Barion Pixel nuuvella

Több mint egy családi kalandozás

Szóval Az Adam - projekt. Hol is kezdjem? Ryan Reynolds és Mark Ruffalo neve arra mindenképpen garancia volt számomra, hogy egy fogyasztható mozit kapok a Netflix előfizetésemért cserébe. Ha jót nem is, de fogyaszthatót amennyiben nincs szerencsém, ha szerencsém van akkor meg egy hub@zdmeg mozit. Aztán látván a film előzetesét, azt is garanciálisnak éreztem, hogy egy könnyed, sci-fivel átszőtt családi mozidélután részese lehetek majd, amelyet szolidan átsző a CGI, ami nekem annyira nem barátom. Szóval Ryan és Mark pipa, az időutazós téma egyébként is királyság, szóval ez is pipa. Van benne gyerek és kutya, halivúd ősi fűszerei, szóval a cukiságfaktor is pipa. Egyszóval készültem egy humorral sűrűn átszőtt időutazós családi mozidélutánra a Netflixel. Ám amit kaptam az arcon ütött. Amikor vége lett a filmnek többször is át kellett magamban pörgetnem, hogy mi is az amit én láttam. Mert bizony engem átvertek, megtévesztettek és megvezettek. És ennek a legritkább esetben örül az ember, most viszont hálás voltam érte. Bizony egy elég komoly témát járt körbe a film akarva – akaratlanul, de szerintem akarva, méghozzá az apa – fiú, vagyis az apa gyermek viszonyt, azt, hogy SPOILER!!!!! miként lehet feldolgozni egyrészt egy apa elvesztését, illetve, hogy miként lehet feldolgozni egy férj elvesztését, és ezzel talpon maradni úgy, hogy a család ne essen szét teljesen. Találkozás ifjonti önmagaddal, akiről azt hitted tökéletlen és te lettél a kiteljesedés, ugyanakkor rájönni, hogy bizony az az éned semmivel nem rosszabb a mostaninál, tanulhatsz tőle, segíthet tisztábban látni, holott ezt te érezted feladatodnak, hogy átadd neki. Két fél ad ki aztán egy teljes egészet, miközben az apa, akit hiánynak éreztél az évek alatt kiderül többet is adott életében mint amit te hittél. Volt egy pillanat amikor apa nélkül felnővő három gyermekes apaként a könnyeimet nyeltem. Hogy mit adtak nekünk a rómaiak csak sejtem, de hogy mit adott nekem ez a film azt tudom. Könnyed egész estés mozit az elején, morális útbaigazítást és támaszt a végén. A színészi játék nekem nagyon átjött, a sztori bár közepes, de ahogy kinyílik a történet, látni sokkal többről szólt, mint a sztorivonal ami mentén halad.

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Hangyási Mihály 77 történetét!


  • 1216 szerző
  • 802 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Hangyási Mihály

Több mint egy családi kalandozás

Műfaj

bejegyzés

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Hangyási Mihály nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!