Barion Pixel nuuvella

Egyveleg

Egyveleg


 Rövid novellák


Tartalomjegyzék:


Gini az űrhajós.
Emberek, sorsok, életek.
Vadászok a tundrán.
A Budapesti kívánságteljesítő hal.
A Győri kívánságteljesítő hal.
Szenvedélyek.
A Váci kívánságteljesítő hal.
Szenvedélyek
Vadászok az irodalomban.
Júlia az erkélyen.
Valahol Szibériában.
Gini az űrhajós.
Emberi kapcsolatok.
Intések íróknak.
430 gramm.
Nemzeti novella.
Szabadnak születtek.


Gini az űrhajós.Gini a 39 éves szőke hosszú hajú nő ellökte magát és repült a levegőben. Megtehette ugyanis a nemzetközi űrállomáson nincs gravitáció. Gini egy repülő üres vodkás üveget ügyesen kikerült.
- Ludmilla már megint vedel. - mondta Gini. Majd így folytatta. - Ráadásul részegen gyakran teát akar főzni a nem létező szamovárban.
- Ludmilla! Hova dugtad a tudatkalibráló táblázatot? Meg akarom nézni, hogy milyen magas tudatszinten vagyok. Jó akkor nézem táblázat nélkül. Lássuk csak Az érzelmeim a következők. Dühös vagyok ez jó.
- Pókhálós vagyok. - kiáltotta Ludmilla.
- Most ne zavarj. Folytatom. A tükörbe nézve szépnek látom magam
ez is jó.
- Szép vagy cicám. - szólt közbe Ludmilla.
-- Szinkronizálok egy részeges, leszbikus nővel ez rossz. Sőt egyik este megfigyeltem, hogy testet cseréltem Ludmillával. Szabályosan az ő testébe került a tudatom és éreztem, hogy részeg vagyok. Az empátiám érzékeny. Megérint a mások problémája. Ez is jó. Szerintem olyan 200 as szinten vagyok. Hol vagyok az 500 as színtől, legalább a kentaur tudatszintet érjem el.
Ludmilla 40 éves nő fekete egyenes szálú hosszú haja lobogott a súlytalanságban.
- Apum sokszor a diókat kalibrálta kiválogatta a nagyokat és a piciket.- mondta Ludmilla.
- Istenem nagyon idióta vagy. - válaszolt Gini.
- Te pedig szép és okos.
- Igen. Ezért érthető, hogy a nemzetközi űrállomáson szolgálok viszont nem értem, hogy te hogyan keveredtél ide? Csak nem a tudatcserével?
- Engem nem érdekelnek a misztikus dolgok.
- Engem sem.
- Gini te egész nap a spiri könyveket bújod és akkor téged nem érdekel a misztika? Kuncog a májam.
- Majd nem fog kuncogni a literszám magadba öntött vodkától. De lépjünk ezen túl. Sajnos össze vagyok veled zárva egy pléhdobozba ami a földkörül kering. De legalább a tudatszint táblázatom ne dugnád el.
- Ne haragudj adj egy puszit.
- Próbálok magas tudatszintre jutni most ne zavarj.
- Addig nézem a földet csodálatos látvány az űrből nézve.
- Jó nézd nehogy ellopják.
Ludmilla átrepült egy másik szobába Gini egyedül maradt.
- Legutóbb éreztem egy érzéki, teljesen jó ölelő energiát mikor kávét akartam főzni a gáztűzhelyen aztán rájöttem, hogy az űrben vagyok. Most ezt fogom megvizsgálni, hogy ki vagy mi ölelt meg engem? Nem tudok rájönni. Akkor a következő kérdés. Mit gyümölcsözött nekem a 30 évig tartó tudatkutatás? 9 évesen volt egy misztikus élményem egy fekete macska ment át előttem az úton ez az élmény indított el a tudatkutatás útján. Ezzel párhuzamosan a személyiségem is fejlesztettem 39 évesen tapasztalt űrhajós vagyok 750 napot töltöttem az űrben eddig összesen ha jól számolom és 10 űrséta van már a hátam mögött. A jelenlegi misszióból még 100 nap van hátra és nekem bőven van min töprengeni.


Emberek, sorsok, életek.


Az örömlány ült egy fehér színű műanyagszéken a hatos út mentén. Vékony testalkat, formás combok, falatnyi miniszoknya és magas sarkú cipő és fekete fenékig érő egyenes szálú fekete haj jellemezte a hölgyet. A forgalom gyér volt, ritkán mentek autók. Emberek akik el akarnak jutni A pontból B pontba. A kocsik ablakán keresztül sok nő és férfi megbámulta de ő evvel nem foglalkozott. Csak akkor áll fel a székről ha megállt egy autó.
- Régebben politikát tanultam az egyetemen.- mondta az örömlány.
- Miért hagytad ott? - kérdezte a kuncsaft
- Hosszú.
- Zavar a rádió?
- Nem.
Éjszaka lett az örömlány visszavitte a műanyag széket a bokrok közé egy énekesmadár csipogott. Elővette az elektromos kerékpárt a bokrok közül, felvette a jó láthatósági mellényt és elindult Cegléd felé. Természetesen a bicikli lámpáit bekapcsolta. Élvezte a kora éjszakát a bicikli nyergében. Egy Ukrán rendszámú kamion megelőzte, eszébe jutott sok régi emlék, kapott már egy szatyor tangabugyit és melltartót is ajándékba a férfiaktól. Majd eszébe jutott a politika és az egyetem, az édesapja nagyon büszke volt rá, hogy a lánya politikus lesz. Sajnos kitört a háború és az édesapja katonaként halt meg. Egy iskola ablakán mászott ki és egy róka csapdába esett. Rég volt. Mindenesetre a szörnyű tragédia óta nem szereti a rókákat. A háború közben egy jobb élet reményében Romániából Magyarországra menekült, egy rövid ideig egy gyárban dolgozott de hamar rájött, hogy nem szeret dolgozni. Inkább örömlány lett, fejlődni itt is lehet, később ha már lesz pénze kibérelhet egy lakást ahol tud dolgozni. Kellemes volt a menetszél élvezte. Eszébe jutott, hogy jó lenne kimenni Amerikába sugarbabynek de drága a repülőjegy, a vízum is nehézkes.
