Barion Pixel nuuvella

Időcsúszás - Bevezető

Az életemben akárhányszor felmerült az idő, legyen akár az ember az utcán azzal a bizonyos: „Hány óra van?” kérdéssel, mindig görcsbe ugrott a gyomrom. Valahogy engem két síkon kergetett az elmúlás egyenes útja. Hagyományos értelemben csak teltek bennem és környezetemben a percek és az elhalasztott pillanatok, mint bárki másnál. Milliónyi pocsékba merült időről beszélünk. Egész délutánok mentek el semmittevéssel minél idősebb lettem. Már-már egzotikus érzésnek számított a hasznosan eltöltött idő utáni elégedettség. Ezen felül viszont egyéb közöm is volt, mindenhatónkhoz az időhöz. Egész pici korom óta éreztem különös dolgokat a létemben. Itt most nem a kétezres évek lerágott sci-fi filmjeiben látott jósok, és időutazók különös képességeit szeretném szemléltetni, mert nekik, mint szupererő volt jelen ez a képesség. Az én esetem se nem szuper, és a legkevésbé sem jó. Inkább egy fatális hibának fogtam fel, amivel nem, hogy nehéz együtt élni, de még egy plusz levakarhatatlan rossz érzést is biztosított egész életemben. Amikor a világunkban a hibátlanság, mint irigylésre méltó példakép köszönt vissza minden falról, úgy elég nehéz egy önmagát hibásnak tituláló tudatban létezni. Gyakran megkülönböztetve éreztem magamat pedig külsőleg semmi nem utalt arra, mi zajlik odabent.

Sokan vágytak és a mai napig vágynak is a jövőre. Tudni akarják mi történik, tudni akarják merre tovább mi a helyes, de én mondom abba hamar beleörülne még a leg erősebb elme is. Hisz minden döntés, minden kérdés és minden válasz hatással van a jövőnkre.  Minden egyes ezredmásodpercünk milliárd másikra hullik szerteszét attól függően mit teszel éppen. Az sem mindegy merre tekintesz, apró szemizmaid jövőjét megpecsételve ezzel.

De én egy sokkal szörnyűbb helyről szeretnék mesélni. Bizony jól látod, azaz ártatlan, elfeledett múlt, aki ott messze magában már mit sem tehet az elhalasztott másodpercekért. A pokolhoz hasonlítható jelenség, de itt nem a tűz, hanem a tehetetlenség az, ami feléget és mint koszos rongyot hajít az őrültbe.  Ezt összefoglalva mindkét irány egy baljós lehetetlen választás. Na de mi a helyzet a jelennel? Sajnos nekem ebből jutott a legkevesebb, így kénytelen voltam, vagy nem is tudom, lehet kényszerítve voltam visszaesni a múltba. Igen itt már kezdhetsz azokra a bizonyos science fiction filmekre gondolni, de az én esetem azért nem ilyen egyszerű.

Tetszett a történet?

2 2

Regisztrálj és olvasd Hrubák Axel 50 történetét!


  • 1235 szerző
  • 829 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Hrubák Axel

Időcsúszás - Bevezető

Műfaj

sci-fi

Rövid leírás / Beharangozó

Mi lenne ha az egyik pillanatban még békésen sétálgatnál az utcán, a másikban meg évekkel ezelőtt találnád magad? Esetleg ott is ragadsz?! Elveszve... Reménytelenül...

Főhősünk ezt a kérdést feszegeti kalandja elmesélésén keresztül.

Rövid összefoglaló

Minden döntés, minden kérdés és minden válasz hatással van a jövőnkre.  Minden egyes ezredmásodpercünk milliárd másikra hullik szerteszét attól függően mit teszel éppen. De én egy sokkal szörnyűbb helyről szeretnék mesélni. A múltról...

Olvasási idő

2 perc

Nyelv

magyar

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Hrubák Axel nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!