Barion Pixel nuuvella

Nagy szerelem volt

Az anyámé nagy szerelem volt.

Egyszer, úgy mesélte, a koedukált iskola udvarán véletlenül egy padra ültek le. Ő az egyik végére, apám a másikra. És ő már akkor tudta, hogy ez a srác lesz az igazi. Aztán apám egyszer elkérte tőle a matek leckéjét. Akkor beszéltek először. Végül apám elhívta a végzős bálba. Anyámon sötétkék szaténruha volt, szőke haja elegáns kontyba csavarva. Apám vitt neki ajándékba egy olyan csuklóra való kis bokrétát, amit ő húzott fel neki. A bálban pedig elcsattant az első csók. Nagy szerelem volt.

Apám néhány találkozás után megkérte anyám kezét. Nem volt pénze, ezért a régiségvásárban vett párszáz forintért egy ócska, kék köves bizsut. Anyám rögtön kiszúrta, de úgy mesélte, egy olyan lángoló, kék szempárnak, mint az apámé, senki sem tudott volna nemet mondani. A jegyességük néhány hónapja volt a legszebb időszak. Andalogtak kézen fogva, hosszú csókokat váltottak, úton-útfélen megölelték egymást. Az egész világ tudtára akarták adni, milyen boldogok. És ennek a boldogságnak a megkoronázásaként összeházasodtak. Nagy szerelem volt.

A házasságuk első évére anyám mindig úgy emlékezett vissza, hogy a boldog szenvedések éve volt. A lángolás még tartott, a vibrálás ott volt köztük a levegőben. De a mindennapi élet küzdelmessé vált kikerülve a szülők támogató szárnyai alól. Keveset kerestek, szűkre kellett fogni a bevásárlásokat. De örömmel töltötte el őket már pusztán a másik látása, a másik közelsége is. Nagy szerelem volt.

Abban az évben, amikor megszülettem, apám elvesztette a munkáját. Létszámleépítés miatt elküldték a gyárból, ahol kezdetektől fogva dolgozott. Utána csak ide-oda csapódott, nem igazán találta a helyét. Jól jött, amikor anyám végre újra munkába állhatott. És amellett, hogy visszatért a mókuskerékbe, még engem is pesztrált, és apámat is próbálta bátorítani, támogatni. Azért ez sajnos kevésnek bizonyult. Apám szerint én vettem el azt az időt, amit ők együtt is tölthettek volna. Így ő inkább a nyerőgépek bűvös világát kezdte felfedezni. Anyám arra kezdett keresni, hogy apám éjszakánként etethesse a félkarút. Nagy szerelem volt.

Már nagyobbacska voltam, mikor egy éjjeli dorbézolás után elcsattant az első pofon. Nem én kaptam, hanem anyám. A konyhában ült, és várta, hogy apám hazaérjen, és jól megmoshassa a fejét. De az öreg két mondat után akkorát kevert le neki, hogy anyám csak eldőlt, mint a krumpliszsák. Nagy szerelem volt.

Arra már határozottan emlékszem, mikor egy éjjel a hátsó szoba ablakán kiugorva menekülnünk kellett. Apám üvöltése már az utca elejéről hallatszott, és mikor kikukucskáltunk a függöny mögül, láttuk, hogy baltával hadonászik. Elég tántorogva közeledett, jó esélyünk volt eltűnni a házunk mögött lévő kis fenyvesben. Anyám akkor azt mesélte az erdőben, hogy az öreg nem rossz ember, csak hányattatott volt a gyerekkora. Nagy szerelem volt.

Én egy békésnek induló családi vacsora közben kaptam az elsőt. Egy tarkóssal beküldte a fejemet a levesbe. Az öreg szerint túl lassan ettem, és már megint rám kellett várni. Anyám is ott ült az asztalnál, és egy árva szót se szólt. Nagy szerelem volt.

Az első lehetőséget megragadva azonnal elköltöztem otthonról. Egyszer, hónapokkal később, megemlítettem anyámnak, hogy ha akar, hozzám költözhet. Azt mondta, ő annak idején hűséget fogadott. Nagy szerelem volt.

Amikor eljött az én időm, önként lemondtam az ilyen mindent elsöprő, pusztító erejű szerelemről. Beértem valakivel, akivel egyszerűen csak boldog vagyok.

Tetszett a történet?

3 2

Regisztrálj és olvasd Greta Green 8 történetét!


  • 1232 szerző
  • 821 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Greta Green

Nagy szerelem volt

Műfaj

szépirodalom

Rövid leírás / Beharangozó

Mindent felülír a szerelem?!

Rövid összefoglaló

Mindent felülír a szerelem?!

Olvasási idő

3 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Greta Green nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!