- Mindig tervezek. - mondta saját magának és nagyot nevetett.
Tudta jól, persze,hogy tudta, hogy a szíve mélyén arra vágyik, hogy politikus legyen de tavaly a pontszámok alapján nem nyert, felvételt, fizetős helyre pedig nincs pénze. Jó lenne elköltözni a szűk garzonból igaz, hogy jó helyen van a Cegléden a belvárosban de nem érzi ott jól magát. A nagymamájával és három fiú testvérével és egy transzvesztita férfival él ott. A travi az egyik testvére szerelme, mindennaposak a veszekedések a travi nem akar segíteni a házimunkában és a két fiú testvér büszkén emlegeti, hogy ők homofóbok.
- Haza sem megyek. - csúszott ki a száján. Majd így folytatta. - Unom már az idióta testvéreim , a nagymamit szeretem, de nem mehetek haza.
Fékezett felnézett a csillagos égre egy mozgó fényt látott olyan volt mint egy műhold. A következő pillanatban megállt mellette egy luxus BMW, jóképű férfi kiszólt.
- Gyere Kati elviszlek.
- Nekem nem Kati a nevem.
- Dobd be a biciklit a csomagtartóba.
- Egyedül nem tudom.
A férfi kiszállt a kocsiból és elrendezte a biciklit.
Az örömlány nézte maga előtt az utat és kényelmesnek érezte a BMW -t.
- Bemutatkoznék. John vagyok.
- Csoda.
- Szép neved van.
- Köszi! Hova megyünk?
- Barátosném szülinapi bulijára.
- Egy szajhát viszel a csajod szülinapi bulijára. John ne haragudj de ezen nevetnem kell.
- Csak vicceltem. Üzleti úton vagyok tárgyalásom lesz éjfélkor az egyik benzinkút parkolójában.
- Egyébként mivel foglalkozol?
- Bicikliket tesztelek. A tárgyalás után beülhetünk egy éjjel, nappaliba. Szimpatikus csaj vagy, jó lenne megismerni téged.
Éjfélkor a benzinkút parkolójában sötét volt. Csoda egyedül ült az autóban és a hátsó üléseken talált két bőrönd húszezrest. Úgy történt, hogy hátranézett meglátta a bőröndöket , kinyitotta és látta a sok papírpénzt. Imponált neki, hogy John megbízik benne még a kocsi kulcsot is az indítóban hagyta. Feltámadt a szél egy pisztoly lövést halott, biztos a tárgyalás. - jutott eszébe.
- Mitévő legyek? - kérdezte saját magától. Úgy döntött, hogy vár. Félóra után beindította az autó és lassan oda gurult ahol John eltűnt, egy sötét helyre a parkolóban. A férfi feküdt a betonon , nem mozdult. A kezében egy zseblámpa volt. Csoda eszébe jutott, hogy könnyű célpont lehetett. Az autó reflektorai világítottak. A fényben látta a férfi testén a sebeket amik az élettel összeegyezhetetlenek
Hirtelen az autóhoz rohant rátaposott a gázpedálra messziről szirénák hangját hallotta, talán csak tűzoltók jutott az eszébe. Szorította a kormányt és örült a sok pénznek. Bekapcsolta a rádiót. A Román határ felé kanyarodott. Ott él egy megbízható férfi,ő majd eltünteti az autót és tisztára mossa a pénzt. Okos ember, többször elvitték már a földönkívüliek és különleges képességeket adtak neki állítása szerint. El kell jutni a Fogarasi havasokhoz . - mondta saját magának. nem érzet félelmet úgy érezte, hogy maga mögött hagyta. Hipnotikus álomba merült a volán mögött. Álmában egy gazdag Amerikai férfi vett neki egy csokor virágot. Nem hallotta a csattanást az autó egy fának csapódott. Kinyitotta szemét egy mosolygós nőt látott, eleinte semmit sem értett. Majd elmesélték neki, hogy az autó egy fának csapódott.
- Telefonálhatok? - kérdezte.
- Igen, hölgyem. - válaszolt a nővér és egy mobiltelefont adott Csoda kezébe.
- Visszaadom a telefont senkinek sem tudok telefonálni, nincsenek barátaim.
- A szülei?
- Nagymamámat nem akarom megijeszteni. Egyébként értesítették a balesetről?
- Nem, ugyanis nem voltak nálad iratok.
- Felépülök?
- Pár hét és kutya bajod sem lesz.
- Köszönöm.
- Nyugodtan telefonálj a nagymamádnak. - mondta a nővér majd közelebb hajolt a fekvő nőhöz. A párom mentett ki az autóból tudod ő önkéntes tűzoltó, a két bőrönd húszezres nálunk van ha te tudsz hallgatni, akkor mi is. Egy bőröd a tiéd egy nekünk jár.
- Halottam a tűzoltókat. A férfi akinek a tulajdona az autó sajnos meghalt.
- Tudjuk, a sógorom találta meg, ő ott szokott csövezni a parkolóban. Elvette tőle az iratokat és elégette. A férfi zsebében talált nagyon sok húszezrest.
- Ezeket, miért mondod el nekem?
- A vizsgálat megállapította, hogy nem pisztolylövés miatt halt meg a férfi hanem rádőlt a villanyoszlop, annak a hangját hallottad.
- De én nem láttam a villanyoszlopot.
- A stressz miatt nem láttad. Egyébként sem a valóságot látjuk.
- Hanem?
- Minden rendben van. A párom gyakran igénybe vette a szolgáltatásaid ezért segített neked. Mielőtt rákérdeznél, úrinő vagyok, nem zavar, hogy csal a párom.
Egy év múlva.
Csoda meggyújtott egy füstölő gyertyát és várta a következő vendéget a belvárosi luxuslakásában. A nagymamája pedig kalácsot sütött a konyhába. A postás pedig hozta a papírt, hogy Csodát felvették a politikatudományok szakra.


