Barion Pixel nuuvella

HENRIETTE FÉE

Útkereső vagyok. Az életben és az írásban is. Folyamatosan fejlődöm, változom. Semmi sem marad ugyanaz. A változás egy csendes és mély lelki folyamat, egy őszinte szembenézés önmagammal, melynek állomásai, időnként nyomot hagynak a papírlapon. A történetekben életre kelnek érzések, gondolatok: öröm és fájdalom, megbékélés és megbocsátás, kétségek és küzdelem: az élet íze, zamata, annak megélt tapasztalatával. Minden tudás a lélekben van. Ott vibrál a sorok között és emlékeztet arra, ami mindannyiunk sorsfeladata, nem csak az enyém. Lehetőséget kaptunk, hogy minden nappal közelebb kerüljünk a megválaszolatlan kérdéseinkhez és képesek legyünk megtalálni, a megértésen át az utat önmagunkhoz. Köszönöm, ha velem tartasz!
Az első regényem, Lélekharang címmel, a Publio kiadó gondozásában jelent meg.

Lélekharang részlet:
Van abban igazság, nem is kevés, hogy az írás, mint egy terápia, képes visszaadni a lélek nyugalmát. Amikor következetes és nyílt szembenézéssel vállaljuk, hogy legalább önmagunkkal szemben képesek vagyunk a kíméletlen őszinteségre és bátran kiírjuk magunkból a legrejtettebb érzéseinket, hogy ezáltal birtokosaivá váljunk azoknak a nehéz és igaz válaszainknak, amelyek segítik az életben való előbbre jutásunk. Az önmagunkkal szembenéző őszinteség egy különleges tulajdonsága – azzal együtt, hogy rendkívüli módon képes gyötörni az ember lelkét minden vele való találkozásban – az, hogy miközben fáj, egyúttal fel is szabadít. Képes feloldani bennünk a gyötrelmeink okozta gátakat, ami akadálya a boldogságunknak. Ha őszinték vagyunk önmagunkhoz, szép lassan elérhetjük, hogy újra életre kel a lelkünkben az öröm. A sokat emlegetett, vágyott és elfeledett boldogság.


Útkereső vagyok. Az életben és az írásban is. Folyamatosan fejlődöm, változom. Semmi sem marad ugyanaz. A változás egy csendes és mély lelki folyamat, egy őszinte szembenézés önmagammal, melynek állom... tovább olvasom

Belső mosoly

Lelki megerősítés a mindennapokra.

3 perc olvasás
0 0 0
Írásgyakorlat játék
Írásgyakorlat játék - 2.

Két ember levelezése, kicsit visszarepít a régi korok hangulatába. Hullámzó érzelmi kapcsolatukban, barátság vagy szerelem szövődik a férfi és a nő között? Legyen ez még titok az alvasó előtt. A tervem az, hogy a leveleket összefűzöm és történetté kerekítem.

3 perc olvasás
0 0 0
Írásgyakorlat játék
Írásgyakorlat játék - 1.

Két ember levelezése, amiben visszarepülünk a régmúlt időkbe.

1 perc olvasás
1 1 0
Beszélgetések önmagunkkal: A hazugságról
Beszélgetések önmagunkkal - 10.

A beszélgetések önmagunkkal sorozatban, emberi gyarlóságokról írtam, megoldásokat keresve.

3 perc olvasás
0 0 0
Beszélgetések önmagunkkal
Beszélgetések önmagunkkal - 3.

Amennyiben az alapértékeid stabilak, nem inogsz meg, bármilyen külső nyomás, próbatétel alatt is éld az életed. A nehézség közben bár formál élet, mégis az erényeiben erős ember, minden körülmények közt stabil és állhatatos marad, abban, amiben hisz, ami a tartását adja.

2 perc olvasás
0 0 0
Gondolatok a józan döntés fontosságáról
Gondolatok a józan döntés fontosságáról. - 1.

A józan döntés fontossága, az értelem és érzelem harmóniájának egysége, segítheti a belső rendet, a lelkünk rendjét kialakítani. Ami támaszt nyújt a hétköznapok megoldásaiban.Nézzünk hát szembe önmagunkkal, és beszélgessünk, úton a megismerés, és a megértés felé…

13 perc olvasás
1 0 0
Sophie levelek
Sophie levelek - 5.

Sophie levelezése, barátjával, valójában két ember önismereti útja. Melyben, a leveleken keresztül nem csak a nő érzéseit, gondolatait ismerhetjük meg, hanem az egymás iránt érzett érzéseik változását is nyomonkövethetjük.

3 perc olvasás
0 0 0
Beszélgetések önmagunkkal
Beszélgetések önmagunkkal - 1.

A Beszélgetések önmagunkkal a lélek belső útján segít megérteni önmagad, a veled szemben álló másik embert és a téged körülvevő világ kérdéseit.

3 perc olvasás
0 0 0
Szívörvény

Inke egy nap álmot lát. Az álombéli hang megszólítja, és arra bíztatja, induljon útnak és találja meg a boldogságot. Gyermekkori jóbarátjával Vászollyal indul el. Beteljesedik -e az álomban hallott üzenet? A történet végén, mindenre fény derül.

5 perc olvasás
0 0 0
Szívörvény
Szívörvény - 35.

Inke egy nap álmot lát. Az álombéli hang megszólítja, és arra bíztatja, induljon útnak és találja meg a boldogságot. Gyermekkori jóbarátjával Vászollyal indul el. Beteljesedik -e az álomban hallott üzenet? A történet végén, mindenre fény derül.

6 perc olvasás
0 0 0

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni HENRIETTE FÉE nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Keresés

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!