemes figyelni a kiadót is egy komoly kiadó nyilván megnézi, h mihez adja a nevét.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd gklkaltgrgt 191 történetét!


  • 1216 szerző
  • 801 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

gklkaltgrgt

Hogy reklámozzuk az önköltségen kiadott könyvet?

Műfaj

nem fikció

Címkék

Rövid leírás / Beharangozó

Hasznos összefoglaló a könyv reklámozáshoz, érdemes leírni a jó ötleteket mert mások is tanulhatnak belőle.

Rövid összefoglaló

Hasznos összefoglaló a könyv reklámozáshoz, érdemes leírni a jó ötleteket mert mások is tanulhatnak belőle.

Olvasási idő

5 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni gklkaltgrgt nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!