Vadászok a tundrán.


Szibériában hullt a hó és hideg volt, a falu végi házban Katyenka ügyetlenül kiöntött a padlóra egy csésze kávét. A fiatal mennyecske a haját kendővel kötötte el és virágmintás kimonót viselt amit Japán turisták ajándékoztak neki.
- Ej te lány jó, hogy nem a bort öntöd ki az egereknek. - förmedt rá Mishe úr, akit a kocsmában Drakulának becéznek mert szereti a vörös bort. Az idős férfi aki fekete színú nadrágot és sárgaszínű pulovert viselt, nézte ahogy Katyenka feltörli a kiöntött kávét, békülékenyebb hangon újra megszólalt. - A férjed hol van?
- A szobájában, hajnalban jött haza azóta nagyon izgatott.
- Talán a szeretője idegesítette föl?
- Ne vicceljen.
- Akkor miért ideges?
- Élő mamut csordát látott a tundrán.
- Adjál bort inni, van az asztalon két liter.
- Kend, is odatud menni.
- Csak asszonyok ne lennének a világon. - mondta Mishe és kilépett a házból az udvarra
Idős asszony jött le a lépcsőn, ő is virágmintás kimonót viselt.
- Jó apád már megint hülye?
- Még józan, azért ilyen.
Sashenka aki köztiszteletben állt a faluban mivel harminc évig tanárnő volt a helyi általános iskolában, ivott egy liter vörösbort műanyagüvegből majd leült oda ahol előzőleg Mishe ült. Katyenka is a konyhaasztalhoz lépett, elvett szintén egy liter vörösbort és megitta. A műanyagüvegek üresen landoltak a szemeteskukában.
- Főzni kellene egy jó kis tyúk húslevest, mellé pörköltet szintén tyúkból. - mondta Katyenka.
- Tyúkot akarsz vágni? - kérdezett vissza Sashenka és egy újabb liter vörösbort ivott.
- Igen, a férjem szereti.
- Akkor vágjunk le három, négy tyúkot elég lesz az egész családnak. Jó apád egyébként mit csinál az udvaron?
- Szerintem megnézi a kerítést tegnap este farkasok ólálkodtak közel hozzánk, halottam a vonyításuk, még a hideg is kirázott.
- Majd hozzászoksz leányom.
Mishe jött be mosolyogva. - Az egyik vas fogott egy dögöt, jó nagy farkas. Megfenem a késem és megnyúzom az állatot. De előbb adjatok inni.
Katyenka adott egy liter vörösbort Mishének aki rögtön megitta.
- Nem reggelizel? - kérdezte Sashenka és gyűrögette a kimonóját.
- Nem vagyok éhes.
Az asszonyok hátramentek az udvarban jó éles késsekkel és rövidesen már három tyúkot kopasztottak. A végtelenül elnyúló Szibériai táj kellemes hangulatot árasztott. A fenyőfákat feldíszítette a hó.
Közben Mishe is rutinosan nyúzta a farkast, majd mikor végzett a dögöt kivitte a közeli erdőszélére, tudta jó, hogy nem sokáig lesz ott. Majd a vadállatok jóízűen elfogyasztják. Az idős férfi a frissen nyúzott farkas bőrt felakasztotta a fészerben mert annak száradni kell.
- Bekiabált a házba. - Asszonyok elmegyek a kocsmába.
- Hozzál bort mert lassan elfogy kiáltott vissza Sashenka
Katyenka férje a magyar származású férfi Béla jött le lépcsőn. Farmernadrágot és zöld színű pulovert viselt. Rövid barna hajú férfi értelmes tekintettel nézte az asszonyokat.
- Szép napot hölgyeim. - köszönt vidáman és szájon csókolta Katyenkát és a keze is megtalálta az ifjú mennyecske kebleit. Majd így folytatta.
- Vonzó vagy cicám, mint a tyúk a leveses fazékba.
A férfi nyúlt a szekrényhez ami a konyha sarkában volt. - Elfogyott a bor.
- Megittuk. - válaszolt Katyenka kihívóan.
- Akkor iszok vodkát. - mondta Béla.
- Az én uram mindig föltalálja magát. - jegyezte meg Katyenka és sárgarépát szelt a levesbe. A férfi leült a konyhaasztal mellé. Öntött magának egy deci vodkát. Miután megitta az előszobába ment felvette a rókabundából készült kabátját és beszólt a konyhába.
- Elmentem a kocsmába.
- Délre gyertek haza. - válaszolt Katyenka és a hangjában nevetés bujkált.
Az asszonyok főztek, telt - múlt az idő. Olyan 11 óra magasságában Sashenka megszólalt.
- Elugrok a kocsmába amíg fől a leves és a pörkölt.
- Én is megyek, beprogramozom a gáztűzhelyt, hogy egy óra hossza múlva kapcsoljon ki.
- Ej te lány nincs is annál jobb mint főzés közben elugrani a kocsmába inni.
A kocsmában Mishe és Béla a pultba kapaszkodva próbáltak megállni, közben a saját dolguk nehezítve még ittak a helyi borból.
Sashenka is a pulthoz lépett. - A szokásost fél vodkát mellé egy liter vörös bort.
Katyenka is rendelt. - Két liter bort.
Üvegből ittak.
- Minek koszolni a poharat? - kérdezte Sashenka és elindult oldal irányba egy asztal állította meg.
Mishe nézte a földön heverő asszonyát és kért egy fél vodkát.
Dél körül a díszes társaság megindult hazafelé. Sashenka és Katyenka egymást támogattak. A férfiak igaz, hogy nem egyesen de tudtak menni. A Szibériai falu csendes volt, csak a négy ember üvöltözése hallatszott.
- Este kimegyek a tundrára. - mondta Béla.
- Előbb érjünk haza. - jegyzete meg bölcsen Mishe.
Katyenka szájon csókolta Sashenkát. - Azt hitem, hogy Béla vagy. - mondta a fiatal nő. Végül hazaértek és a tyúkhúsleves és a pörkölt is megfőtt.
Délután 6 órakor keltek fel a sziesztából, akkor hangzott el a bűvös mondat.
- Este vadászni megyünk. - mondta Mishe.
- Veletek mehetek? - kérdezte Katyenka.
Béla válaszolt. - Galambom, nem asszonyoknak való a vadászat.
Mishe elővett két nagy golyós vadászpuskát és a Lada terepjáró csomagtartójába rakta.
- Pálinkát vigyetek. - aggodalmaskodott Katyenka.
- Viszünk. - válaszolt szűkszavúan Mishe.
Tudták a dolguk, a csomagtartóba került 2 liter pálinka, tűzszerszámok, kések, fejsze, és sok lőszer.
Mishe a felesége elé állt.
- Kedves feleségem, figyelj rám. A hálószobában az éjjeli szekrény mellett van a kalasnyikov a szokásos helyán, ne legyél szégyellős használni ha idegen akar bejönni a házba.
- Nem lesz gond.
- Igyunk a vadászat sikerére. - mondta Béla és mindenkinek töltött házi pálinkát.
Az öreg Lada terepjáró motorja felbőgött.
- 100 kilométert kell autózni, hogy a vadászterületen legyünk. Este 8 rá épen jó lesz ha megérkezünk. - mondta Béla és rátaposott a gázpedálra.
A földút mentén fenyőfák álltak. A távolban egy szarvas ugrott. Hamar elhagyták a falu határát, rátértek az aszfaltozott útra, messze távosban vadlibák repültek. Nem beszélgettek, mivel a vadászember keveset beszél. Mishe néha ivott bort, Béla is gyakran nyúlt a flakon irányába.
- Úgy érzem, hogy ma este szerencsénk lesz. - mondta Béla.
Megérkeztek. Kiszálltak a fegyvereket magukhoz vették, lőszereket raktak a zsebükbe és a hátizsákunkba.
- Igyunk célzóvizet. - mondta Mishe.
A fenyőfák némán nézték a két férfit.
A tokba rakott kést felrakták a derékszíjukra. Mishe. egy kis fejszét is csatolt magára.
- Induljunk. - mondta Béla. Ebben minden benne volt.
A Ladát lezárták.
Mentek, a fegyverek csövét a föld felé tartották. Egy őz ugrott eléjük, nézett rájuk majd elugrott.
- A fenyő erdőben mentek, majd kiértek egy tisztásra. Ott volt egy magasles. Felmentek és leültek.
Mishe megnézte az órát este 8 óra volt. Nem szóltak.
A távolban mamuttok tűntek fel, a gyapjas állatok méltóságteljesen legeltek. De feltűnt egy szarvas is.
Mishe felemelte a puskát és célzott.
Durr. - mondta az öreg puska a meglőtt szarvas felugrott és befutott az erdőbe.
- Utána kell menni. - mondta Béla.
- Veszélyes, a sebzett vad vonzza a tigriseket.
- Nem asszonyok vagyunk. - válaszolt Béla.
- Legyünk óvatosak. Emlékezz rá, hogy Gergelyt a szomszédunk is elragadta egy tigris mikor vadászott.
- Megváltozott a szélirány, nem tetszik nekem. - mondta Mishe.
Sötét lett, a fenyőerdőben nézték a letört ágakat és a vércsapát, követték a sebesült szarvast.
- Ott fekszik a szarvas a bokorban. - mondta Béla.
A kardfogú tigris, nagyot ugrott a körmeit Mishe vállába mélyesztette.
- Megmart ez a dög. - üvöltött a férfi.
- Lőj már! - üvöltött újra.
- Félek, hogy téged talállak el.
- Ne foglalkozz az én életemmel. A tigris prémért szép pénzt kapsz
A tigris elugrott, majd vissza Mishe felé, a férfi nem tudott nyúlni s puskája után, - Ej fáj a vállam.
- Szép nagy, kifejlett felnőtt egyed a kardfogú tigris. Sajnos elromlott a puskám. - mondta Béla.
- Nincs szerencsénk. - mondta lemondóan Mishe
- Használd a fejszét. - üvöltött Béla.
Mishe a bal kezével a fejsze után nyúlt. A hatalmas állat ugrott, a férfi bal keze lendült, a fejsze repült, a többi már a sors dolga. A fejsze az állat mellet repült el, a férfi helyzete kilátástalan lett. Béla próbálta megjavítani a fegyverét, majd dühösen eldobta a kés után nyúlt.
- Menekülj, mentsd az életed nekem már úgy is mindegy, legalább egyikünk mennyen haza. - mondta Mishe parancsolóan.
- Nélküled nem megyek haza.
- Menekülj!
A tigris Mishe mellé ugrott mivel a férfi gyorsan elmozdult oldalra. Béla késel a kezébe rohant az állat felé, nem késlekedett, az éles kés eltűnt a tigrisben. Az állat nagyot ugrott, jól láthatóan vérzett.
- Hol van a fejsze? - kérdezte Béla.
- Bedobtam a fák közé
- Akkor mivel védekezzek? Mindjárt ugrik a tigris.
- Menekülj, majd én lefoglalom a tigrist.
Béla elővett a zsebéből egy lapos palackot.
- Most akarsz inni?
- A fémpalackot dobom a tigris felé.
Mishe lemondóan nézett.
- Szerencsénk van úgy látom, hogy a tigris már nem mozog. - mondta Béla.
Az idős férfi vidám hangon megszólalt.
- Béla ügyes voltál. Nem is tudtam, hogy ilyen jól kezeled a kést.
- Én sem tudtam. Fáj a vállad?
- Kicsit igen, túl mélyre nem mentek be a tigris fogai. Vastag a kabátom. De neked kell lenyúzni az állatot és a szarvast is ki kell zsigerelni.
Béla gyorsan dolgozott, félóra múlva a tigrisprém és a szarvas a Lada csomagtartójában volt.
- Jó, hogy a hideg miatt nem romlik meg a hús.
- Jó vadászat volt.
Mishe a pálinkás üveg után nyúlt.


A Budapesti kívánságteljesítő hal.


