Barion Pixel nuuvella

Spenótos penne lazaccal

Molly és az édesanyja a szokásos időben délután 4 óra felé léptek ki az óvoda kapuján a szemerkélő esőben. Susanne az anyuka fázósan húzta össze magán az igen drága Gucci kabátot, miközben rágyújtott egy cigarettára.

-          Anya! Vedd meg nekem a Barbis legót! – Molly hangja követelőző volt és furcsán magas.

Az anyja egy futó pillantást vetette a gyermekre és megrázta a fejét.

-          Kislányom, ezt már egyszer megbeszéltünk, ez nem így működik, te is tudod.

-          Ha nem veszed meg, elmondalak apának! – a kislány hangja remegett az elfojtott indulatoktól.

A nő mélyet sóhajtott és némán megrázta a fejét. Szomorúan nézett a limuzin felé amellyel érkezett. A sofőr feszesen állt mellette és az aszfaltot nézte.

-          Gyere – szólt oda a kislánynak – menjünk haza, fáradt vagyok.

Gyengéden megfogta a kislány kezét, de az dühösen rántotta ki az anyja tenyeréből.

-          Mit nem értesz azon amit kértem. Vedd meg azt a kibaszott legót , de most!!!

Molly hangja egészen elvékonyodott, de mellette erőteljessé is vált ahogy az anyjára igyekezett ráparancsolni.

A nő ismét sóhajtott.

-          Molly, kicsikém, mindent a maga idejében. Meg fogod kapni. Közel a szülinapod. Addig is mit szólnál, ha elmennénk sütizni egyet? – próbált nyugodt maradni és ismét megpróbálta megfogni a kislánya kezét.

Molly erre egészen elképesztően reagált. Elkapta az anyja karját és teljes erőből beleharapott a kézfejébe. Susanne összeszorította a száját, hogy ne sikoltson fel a fájdalomtól. Visszarántotta a kezét amelyből bőségesen patakzott a vér. Döbbenten nézett a lányára. Megállt körülöttük az élet, megannyi anyuka és apuka a gyermekével elképedve nézte a történéseket. Csend lett. Anya és lánya csendben szemlélték egymást, az egyikük kihívóan, míg a másikuk fájdalommal és szomorúsággal.

-          Lője le!

Susanne megdöbbenve kapta fel a fejét és nézett körbe. Bár látta az őket bámuló emberek arcát, nem tudta felfedezni, hogy ezt ki is mondhatta.

-          Lője le! – ismételte meg a hang a tömegből. Most már látta, hogy ki is az. Egy idősebb dadus volt a Kakaó csoportból.

-          Így van! – kiabálta oda egy anyuka – Le kell lőni az ilyen engedetlen gyermeket! Abból legalább tanul a többi is.

Susanne körül megpördült a világ, szája kiszáradt és szédülni kezdett.

-          Büntesd meg drágám, golyót neki. – lépett oda hozzá az egyik kedves barátnője akinek a kislánya ugyancsak abba az oviba járt.

Egy apuka hátulról gyengéden megfogta a vállát és egy pisztolyt csúsztatott a kezébe. Megnyugtatóan hűvös volt a markolata. Susanne a kislányára nézett. Molly szemében már nem volt düh, vagy harag. Falfehéren állt, szája remegett, de immár a félelemtől és nem az indulattól.

-          Anya…

-          Sssss, kislányom, nem kell beszélned. Ez az egyetlen helyes megoldás. Nekem és apádnak erre nincs időnk. Ebben a felgyorsult világban még veled is bajlódni…, nem. Sajnálom kicsim, meg kell értsd…, én megpróbáltam sokadszorra is, de nem…, nem megy.

A kislány futásnak eredt, ám egy apuka kirakta elé a lábát és hatalmasat esett a betonon. Susanne lassan mögé sétált:

-          Ne nézz ide kicsim.

Susanne fáradtan rogyott le a padlóra, miután becsukta a kis házikrematórium ajtaját. Felsóhajtott. Tekintete előbb a mellette heverő kis fekete cipzáras zsákra tévedt, majd a sarokban egymásra dobált másik féltucat zsákot nézte egy darabig.

Rágyújtott. Hátát a hideg falnak vetette, lábait kinyújtotta és nagyot húzott a mellette heverő vodkásüvegből. Csendben hallgatta a tűz tombolását a szerkezetben. Elővette a kis kézi konzolját, megnyitotta a blogját és ennyit írt bele:

„Kedves világ! Ma hetedszerre is rá kellett jönnöm, nem vagyok anyának való. Remélem Molly, Pete, Charlie, Vera, Anna, Kirk és Francis megbocsájtják ezt nekem. Ám ha valami finomat ennél, nálam spenótos penne fog készülni lazaccal, hozzá könnyed fehérbort fogunk fogyasztani. A főzést este 7-kor kezdem egy élő adás keretein belül, ha van kedved csatlakozz!”

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Hangyási Mihály 89 történetét!


  • 1263 szerző
  • 859 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Hangyási Mihály

Spenótos penne lazaccal

Műfaj

horror

Rövid leírás / Beharangozó

A nem túl távoli jövőben minden más. Még az anyaság morális megítélése is.

Rövid összefoglaló

A kis Molly szeretne magának egy legót, ám ezt nem túl finoman hozza az édesanyja tudtára. A reakció meglepő, vagy inkább fájdalmas?

Olvasási idő

3 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Hangyási Mihály nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!