Barion Pixel nuuvella

Ajánlások a könyvpiac szereplőinek.


11. A könyvek áfájának a csökkentése.

2. A politika használja az irodalmat mint médiafelületet ezzel semmi baj nincs ha egy kormányzattal szimpatizáló író a műveiben dicséri a kormányzati programot.

3. Irodalmi pályázatok, rendezvények támogatása.

4. A könyvpiac szereplői majd egymás közt eldöntik, hogy kinek mennyi jut a megtermelt haszonból. Ebbe ne piszkáljon bele a kormányzat. A jelenlegi jogszabályi háttér ami a könyvpiaci viszonyokat szabályozza jó.

5. Olvasók nevelése. Nemzet stratégiai szempont az író, olvasó társadalom megteremtése hiszen a művelt ember vetíti előre a nemzeti felemelkedést. Itt viszont piszkáljon bele a kormányzat a folyamatokba már kisiskolás korban kell kezdeni az olvasó nevelését. A jól megválasztott kötelező olvasmányok mentén. Illetve számtalan más lehetőség van.

6. A kulturális miniszteri székbe manapság úgy kell mondani hogy emberi erőforrások minisztériuma olyan ember üljön aki érti a dolgát. Ez nyilván egy politikai huzavona eredménye hogy ki kerül oda.

7.A könyvborítón fel kell tüntetni ha a gyerekek számára káros tartalmat rejt magában az adott mű. A könyves boltban az ilyen terméket magasan kell elhelyezni, hogy a gyerek ne tudja elérni. Olyan 170 cm magasan.

8. Pszichológusok, szociológusok bevonása abba hogy melyik könyv, melyik korosztálynak káros. Ne az író akarja eldönteni, ne a kiadó mert ők elfogultak.

9. Könyvtárak fejlesztése. Nyilván egy adott város testülete majd eldönti, hogy mennyi pénzt akar adni a kultúrának. De egy cég vagy magánszemély is támogathat anyagilag egy kulturális intézményt.

10. A nyomda technika fejlesztése ami által strapabíró könyvek keletkeznek. Ide kapcsolódik a papír előállítási technológiák fejlesztése amihez nyilván nagy anyagi befektetés párosul..De ha valaki rájön a nagyon olcsó papír előállításának a módjára ő nagy hasznot tud realizálni akár Európai szinten is

11. Könnyű, egyszerű legyen könyvkiadót alakítani. Sokszor látom, hogy facebookos irodalmi csoportokban sok jó tollú író van. Fura, hogy senkinek sem jut eszébe egy kiadót a tető aláhozni és a jellemzően fiatal alkotóknak üzleti lehetőséget ajánlani.

12. Nyilván mesterséges dolog hogy a horror, a pornó gyakran lenézettebb műfaj mint a szépirodalom. Ne határokat húzzunk hanem engedjük be az említett műfajokat manapság már a zsáner szót illik használni. De hova engedjük be? A gondolatainkba be higgyük el hogy aki horrort ír ő silányabb író mint aki szépirodalmat. De ez fordítva is igaz.

13. Fedetlen női melleket a könyvborítókra. A testkultúra jusson el oda, hogy ciciket látunk a könyvborítón. Nyilván ezt előzze meg társadalmi párbeszéd.

14. Összességében kinyíltak a kapuk csak a tehetségen és a szorgalmon múlik, hogy a könyvpiaci szereplői mennyire sikeresek. A rendszert nem meglepő módon az olvasó működteti, tartja fent hiszen olvasó nélkül nincs író, nincs könyvkiadó.


Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd gklkaltgrgt 155 történetét!


  • 1200 szerző
  • 783 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

gklkaltgrgt

Ajánlások a könyvpiac szereplőinek.

Műfaj

bejegyzés

Címkék

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni gklkaltgrgt nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!