Budapest a magyar hon fővárosa. A vén folyó a Duna amin télen sokan görkorcsolyáznak az ország háza előtt méltóságteljesen folyik a városon keresztül. A Budapesti építészet megannyi csodát rejt a felhőkarcolók mellett a tradicionális magyar építészet is megjelenik, a zsúpfedeles házak hirdetik a múltat, a jelent és a jövőt. A romkocsmák várják a vendégeket.
Júlia sétált az alsó rakparton én nézte a Dunán a sétahajókat majd beledobott egy kavicsot a vízbe. Rögtön eszébe jutott, hogy mikor 10 éves volt akkor is kavicsot dobott a vízbe.
- Nem lehet kétszer ugyanazt a kavicsot beledobni a folyóba. - mondta Júlia. Majd sétált tovább. Vásárolt magának egy dobozos sört és leült egy padra a Mátyás király parkban, a nyárfa magok repültek a levegőbe bőven jutott belőlük Júlia hajára is.
A fiatal, hosszú fekete hajú lány megitta a kőbányai dobozos sört majd nézte ahogy repülnek a nyárfa magok a levegőben. Egy sétahajó kürtjét fújta a szél. Júlia indult tovább, az üres sörös dobozt eldobta egy kukába majd újra a Duna parton volt, nézte a vizet és várta, hogy a kívánságteljesítő hal teljesítse egy kívánságát.
- Csak egy kérésem van. - mondta Júlia.
Majd betért egy kisboltba ami a sarkon állt, és vásárolt egy újabb kőbányai dobozos sört. Vásárolt még egy újságot is, a címlapon rögtön feltűnt a kívánságteljesítő hal. A Budapesti kívánságteljesítő hal újra megjelent hirdette az újság.
Júlia húzóra megitta a kőbányait.
- Talán az én kívánságom is teljesíti a hal.
Tovább lapozta az újságot és a saját fotóját látta egy gazdag nő mellet állt és fogták egymás kezét és csókolóztak a képen. A fiatal nő gyorsan megnézte a dátumot az újságon 10 évvel többet mutatott mint kellet volna.
- Olvasom a jövőt. - mondta majd egy hirtelen mozdulattal eltépte és a kukába dobta az újságot.
- Érdekesebb ha nem ismerem a jövőt.
Rövid séta után vásárolt egy újabb kőbányait. Majd ránézett egy vörös rövid hajú nőre és úgy érezte, hogy elönti a forróság, a vágy érzése is megjelent ahogy a hatos villamos is megjelenik a megállóban. A vörös hajú nőnek mélyen kivágott dekoltázsa volt és a miniszoknya sem sokat takart. Júlia nézte a nőt és közelebb lépett hozzá. - Egymás szemébe néztek majd az ajkaik összeértek.
- Leszbikus vagyok. - mondta Júlia.
- Én is. - válaszolt a rövid vörös hajú nő.
- Ezek szerint a jövő nincs megírva egy újságban.
- Vagy a szerelem mindent felül ír. Bemutatkoznék Gini a nevem.
- Júlia.
- Hamar egymásra tapadtunk, szerelem volt első látásra
- Szereted a kőbányai sört?
- Imádom.
- Akkor igyunk majd fogócskázunk a Mátyás király parkban.
- Kislánykorom óta tudom, hogy leszbikus vagyok. - mondta Gini.
Júlia újra betért a már ismerős kisboltba és újra vásárolt egy újságot. Később a parkban csókolóztak.
- Adjuk meg a módját, cicám. Legyen szép ahogy olvassuk a jövőbe látó újságot, utána pedig széjjeltépjük és a kukába landol. - mondta Júlia.
Gini közben a harmadik kőbanyai sört bontotta ki.
- Mi lesz 10 év múlva drágám?
Júlia eltépte az újságot. - Nem jó ötlet tudni a jövőt.
- Miért nem? Talán kitör a harmadik világháború?
- Újra divat lesz a diszkó zene.
- Legközelebb leszbikus nőknek való újságot vásárolj.
Tőlük pár kilométerre a Budapesti kívánságteljesítő hal nagyot csobbant a Duna vízében. Júlia és Gini pedig felkerekedtek, hogy sört vegyenek de plázát láttak a kisbolt helyén az utcasarkon.
- Talán a bolt is a jövőben van, mivel itt nincs. - állapította meg tárgyilagosan Gini. Majd hozzá tette De jó tudni, hogy a pláza helyén majd kisbolt lesz a jövőben.
- Este megnézünk egy romantikus filmet? - kérdezte Gini.
- Francia ágyad van? - kérdezett vissza Júlia,
- Bingó! - válaszolt Gini.
- Csókolj.
Az ajkaik újra megtalálták egymást.
- Sose múljon el. - mondta Gini.
- A szerelem örök csak a jövőből jött kisboltok és újságok tűnnek el.. válaszolt Júlia,


A Győri kívánságteljesítő hal.


Győr a négy folyó városa, mindig arról volt híres, hogy itt élnek a legszebb nők. A város jól prosperál Bécs és Budapest közt félúton, de Pozsony is közel van. A turistáknak feltűnik a hal szobor a főtéren. A hal ami a termékenységet szimbolizálja kedves a Győri polgároknak, hiszen a Győri ember szereti a vizet. A horgászat mint sport nagyon elterjedt a városban. A Győri kívánságteljesítő hal kultusza egészen a középkorig nyúlik vissza hiszen pergamenre a korabeli írástudók a szerzetesek akkor írtak először a kívánságteljesítő halról. A hal sok templomban megjelenik, gyakran a freskók főmotívuma. A magyar néplélek szereti a halat hiszen nomád őseink halásztak és vadásztak. Napjainkban a kívánságteljesítő hal minden évben megjelenik Győr kulturális életében. A nyáron megrendezésre kerülő A Győri kívánságteljesítő hal nevű fesztiválon.
A programok sok színűek, a hölgyek részére megrendezett vizespóló verseny és a horgászversenyek említése már mutatja , hogy széles a fesztivál palettája. Múlt évben Lehár : cigányszerelem c operája csendült fel a Győri városháza előtt, hiszen ott épült fel a színpad.
Júlia, aki 10 évet lehúzott egy Svájci bordélyházban, majd az összegyújtott pénzből vett egy lakást és már másodéves volt a Petőfi Sándorról elnevezett Győri egyetemen ahol mérnöknek tanult, egykedvűen ült a Rába parton, beledobott egy kavicsot a vízbe. Akkor történt, az ezüst színű ponty felugrott és ránézett Júliára. A mindig fújó szél a ( Győrben mindig fúj a szél) Tankcsapda zenekar mennyország tourist. c dalát fújta." Ülj le mellém, valamit mondok" - szólt a dal.
A fiatal nő felállt és nézte a halat ahogy kiugrik a vízből majd visszacsobban.
- Szeretném valóban saját utam járni. - hadarta és a következő pillanatban egy bárban volt francia sanzon szólt és látta, hogy jéghideg martini van a kezében. Rögtön tudta,hogy hol van, az ismerős bordélyház halljában ahol tíz évig dolgozott. Gyorsan a naptárra nézett pontosan 10 évet visszament az időben újra 20 éves lett. Rágyújtott egy cigire és nagyot szívott belőle. - Szóval bordélyház a saját utam, ezek szerint valóban örömlánynak születtem - mondta a fiatal nő.
Győr pedig zenétől volt hangos, a kívánságteljesítő hal fesztiválon nézték az emberek a vizespóló versenyt.
Szenvedélyek.
Betértem az útba eső kocsmába hamar adtam egy szignót egy 20 éves lány fedetlen melleire. Majd leültem és vártam, hogy kihozzák a szokásost.
- Művész úr, parancsoljon a jegeskávé. - mondta a pincérnő és egy papírpapot is adott rajta volt a telefonszáma. Megköszöntem majd halottam, hogy csörög a telefon a zsebemben.
Felvettem. Kaptam egy felkérést, hogy írjak egy színművet a Váci színház részére. Mondtam egy hatjegyű számot és, hogy a felét előre kérem.
Majd én telefonáltam.
- Marikám, kérem, hogy vegye elő a színművet amit tavaly írtam. Van rá vevő.
Marika a hűséges titkárnőm, régebben keresett pornószínésznő volt, majd elvégezte az OKJ titkárnői tanfolyamot. A felvételét nem részletezem de meggyőző volt az állásinterjún.
Egy fekete hajú nő egy Stephen King könyvet hozott nekem, hogy írjam alá. Tájékoztattam, hogy nem én írtam a könyvet.
Miután megittam a jegeskávém kocsiba ültem és mentem az Európai uniós képviselő politikus nőhöz. A véleményem kérte, hogy meddig verje az asztalt Brüsszelben. Adtam neki tanácsot és a délutáni frissítő szexnek is örült.
Este sétáltam a városban és megláttam a kirakatban Az indul a bakterház című könyvet.
A neon lámpák fénye alatt elsétáltam a sarki fűszereshez. Majd jobbra fordultam és mentem haza a luxus házamba, majd élveztem az egyik barátnőm közelségét. Akkor történt , hogy a miniszterelnöktől kapott papagájom elkezdte énekelni a Tankcsapda mennyország tourist című zenéjét.
- Mikor jön haza a férjed? - kérdeztem.
- Három hét múlva.
- Ennyi idő alatt hozzászoksz a papagájhoz ugyanis remélem, hogy sokat leszel nálam.
- Művelt papagájod van.
- Aha de inkább élveztük egymás társaságát és ne foglalkozunk a madárral
- Engem érdekel mert etológus szakon tanulok az egyetemen.
- Cicám, okos vagy.
- Nézz bennünket a papagájod.
- És majd elrepül a férjedhez és elújságolja, hogy lefeküdtél velem.
- Károly, nagyon vicces vagy.
- Van egy ötletem, vegyél fel egy csábító jelmezt, sokat találsz a szekrénybe.
- Akkor beöltözök Hótehénkének.


A Váci kívánságteljesítő hal.


Aki már járt Vácon tudja jól, hogy nagy kultusza van a Váci kívánságteljesítő halnak. A gyönyörű Duna kanyar menti városba az emberek fontosnak érzik a kulturális örökségek ápolását és tiszteletét. Az avatatlan turista szemnek is feltűnik, hogy sok közintézményben hal ábrázolás van. Iskolák, kórházak, kocsmák, színházak falán ott van egy rézszínű ponty.
A gyönyörű főtéren közvetlenül a szökőkút mellet van egy szobor ami a kívánság teljesítő halat ábrázolja végeredményben egy rézből készült ponty. Egyszer egy részeg nő letörte az uszonyát közadakozásból egy nap alatt meglett a renoválás ára ez is jelzi, hogy a Duna parton élő emberek mennyire nagyon magukénak érzik a halat. A főtéri szobornak egyébként egy kedves története van. Özv. .Savanyúné Bakos Rozália miután megnyerte az ötös lottó főnyereményét állította, hogy a kívánság teljesítő hal segített neki nyerni ugyanis egy sétahajózás alkalmával töltötte ki a lottószelvényt és mikor végzett akkor látott egy ezüst színű pontyot felugrani a Dunából.
- Már akkor biztosan tudtam, hogy elviszem az ötös lottó főnyereményét. - így fogalmazott az újságíróknak ugyanis nem titkolta a nyereményét. Miután felvette a több 100 millió forintot rögtön szobrot állíttatott a halnak. Az akkori város vezetés az ügy mellé állt. A történet már több évtizedes Savanyúné egyébként manapság Limában él ugyanis oda ment férjhez.
A misztikus lényről az első írásos emlékek az 1200 as évekre datálódnak egy korabeli oklevélen ábrázolják a halat. Schulsz Ödön az 1700 as években kutatta a misztikus lényt, ő látta az akkor még létező fotókat a kívánság teljesítő halról. Sajnos a fotók 1800 as évek közepén a nagy Váci tűzvészben elégtek mikor a levéltár nagy része leéget Schulsz Ödön kutatásainak eredményei azonban megmaradtak. Így tudjuk, hogy a hal ábrázolása a híres Váci bordélyház halljában is megtalálható volt egy festmény formájában a falon. Az intézmény bezárásával a festmény is eltűnt. A Váci bordély egyébként messze földön is híres és elismert intézmény volt , az ott dolgozó hölgyek híresek voltak a szépségükről. Schuls Ödönnek ( Akinek a korabeli anekdoták szerint bérlete volt a bordélyba) hálásak lehetünk hiszen az ő kutatásaiból tudjuk, hogy a halat a fotózás feltalálása után lefotózták. Most lépjünk egy nagyot. A hal ma is él, létezik ugyanis szeretik a Váciak. Nem olyan rég egy Kínai turista fotózta le a halat a Dunában a kép bejárta a világsajtót és öregbítette Vác hírnevét. Később egyébként kiderült, hogy nem hal van a képen hanem egy felfújható guminő mivel elsodródott valamilyen oknál fogva a folyóban.
A misztikus lények a Kárpát medencében élő emberek számára mindig kedvesek vagy épen ijesztőek de mindenképpen fontosak. A korabeli legendákhoz és pogány rítusokhoz szorosan kapcsolódtak ezek a lények.. Törpék, óriások , tündérek. Természetesen a sor hosszasan folytatható.
A korabeli misztikusok úgy gondolták, hogy a hal egy téren és időn túl létező entitás aki képes materializálódni a mi anyagi világunkba. A ma élő misztikusok ugyanezt gondolják csak ők nem téren és időn kívüli világot emlegetnek hanem ötödik dimenziót. A természet tudomány számára teljesen érdektelen a hal, szociológusok azonban kimutatták, hogy a halnak közösség megtartó, formáló ereje van Vácon.
A turizmus is jól profitál a halból." Holdfényes Dunai hajózás kívánságokkal ' nevű program nagyon népszerű a hazai és a távol keleti turisták körében. Pl. Japánban és Kínában. A Dunai hajós turizmussal foglalkozó vállalkozók körében a halnak köszönhetően szépen csörög a kassza.
A misztikus lény a popkultúrára gyakorolt hatása vitathatatlan. Számos filmben, tv sorozatban tűnik fel a hal sőt egy Bronxban élő amerikai nő is említette a az egyik dalszövegében.
Valóban létezik a Váci kívánság teljesítő hal? Természet tudományos szempontból természetesen nem létezik. A popkultúrában és a gazdag Váci kultúrában mindenképpen létezik.
A Váci emberek büszkék a kívánság teljesítő halra. Őrzik, védik, szeretik a halat mint kulturális kincset.
Előfordul, hogy a Dunai hajósok látják mikor a telihold fénye szinte nappali világosságot teremt, hogy egy rézszínű ponty ugrik ki a vízből és mintha mindenki vezényszóra engedelmeskedne a halat nézve a hajósok elmondja a kívánságaikat.
Sok szerelmes pár is látja a halat két csók között de a szerelmeseket nem érdekli a kívánság teljesítő hal ugyanis ők már megtalálták a főnyereményt vagyis egymást.


Szenvedélyek.


Az ősember mikor felfedezte a tűz jótékony hatását nagyot lépet előre a szellemi fejlődésben. Hiszen a tűz felett a hús megpuhult és a ragadozó állatok ellen is védett. Napjainkban is fontos szerepet játszik a kémiai reakció a tűz. Gondoljunk bele, hogy az élet milyen sok területén van jelen az említett kémiai reakció.
Lobogott a kandallóban a tűz Éva a padlóra leterített pokrócon ült és nézte a tüzet.
- Meditálok. - mondta a nő.
A tűz nem válaszolt hanem éget pont úgy ahogy az ősember előtt is éget mikor a villám belecsapott a szárazfába.
Éva teljesen meztelen volt, galmúr modellként dolgozott így az alakja tökéletes. Az árnyéka táncolt a falon, Éva nézte a mozgó árnyékát és nem mozdult. Eszébe jutott, hogy miért mozog az árnyéka? Majd ez elmúlt a kérdések szertefoszlottak.
- Szeretem a század női ideálját. - mondta Éva.
- Mindig a szépségiparon jár az eszem. - mondta még.
A tűz égett úgy tűnt mintha mesélne a felcsapó láng egy ősi történetet múltról, jelenről a jövő pedig titok. A fiatal nő nézte a tüzet és már nem a szobában volt. Egy játszótéren hintázott és nézte ahogy cigizik az anyja egy közeli padon. Nyár volt, kánikula majd hirtelen feltámadt a szél és dörgött az ég. Egy villám belecsapott egy szárazfába amit rég ki kellett volna már vágni de az önkormányzatnak nem volt pénze szakembert fogadni. Rögtön lángra kapott a fa és megdőlni látszott a tétel, hogy a víz a tűz ellensége hiszen ömlött az eső és nagy lángokkal égett a fa.
- Anyu cigivel akarsz megkínálni engem? - kérdezte Éva.
- A kölnim vettem elő be akarom magam fújni.
- Ömlik az eső, ég a fa és akkor te a retikülödben kotorászol?
- Nő vagyok megérted ha felnőtt leszel.
Éva nézte a tüzet a kandallóban és 20 év távlatából sem értette az anyját
Újra a játszótéren volt minden lángolt körülötte.
- Cicám te is fújd be magad. - mondta az anyja.
A függöny lángra kapott egy kiugró szikrától. Éva kinyitotta az ablakot amivel huzatot csinált a tűz erőre kapott már a bútorok is égtek.
A meztelen nő az anyjától kapott kölnit levette a kandalló tetejéről és befújta magát. Talán a pavlovi reflex működött.
- Kislányként hittem a mesékben ez meg a valóság. - mondta Éva majd levette a falról a porral oltó készüléket és megfékezte a lángokat. A tűzoltó férfiak örültek a meztelen nőnek és Éva sem érezte tolakodásnak a közeledésüket.
- Jó illata van hölgyem. - mondta az egyik tűzoltó.
A játszótéren pedig egy kötél jelent meg mellettük amin kényelmesen felmásztak egy helikopterbe.


Vadászok az irodalomban.


A vadászat napjainkban közkedvelt sport. A vadászatok leírásai nagyon tág, széles dimenziót ölelnek fel amiben a helyét kereső ember és a vad szakrális kapcsolatba kerül egymással. Az erdő, a madárének, a vadászat mint megannyi szegélykő jelölik az utat egy magasabb, szebb tudatszint felé.
Picit elemzem a vadászatot hiszen napjainkban néha támadják ezt a tevékenységet. A vad a nemzetgazdaság szempontjából kiemelkedő jelentőségű hiszen a húsa, a trófeája nagyon drága. Illetve mivel a nagyvadaknak hazánkban nincs természetes ellensége ( nagy számú barna medve és szürke farkas populációról nem beszélhetünk) így kilövések nélkül egy adott területen nagyon elszaporodna a vad és ez számos problémát okoz. Lelegelik a kultúrnövényeket gondolok pl. a kukoricára, bemennek lakott területre. A vaddisznó feltúrja a kertet és nem lesz reggel őszinte a mosolya a kert gazdájának. Nagy számban ugranak ki az útra mi nagyon megnöveli a közúti balesetek számát.
Hemingway a híres író szeretett vadászni nekünk magyaroknak azonban kedvesebb Fekete István aki vadászember volt és író. Művei máig hirdetik a vadászat szépségét mint örökké égő őrláng utat mutat. Fekete István azért is állhat közelebb a magyarokhoz mivel a magyart tájon tevékenykedett vagyis a hazánkban. Műveiből sokat tanulhatnak azok akik vadász történeteket akarnak írni. Sajnos a kortárs író műhelyekben nem nagyon találkozom olyan fiatal alkotókkal akik vadász élményeiket írják le.
A vadászó férfi tetszetős a hölgyeknek hiszen a vadász ember józan de nyilván a jó bort, pálinkát, sört nem veti meg. Fegyelmezett és mivel sokat tartózkodik a természetben lelkileg kiegyensúlyozott. Meg kell említeni, hogy sok vadász férfi remekül főzz. Egy jó vaddisznó pörköltet egy vadászember készít el igazán jól. Természetesen a hölgyek is lehetnek vadászok. Üdvözlöm, hogy egyre több a hölgyvadász akik a szexis szandál, harisnya helyett vadászcsizmát húznak.
Kiemelném, hogy a vadászember nagyon sok mindent csinál az erdőn, mezőn a vadászaton kívül. Téli vadetetés, kultúrtáblák mellé a kerítés felállítása, hogy ne mennyen be a vad a kukoricásba. Az erdők tisztán tartása, költő odúk kihelyezése kinek a feladata? Tudjuk jól a választ, bizony a vadász feladata aki télen a mínusz fokokban is eteti a vadat és járja az erdőt.
Az ember haza vágyik. Honnan jöttünk mi emberek? Az erdőből, ezért szeretünk visszatérni a természetbe hiszen nem New York felhőkarcolói az otthon hanem a természet.
Egy jó vaddisznó pörkölt mellé jó Egri Bikavér vörös bor mindez egy vadászházban az erdő közepén ahol senki sem zavar csak a harkály kopog néha, egy 18 éves szűz leányzóval osztozni a vadászházon a férfi létezésének a szakrális csúcspontja, vágyakkal, érzésekkel, A pörkölttől jól lakottan, az Egri bikavértől picit mámorosan, az erdő hangjaival körülvéve mert nyitott ablakon keresztül hallani az erdő hangjait. A szűz lány ahogy érzi a férfit úgy lesz belőle felnőtt nő, ahogy befogadja férfit úgy fogadja be a létezés értelmét, a valóságot, a pillanatot ami többet nem jön vissza de örök mert minden szűz nő érzi az első szexuális aktusnál. A nőiesség elnyeri a valódi jelentését és a nő körmei belemarkolnak a férfiba és a piros ágylepedő hirdeti, hogy a hölgy kiteljesedett. A férfi pedig joggal érezheti, hogy jó a szex a vadászházban és már a nő sem szűz.
A vadász ember nem beszél a felesége előtt a szűzlányokról mert vannak trófeák amivel nem dicsekszik a férfi, de az okos asszony nem is kérdez. A férjet pedig nem zavarja, hogy a felesége is szeretőt tart, mert a pap is iszik a faluban és nőkhöz jár, tudja mindenki de senkit sem zavar mert a falusi ember bölcs.
A valódi férfi nem csak a vadászpuskával tud jól bánni hanem tudja, hogy hol kell a nőket megérinteni. Aztán jöhet a következő szűz nő hiszen a természet is megújul minden tavasszal. A vadászó férfi pedig szereti a változatosságot az újabb trófeákat. Egy dolog azonban nem változik az erdő misztikus világa ahol minden kiejtett szó új értelmet nyer hiszen a fák, a napfény a vadak mind egyetértenek a vadásszal és a férfi elhiszi, hogy igaza van és milyen jól teszi mert tényleg igaza van. Majd jön a felismerés, hogy egyek vagyunk a fákkal, a napfénnyel, az éneklő madarakkal ezt azonban senkinek sem mondja el a vadász mert ez az erdő titka.


Júlia az erkélyen.


- Ohh szépséges csillagok hol jár a szeretőm? - kérdezte a hosszú szőke hajú nő az erkélyen.
- Csókod ízére vágyom. - válaszolt egy férfi hang majd létra lendült az éjszakában.
Júlia az erkélyen kíváncsian nézte a létrát. Fekete színű melltartót és hozzáillő szintén fekete francia bugyit viselt.
Szőke rövid hajú férfi ért fel az erkélyre.
- Jöttem csókot lopni szépséges Júliám. Leszel a hitvesem?
- Károly hiszem tudod jól, hogy van férjem. Neked pedig van feleséged azt beszélik, hogy megint terhes.
- Akkor legyünk szeretők.
- Motorfűrész hangját hozza a szél.
- Biztos lopják a fát az erdőben.
Károly úgy látom, hogy a kockás inged viseled szereted a favágó stílust?
- Téged pedig legtöbbször melltartóban és bugyiban látlak. Jól van ez így.
- Gyere közelebb a férjem nincs itthon.
- Hol van?
- Nem tudom.
- Zajt hallok.
- Csak a szomszéd macskája. - mondta Júlia.
A férfi bemászott az erkélyre és megfogta Júlia kezét. Nézték egymást ahogy a szerelmesek szokták. Az ajkaik megtalálták egymást.
- Megmozdult a létre. - mondta Júlia.
Károly lenézett az erkélyről. - Csak a szomszéd macskája ugrott fel azért mozgott.
- Így nem lehet romantikázni, hogy folyton zavar valami.
- Mit tegyünk?
- Szöktess meg.
- Júliám nincs lovam.
- Akkor vegyél egy olcsó autót.
A férfi nézte a nő melltartóját.
- Lopjál egy autót, romantikára vágyom. - mondta Júlia hangosan.
- Édesem, halkabban meghallják a szomszédok.
- Tudják, hogy szererőt tartok, a férjem is tudja.
- Akkor sétáljunk.
- Várj felkapok egy kabátot.
- Az erdőben tudunk romantikázni. - mondta Károly.
- Már megint az erdőbe a kedvenc bokorhoz? Miért nem viszel zenés táncos szórakozóhelyre? Unom már a nomád körülményeket. Károly gazdag férfira vágyok.
- Szerinted hülye vagyok?
- Idióta vagy.
- Júliám, ne drámázz.
- Nem értesz a nőkhöz. Nem tudsz kielégíteni.
- Rosszul esnek a szavaid. Gyere légy az enyém.
- Idióta!
- Akkor egyedül megyek az erdőbe.
- Te tényleg hülye vagy.
- Nyikorog a zár a szomszéd macskájának nincs hozzá kulcsa tehát a férjed jött meg.
Júlia gonoszul vigyorgott és fennhangon megszólalt.
- Béla, zaklat egy idióta
Béla világoszöld öltönyt viselt és piros nyakkendőt.
Lenézően nézte Károlyt. Megvetéssel, gúnnyal.
- Károly takarodj az erkélyről.
- Ne haragudjon rám miniszterelnök úr.
- Tán azt hiszed, hogy kurtizán a nejem?
- Nem hiszem hanem tudom.
- Károly, tudjuk, hogy nem te vagy a legélesebb kés a fiókban. - mondta Béla.
- Júlia válasz én vagy Béla kell neked?
- Nekem olyan férfi kell aki gazdag és szenvedélyes az ágyban. - mondta Júlia.
Béla dühösen nézte a nőt.
Júlia. egy hirtelen mozdulattal levette a melltartóját és ledobta az erkélyről.
- Nagy az ágy elférünk hárman. - mondta Júlia. és bár nem parancsolt mégis szót fogadtak neki a férfiak. Még a szomszéd macskája is megriadt mikor leverték a csillárt olyan vadak és szenvedélyesek voltak az ágyban.


Valahol Szibériában.


- Iljuska főzöl nekem teát a szamovárban? - kérdezte Jurij.
- Bemegyek a városba tampont venni.
- A kecskéknek adtál enni?
- Igen
- Idős apádnak hozol valamit a boltból?
- Hozok jó hideg sört.
- Jó itt élni nem kell hűtő mert szinte mindig nagyon hideg van.
- Talán.
2 óra múlva.
- Langyos a sör.
- Akkor klímaváltozás van ami felénk felmelegedést jelent.
- Tampont kaptál?
- Persze.
- Főzöl teát végre?
- Leszbikus vagyok.
- De attól még tudsz teát főzni. Délután felmegyek a hegyre, szeretek kirándulni.
- Az jó.


Gini az űrhajós.


A fekete hosszú hajú nő felrakott egy fekete kávét és leült a konyhaasztal mellé. Az űrhajó száguldott az űrben. Gini kinézett az ablakon és látott pár csillagot.
- Lehet, hogy leszbikus vagyok. - mondta a nő saját magának és nézte a kotyogós kávéfőzőt.
Mikor lefőtt a kávé töltött magának egy csészével és megszólalt.
- Valkoci a barátnőm ölelése hiányzik. Teherűrhajó sofőr lettem hozom, viszem az ipari árut a csillagrendszerek között. Jól fizető munka. Három hét meló egy hét pihenő. A pihenő héten mindig elmegyek egy swinger klubba ott tudok ismerkedni vagy egy jég hideg martini mellet filozofálni. Kislányként filozófus akartam lenni. De rájöttem, hogy kevés a fizetés ezért leraktam a jogosítványt teherűrhajóra. Általában 4 - 5 nap egy út nagyrészt a robotpilóta vezet.
Gini felállt a konyhaasztaltól és a hűtőhöz lépett nyitott magának egy dobozos sört és leült megint csak az asztalhoz.
- Tampont kellene cserélnem. - mondta Gini és nyitott egy újabb sört.
A falon egy speciális óra volt ami földi időben mérte az egységnyi történéseket. Gini tíz egységnyit dolgozott, három egységnyit pihent a speciális óra átváltotta az egységeket földi időre. A speciális óra szerint négy nap múlva Gini megérkezett a lerakóhoz egy kőzetbolygóra szállított bányászgépeket. Az űrhajó raktere hamar kiürült. A nő amíg folyt a rakodás beült a depóhoz tartozó kocsmába ahol a teherűrhajó sofőrök gyakran megfordulnak mikor várják a ki vagy berakodás végét.
Gini jó ismerősként üdvözölte a polipra hasonlító kocsmáros. Ez egy fura világ, fura lényekkel akik távoli galaxisokból érkeztek.
- A szokásost. - vezette oda Gini majd elhajolt egy repülő kés elől. Gyakoriak voltak a balhék.
- Kora délután van de már balhéznak a kocsmában. - állapította meg Gini tárgyilagosan.
- Az Androméda-köd galaxisból származó lényekkel mindig balhé van. Tudják jól, hogy nem bírják a szódavizet mégis vedelik.
- Ja. - vetette oda Gini flegmán. Majd így folytatta
- Az univerzum általam ismert részén csak a homo sapiens iszik alkoholt mindenki más a szódavízre esküszik. Tudod jól, hogy pár helyen megfordultam már.
- Egyre több a hibrid
- Csodálod? Az ilyen lebújókban mindenki dug fűvel, fával. A nem váltók vannak előnyben. De hagyjuk ezt a témát. Elviszem a cuccost a Delta naprendszerben utána hazalátogatok a szülőbolygómra a földre.
- Mit csinálsz majd?
- Tököm tudja. A spontán dolgok rajongója vagyok. Nézd már megint repült egy kés. Még egy sör lesz aztán indulok.
- Mit szállítasz?
- Mindenféle fegyvert a Delta galaxisban háború van.
- Ginikém akkor vigyáz magadra.
- A teherűrhajó depót védik szerintem nem lesz baj. Ezt vállaltam lehettem volna műkörmös is.
- Gyakran viszel fegyvereket?
- Gyakran. Mondjuk nem rég sok ezer fehér galambot vittem egy világba ahol a madarakkal akartak ünnepelni. Két napig sikáltam a galambszart.
- Tudom nem akartál műkörmös lenni.
- Mennyi lesz?
- Egy kicsi aranyérme.
- Szia Polip! Mennem kell
- Gini nagy puszi!
Gini visszafordult. - Polip tampont árulsz?
- Persze. Kérsz?
- Aha. - válaszolt Gini és egy nagy aranyérmet dobott a polip felé..
- A kicsi is elég. - mondta a polip.
- Haverok vagyunk adok borravalót szívesen. 4 napig áztattam alul mert nem volt az űrhajón tampon.
- De ezt vállaltad.
- Valkocit láttad?
- Legutóbb egy Andromédiaival csevegett.
- Mondom annak a nőnek, hogy ne akarjon örömlány lenni de hiába beszélek. De legalább számára nem káros a szódavíz. Polip ha látod kérlek mondd el Valkónak, hogy hiányzik
- Feltétlenül.
- Majd ütközünk! Szia Polip!
- Szia Gini!
Gini újra nézte a csillagokat és nézte a tampont az asztalon. Most, hogy van tampon nem menstruálok. Vajon milyen mélyebb filozófiai jelentése van ennek? - kérdezte a nő és kinézett az űrhajó ablakán.


Emberi kapcsolatok.


Mari néni kezébe vette a fejszét és várt. A férje az iszákos, erőszakos barom belépett az ajtón. Mari néni gyakorlottan kezelte a fejszét hiszen nagyon sok kuglit felaprított már. A férj elterült a járólapon és nem málnaszörp folyt.
- Atyám vétkeztem. - mondta Mari néni gyónás alkalmával.
- Mit tettél gyermekem?
- Megöltem a férjem.
- Akkor többet nem focizok a férjeddel nagyon jó hátvéd volt.
- Talán.
Mari néni kiment a faház elé a csillagok ragyogtak egy farkas vonyított a távolban. Kellemes este volt az erdőben pedig vérszagra gyűlt az éji vad.


Intések íróknak.


1. Ne figyelj oda az az olyan emberekre akik tehetségről beszélnek neked. Azokra figyelj akik a szorgalomról és a kitartásról mesélnek.
2. A rajongód a legjobb kritikus.
3. Ne hallgass azokra akik szerint nem jó a központozásod mert valószínű, hogy el sem olvasták amit írtál de beléd akarnak kötni.
4. Örülj ha úgy érzed, hogy egyre több a rajongód ez visszajelzés hogy jókat írsz.
5. Sportolj sokat.
6. Mielőtt elkezdesz írni határozd meg , hogy milyen műfajban fogsz alkotni.
7. Szex, humor legyen a történetedben.
8. Nézz a tv ben Koreai sorozatokat.
9. A fazekas köcsögöt te mint író a társadalmat formálod azzal, hogy megmutatod és véleményezed ami számodra fontos.
10. Légy büszke arra amit leírsz.
11. Ne mérd magad más írókhoz te egyedi vagy és utánozhatatlan.
12. Arra kell hajtani, hogy gyorsan és sokat írj.
430 gramm.
A jó munkavédelmi cipő könnyű és kényelmes. Nagyon fontos, hogy 8 vagy 12 órában dolgozva megfelelő minőségű munkavédelmi cipőt viseljünk. A szabványokat tanulmányozva. könnyen ki lehet választani a számunkra megfelelő terméket. 430 gramm súlyú cipő könnyű ezáltal kevésbé fárad el a lábunk munka közben.


Nemzeti novella.


Béla jóízűen eszi a Jókai bablevest a Pesti étterem teraszán. A férfi fekete rövid hajú és sportos testalkatú, a partnernője egy miniszoknyás szőke hosszú hajú bombázó nő. A leves után természetesen a Magyarok nemzeti italát a pálinkát fogyasztják amit a pincér egy irodalom kedvelő nő ingyen kínál. Béla ugyanis híres, elismert író. Természetesen egy aláírást kap a pincérnő aki nem szégyenlős hiszen a cicikre kéri a szignót. Két fiatal iskolás csaj sétál el az étterem előtt Magyar vizslát és kuvasz kutyákat vezetnek pórázon.
Ebéd után Béla és a partnernője egy lovardába indul mivel mind a ketten tudnak lovagolni. A hölgyek szépsége a lovon nagyon imponáló tud lenni a férfiak részére. A partnernő neve Judit hosszú fekete színű haját fújja a szél. Lovaglás után újra megéheznek így hát visszatérnek a Pesti étterembe. Béla természetesen cigány muzsikussal húzatja a kedvenc nótáját az Akácos utat.
- jól ebédhez szól a nóta. - jegyzi meg a férfi. Nyilván a desszert Magyar sütemény Dobos tortára esik a választásuk.
Délután a férfi belvárosi lakásában kotyogós kávéfőzőben főzz kávét.
- Senki sem vegetáriánus az ismeretségi körömben. - jegyzi meg Béla.
- Én sem ismerek vegetáriánust, Magyarok vagyunk húst eszünk.- válaszol Judit.
A lakás teraszán kőbányai sört isznak a nagy melegben jól esik.
-Szerintem a legjobb lovak a Muraközi lovak. - mondja Judit.
Béla egyetértően bólint a fejével.
- Cicoolina poszter nagyon impozáns a konyha falán. - tereli a szót Judit.
- A garázsban is van Cicoolina poszter. - válaszol a férfi.
- Szerintem a jó nemzeti regényben a nők sokat szülnek és kényelmi okok miatt nem választják az abortuszt. - mondja Judit és felnézz a plafonra.
Béla elmosolyodik. Majd pár perc múlva válaszol.
- Juditkám természetesen a valóságban is nem csak a regényekben.
- Jó, hogy nem szakadt le a plafon. - válaszol a nő és hangos nevetésben tör ki.


Szabadnak születtek.


Barlanglakó őseink mikor mamutra vadásztak a Kárpát medencében akkor egy természetes életet éltek. A nőknek abban az időben szőrös volt a lábuk és a borotva feltalálása még váratott magára. Miután véletlenül a tűzbe ejtettek egy húsdarabot elkezdet kialakulni a gasztronómia hiszen a hús sütve finomabb. A nők a barlang környékén gyűjtögettek és néha kisebb nagyobb sikerrel próbáltak elmenekülni a kardfogú tigrisek elől. Társadalmi berendezkedésről még nem beszélhetünk. Szűzies, tiszta viszonyok voltak a törzseken belül. A nők melltartót nyilván nem viseltek.
A nagy darab szőrös gorillának kinéző ember felmászott egy fára majd lemászott. A szintén szőrös és nagy társa beleszimatolt a levegőbe. A beszéd még nem alakult ki. Morgással, gesztikulációval kommunikáltak. Felemelték a kezük és elindultak a barlang felé. A fedetlen keblű nők épen egy szárnyas kismadarat sütöttek a tűz felett. Az erjedt gyümölcsöket pedig összeszedték nem messze voltak attól, hogy feltalálják az alkoholos italok készítését. A szőrös férfiak leültek a tűz mellé majd megették a sült madarakat.
- Brr - mondta az egyik nő.
- Brr - válaszolt a másik.
A harmadik semmit sem mondott.
- Internet. - mondta az egyik szőrös férfi ezzel megcáfolta, hogy az ősemberek nem mondták ki, hogy internet
Sötét lett az egyik nőt miközben állva pisilt a barlang előtt elragadta egy éhes kardfogú tigris. A férfiak párzani akartak a nők morgással fejezték ki, hogy ők nem akarnak.
Érezték, hogy az este a vadászatról fog szólni az éles kövek épen beleilletek a nagy kezekbe. Éles végű botokat is vittek magukkal. Sötét lett.
Óvatosan mentek a szőrük alkalmazkodva a meleghez nem volt túl sűrű. Mamut hangját hallották. Meglepő módon kutyaugatásra hasonlított a hangja. A két férfi egymásra nézett.
- Brr.
- Brr.
Ebben minden bene volt.
A mamut egy tisztáson békésen legelte a füvet.
A férfiak lassan közeledtek mikor olyan 10 métere voltak az állatól akkor indult a harc a vadászok és a mamut között. Záporoztak a kövek és az éles botok. A mamut hangosabban ugatott majd el akarta taposni a támadóit. Ez egyik férfi elesett megnyúlt a pillanat a mamut őrjöngve indult a földön fekvő ember irányába. A másik férfi eldobta az utolsó éles botot. A mamut győzöt ráadásul csak egy vadász tért haza a kettőből. Ahogy az alvilágnak sincs úgy az őskornak sincs romantikája. Éhesen, fáradtan botorkált a barlang felé. Látta, hogy a két nő csókolózik a szőrös testük egymásba olvadt. A férfi megszólalt.
- Leszbikusak vagytok.
Innen datálódik a leszbikus kifejezés.
Elbaszott egy este mínusz egy vadász, éhség, és még a nők karjaiban sem találni vigaszt.
Agyagedényük már volt. A férfi ivott egy edényből alkoholos italt majd kikergette a nőket a barlangból. Talált pár madarat azokat nyersen felfalta. A Göncölszekér nyilván már akkor is létezett. A nők felmásztak egy fára és nem sokáig gyönyörködtek a csillagképben ugyanis rájöttek, hogy az éles kardfogú tigris is tud fára mászni. Nincs romantika.
A szőrös férfit nevezzük Bélának a könnyebb történet mesélés miatt.
Béla kiállt a barlang elé és megvakarta a tökét a búja esőerdő élt és hangos volt. Majmok rikácsoltak, mamutok ugattak.
Béla elindult és nem nézet hátra ment az ösztönei után. Két nap járás után kiért az esőerdőből egy mezőre érkezett. A mező hatalmas volt és egy folyó is megjelent a közelben. A férfi elkezdett fürödni. Akkor történt egy másik ősember is fürdött vörös haja, nagy mellei és szőrös lábai elárulták, hogy nő. Béla mint az űzött vad gázolt a vízbe a nő irányába. Őskor lévén még nem alakultak ki társadalmi szabályok, sőt még a társas érintkezéseknek sem voltak írott és íratlan szabályai. A férfi a nő mögé került és a merev szerszámát beigazította majd elkezdett párzó mozgást végezni. A víz kellemesen hűs volt a réten pár gazella figyelt. Béla felhördült pár madár riadtan felrepült. A vörös hajú mosolygott.
Egymásra néztek. - Én a tiéd, te az enyém súgta a pillantásuk. A közelben találtak egy nagy kidőlt fát jó lesz közös hajléknak. A nagy üregben kényelmesen elfértek.
- Tetszenek a melleid - mondta Béla.
- Brr - válaszolt a Szépség.
Elkezdett köztük kialakulni a nyelvi kommunikáció. Agyagedényt készítettek a tűz felett Béla abból itta az erjedt lőrét majd részegen megkergette az asszonyát. Ezt leszámítva tökéletes volt a harmónia köztük. A mezőn mindig legeltek gazellák, őzek, kisebb dinoszauruszok. Ahogy telt múlt az idő a dínók eltűntek és csak emlős állatok jelentek meg
Már tudtak egymással beszélgetni.
- Szépség imádom a szőrös lábaid.
- Béla tudom.
Ilyen párbeszédek sokszor elhangzottak köztük.
Majd egyik nap megjelent Mátyás király a barlang előtt. Az őskornak vége lett beköszöntött a feudalizmus. A szépség és Béla parasztok lettek eltűntek a szűzies tiszta viszonyok. A nők szemérmesen eltakartak a mellük a férfiak nem vadásztak mamutra. Kialakultak a társadalmi szokások Szépség és Béla földműves lett. Robotoltak egész nap és éhesek voltak. A kommunisták is megjelentek Béla katona lett távoli vidéken harcolt. Humánus volt az ellenséggel barátkozni próbált. Majd az idő kereke nagyot fordult. Szépség saját bordélyházat nyitott Ausztriában. Béla bank igazgató lett és kétes üzletei voltak magas rangú politikusokkal. A szőrös majmokból kulturált emberek lettek.
A Veszprémi állatkertben Béla egy banánt dobott a ketrecben lévő gorillának és megvakarta a tökét úgy ahogy régen csinálta a barlang előtt.
- Ne vakard a tököd te hülye! - mondta Szépség és megigazította a vörös haját.
A férfi felhördült de nem az élvezettől ahogy szokta szex közben hanem a társadalmi elvárasoktól. Újra szabad és szőrös akart lenni.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd gklkaltgrgt 191 történetét!


  • 1215 szerző
  • 801 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Műfaj

felnőtt

Címkék

Rövid leírás / Beharangozó

Rövid novellák, változatos témák. Néhány novella címe ugyanaz. Olyan kultikus írások is helyet kaptak mint pl. a Gini az űrhajós ( kettő történet ugyanaz a cím ) vagy a Váci kívánságteljesítő hal.

Rövid összefoglaló

Rövid novellák, változatos témák. Néhány novella címe ugyanaz. Olyan kultikus írások is helyet kaptak mint pl. a Gini az űrhajós ( kettő történet ugyanaz a cím ) vagy a Váci kívánságteljesítő hal.

Olvasási idő

44 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni gklkaltgrgt nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!